Cu foarte mult timp în urmă au existat așezări pe teritoriul capitalei moderne a Ungariei. Și în 1873, orașele Obuda, Buda și Pest, situate nu departe unul de celălalt, s-au contopit în Budapesta. Acesta este un oraș foarte frumos pe care îl puteți admira la nesfârșit. Fiind unul dintre orașele antice ale Europei, este, fără îndoială, bogat în monumente istorice și arhitecturale. Numeroși oaspeți tind nu numai să vadă obiectivele turistice ale capitalei Ungariei, ci și să viziteze capitala Austriei - „orașul podurilor” și locul de naștere al valsului, după ce au făcut o excursie de la Budapesta la Viena. Fața Austriei - „orașul podurilor” și locul de naștere al valsului, după ce a făcut o excursie de la Budapesta la Viena.


Cei cărora le place să călătorească cu mașina de obicei își rezervă online în avans mașina în Ungaria. Tarifele pot varia în funcție de sezon, durata închirierii și ofertele speciale suplimentare disponibile. Puteți alege, de asemenea, un hotel în Budapest online, la cel mai bun preț.

Budapesta se numără printre cele mai moderne și frumoase orașe din Europa. UNESCO a declarat-o parte a Patrimoniului Cultural Mondial. Nu ultimul rol l-au jucat frumoasele numeroase poduri peste Dunare. Este posibil să mergeți pe jos de la Buda la Pest alegând Podul cu Lanțuri Szecznie, care a fost construit în 1848. Acesta este primul dintre cele 9 poduri aruncate peste Dunăre.



Simbolul orașului este clădirea parlamentului, construită la începutul secolului al XXI-lea. Budapest are propriile sale „Champs Elysees” - acesta este bulevardul Andrássy.

Muntele Gellert este situat în centrul capitalei Ungariei. De pe terasa de observare a Cetatii se deschide o frumoasa priveliste panoramica a orasului. La poalele muntelui sunt trei băi cu apă tămăduitoare din izvoare termale. În total, în lanțul muntos al orașului sunt 12 băi, care primesc 70 de milioane de litri de apă din 80 de izvoare termale.



Pe lângă transportul public urban obișnuit: metrou, autobuze, troleibuze, tramvaie, orașul are și telescaun, funicular, feriboturi și autobuze fluviale peste Dunăre. O cale ferată montană (a treia din lume) a fost amenajată în Munții Buda și un drum pentru copii cu ecartament îngust prin pădurile Buda.