Nagyon régen voltak települések Magyarország modern fővárosának területén. 1873-ban pedig az egymástól nem messze fekvő városok: Óbuda, Buda és Pest beolvadt Budapestbe. Ez egy nagyon szép város, amit végtelenül megcsodálhatsz. Európa egyik ősi városaként kétségtelenül gazdag történelmi és építészeti emlékekben. Számos vendég nem csak Magyarország fővárosának nevezetességeit nézi meg, hanem Ausztria fővárosát is – a „hidak városát” és a keringő szülőhelyét –, miután Budapestről Bécsbe tett kirándulást. Ausztria arca - a "hidak városa" és a keringő szülőhelye, miután Budapestről Bécsbe kirándulást tett.


Azok, akik szeretnek autóval utazni, általában online foglalják le autójukat Magyarországon. Az árak szezononként, a bérlet időtartama és a további akciók függvényében változhatnak. Online is választhat szállodát Budapesten a legjobb áron.

Budapest Európa legmodernebb és legszebb városai közé tartozik. Az UNESCO a Kulturális Világörökség részévé nyilvánította. Ebben nem utolsó sorban a szép számtalan Duna-híd játszott szerepet. Budáról Pestre az 1848-ban épült Szecznie Lánchídot választva lehet gyalogolni. Ez az első a 9 Dunán átdobott híd közül.



A város jelképe a 21. század elején épült parlament épülete. Budapestnek van saját "Champs Elysees" - ez az Andrássy út.

A Gellért-hegy a magyar főváros központjában található. A Citadella kilátóteraszáról gyönyörű panoráma nyílik a városra. A hegy lábánál három gyógyfürdő található termálforrásokból származó gyógyvízzel. A város hegyvonulatában összesen 12 fürdő található, amelyek 80 termálforrásból 70 millió liter vizet kapnak.



A szokásos városi tömegközlekedés: metró, autóbuszok, trolibuszok, villamosok mellett a városban ülőlift, sikló, kompok és folyami buszok is közlekednek a Dunán. A Budai-hegységben hegyi vasutat (a világon a harmadikat), a budai erdőkön át egy keskeny nyomtávú gyerekutat fektettek le.