Před velmi dávnou dobou existovaly na území moderního hlavního města Maďarska osady. A v roce 1873 se města: Obuda, Buda a Pest, ležící nedaleko od sebe, sloučila do Budapešti. Je to velmi krásné město, které můžete obdivovat donekonečna. Jako jedno ze starobylých měst Evropy je bezpochyby bohaté na historické a architektonické památky. Mnoho hostů má tendenci nejen vidět památky hlavního města Maďarska, ale také navštívit hlavní město Rakouska - "město mostů" a rodiště valčíku, když podnikli exkurzi z Budapešti do Vídně. Tvář Rakouska – „města mostů“ a rodiště valčíku, když podnikl výlet z Budapešti do Vídně.


Ti, kteří rádi cestují autem, si obvykle své auto v Maďarsku rezervují předem online. Ceny se mohou lišit podle sezóny, délky pronájmu a dalších dostupných speciálů. Můžete si také vybrat hotel v Budapešti online za nejlepší cenu.

Budapešť je zařazena mezi nejmodernější a nejkrásnější města v Evropě. UNESCO ji prohlásilo za součást světového kulturního dědictví. Ne poslední roli v tom sehrály krásné četné mosty přes Dunaj. Z Budy do Pešti je možné dojít pěšky, když zvolíte Řetězový most Szecznie, který byl postaven v roce 1848. Toto je první z 9 mostů přehozených přes Dunaj.



Symbolem města je budova parlamentu, postavená na počátku 21. století. Budapešť má svůj vlastní "Champs Elysees" - to je Andrássyho třída.

Mount Gellert se nachází v centru maďarského hlavního města. Z vyhlídkové terasy Citadely se otevírá krásný panoramatický výhled na město. Na úpatí hory jsou tři lázně s léčivou vodou z termálních pramenů. Celkem je v pohoří města 12 lázní, které přijímají 70 milionů litrů vody z 80 termálních pramenů.



Kromě běžné městské hromadné dopravy: metro, autobusy, trolejbusy, tramvaje má město také sedačkovou lanovku, lanovku, přívozy a říční autobusy přes Dunaj. V Budínských horách byla položena horská železnice (třetí na světě) a budínskými lesy úzkorozchodná dětská silnice.