För mycket länge sedan fanns det bosättningar på territoriet för den moderna huvudstaden Ungern. Och 1873 slogs städer: Obuda, Buda och Pest, belägna inte långt från varandra, samman till Budapest. Detta är en mycket vacker stad som du kan beundra oändligt. Eftersom den är en av Europas antika städer är den utan tvekan rik på historiska och arkitektoniska monument. Många gäster tenderar inte bara att se sevärdheterna i Ungerns huvudstad, utan också att besöka Österrikes huvudstad - "broarnas stad" och valsens födelseplats, efter att ha gjort en utflykt från Budapest till Wien. Österrikes ansikte - "broarnas stad" och valsens födelseplats, efter att ha gjort en utflykt från Budapest till Wien.


De som gillar att resa med bil brukar boka sin bil i Ungern online i förväg. Priserna kan variera beroende på säsong, hyreslängd och ytterligare specialerbjudanden. Du kan också välja ett hotell i Budapest online till bästa pris.

Budapest är listat bland de modernaste och vackraste städerna i Europa. UNESCO förklarade det som en del av världskulturarvet. Inte den sista rollen i detta spelades av de vackra många broarna över Donau. Det är möjligt att gå från Buda till Pest genom att välja Szecznie Chain Bridge, som byggdes 1848. Detta är den första av 9 broar som kastas över Donau.



Stadens symbol är parlamentsbyggnaden, byggd i början av 2000-talet. Budapest har sin egen "Champs Elysees" - det här är Andrássy Avenue.

Mount Gellert ligger i centrum av den ungerska huvudstaden. Från citadellets observationsterrass öppnar sig en vacker panoramautsikt över staden. Vid foten av berget finns tre bad med helande vatten från varma källor. Totalt finns det 12 bad i bergskedjan i staden, som tar emot 70 miljoner liter vatten från 80 varma källor.



Förutom den vanliga allmänna stadstrafiken: tunnelbana, bussar, trådbussar, spårvagnar, har staden också en stollift, bergbana, färjor och flodbussar över Donau. En bergsjärnväg (den tredje i världen) anlades i Budabergen och en smalspårig barnväg genom Budaskogarna.