Heel lang geleden waren er nederzettingen op het grondgebied van de moderne hoofdstad van Hongarije. En in 1873 fuseerden steden: Obuda, Buda en Pest, niet ver van elkaar gelegen, tot Boedapest. Dit is een hele mooie stad die je eindeloos kunt bewonderen. Als een van de oude steden van Europa is het ongetwijfeld rijk aan historische en architectonische monumenten. Talrijke gasten hebben de neiging om niet alleen de bezienswaardigheden van de hoofdstad van Hongarije te zien, maar ook om de hoofdstad van Oostenrijk te bezoeken - de "stad van de bruggen" en de geboorteplaats van de wals, die een excursie hebben gemaakt van Boedapest naar Wenen. Het gezicht van Oostenrijk - de "stad van bruggen" en de geboorteplaats van de wals, een excursie gemaakt van Boedapest naar Wenen.


Wie graag met de auto reist, boekt zijn auto in Hongarije meestal van tevoren online. Tarieven kunnen variëren per seizoen, huurperiode en extra speciale aanbiedingen. U kunt ook online een hotel in Boedapest kiezen voor de beste prijs.

Boedapest behoort tot de modernste en mooiste steden van Europa. UNESCO verklaarde het tot onderdeel van het Wereld Cultureel Erfgoed. Niet de laatste rol hierin werd gespeeld door de prachtige talrijke bruggen over de Donau. Het is mogelijk om van Boeda naar Pest te lopen door de Szecznie-kettingbrug te kiezen, die werd gebouwd in 1848. Dit is de eerste van 9 bruggen die over de Donau zijn gegooid.



Het symbool van de stad is het parlementsgebouw, gebouwd aan het begin van de 21e eeuw. Boedapest heeft zijn eigen "Champs Elysees" - dit is Andrássy Avenue.

De berg Gellert ligt in het centrum van de Hongaarse hoofdstad. Vanaf het observatieterras van de Citadel opent zich een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Aan de voet van de berg bevinden zich drie baden met geneeskrachtig water uit thermale bronnen. In totaal zijn er 12 baden in de bergketen van de stad, die 70 miljoen liter water ontvangen uit 80 thermale bronnen.



Naast het gebruikelijke openbaar stadsvervoer: metro, bussen, trolleybussen, trams, heeft de stad ook een stoeltjeslift, kabelbaan, veerboten en rivierbussen over de Donau. Er werd een bergbaan (de derde ter wereld) aangelegd in het Boeda-gebergte en een smalspoor kinderweg door de Boeda-bossen.