Hyvin kauan sitten Unkarin modernin pääkaupungin alueella oli siirtokuntia. Ja vuonna 1873 kaupungit: Obuda, Buda ja Pest, jotka sijaitsevat lähellä toisiaan, sulautuivat Budapestiin. Tämä on erittäin kaunis kaupunki, jota voit ihailla loputtomasti. Koska se on yksi Euroopan muinaisista kaupungeista, se on epäilemättä runsaasti historiallisia ja arkkitehtonisia monumentteja. Lukuisat vieraat eivät tapana vain nähdä Unkarin pääkaupungin nähtävyyksiä, vaan myös vierailla Itävallan pääkaupungissa - "siltakaupungissa" ja valssin syntymäpaikassa, kun he ovat tehneet retken Budapestista Wieniin. Itävallan kasvot - "siltojen kaupunki" ja valssin syntymäpaikka, kun hän on tehnyt retken Budapestista Wieniin.


Ne, jotka haluavat matkustaa autolla, varaavat yleensä autonsa Unkarista verkossa etukäteen. Hinnat voivat vaihdella vuodenajan, vuokra-ajan ja saatavilla olevien lisäerikoisuuksien mukaan. Voit myös valita hotellin Budapestista verkossa parhaaseen hintaan.

Budapest on listattu Euroopan moderneimpien ja kauneimpien kaupunkien joukkoon. UNESCO julisti sen osaksi maailman kulttuuriperintöä. Ei viimeinen rooli tässä oli kauniilla lukuisilla Tonavan ylittävillä silloilla. Budasta Pestiin voi kävellä valitsemalla Szecznien ketjusillan, joka rakennettiin vuonna 1848. Tämä on ensimmäinen Tonavan yli heitetyistä 9 sillasta.



Kaupungin symboli on 2000-luvun alussa rakennettu parlamenttitalo. Budapestillä on oma "Champs Elysees" - tämä on Andrássy Avenue.

Mount Gellert sijaitsee Unkarin pääkaupungin keskustassa. Citadelin näköalaterassilta avautuu kaunis panoraamanäkymä kaupunkiin. Vuoren juurella on kolme kylpylä, joissa on parantavaa vettä lämpölähteistä. Kaupungin vuoristossa on yhteensä 12 kylpylä, jotka saavat 70 miljoonaa litraa vettä 80 lämpölähteestä.



Tavallisen julkisen kaupunkiliikenteen: metro, bussit, johdinautot, raitiovaunut, lisäksi kaupungissa on myös tuolihissi, köysirata, lauttoja ja jokibusseja Tonavan yli. Budan vuoristoon rakennettiin vuoristorautatie (maailman kolmas) ja Budan metsien halki kapearaiteinen lastentie.