Brandenburg'da 3000'den fazla göl ve çok sayıda küçük nehir var. Ayrıca burada, Brandenburg'un muhteşem doğasını koruyan ve ziyaretçilerin erişimine açık hale getiren büyük bir milli park ve çeşitli doğa parkları bulabilirsiniz.

Tatlı Doğa

Geniş flora ve fauna yelpazesi, özellikle su sporları alanında hem gençler hem de yaşlılar için çeşitli eğlence fırsatları yaratır. Yaz aylarında plajlarda ve göllerde yüzebilir veya güzel bir fon eşliğinde güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca tekne ve kanolarla bölgeyi keşfedebilir veya nehir ve göl kıyılarında huzur içinde balık tutabilirsiniz.

Her gün turistler Almanya'ya giderek araç kiralama ön siparişi veriyor. Düsseldorf havaalanında kompakt bir arabanın günlük ortalama maliyeti 17 Euro, Dresden havaalanında - günlük 18 Euro.

Doğa, kırdan da keşfedilebilir çünkü çok sayıda yürüyüş parkuru, bisiklet ve at parkuru ve buz pateni parkuru vardır.
Stresten muzdarip olanlar için Belzig'deki taş kaplıcalar gibi çeşitli kaplıcalar sağlanmaktadır. , rahatlayabileceğiniz ve harika bir şekilde dinlenebileceğiniz bir yer.
Brandenburg'un sunabileceği daha çok şey var: çok sayıda kale, müze ve galeri, Brandenburg'u kültürle ilgilenen insanlar için bir cennet haline getiriyor.

Büyük Frederick'in yazlık evi olan ünlü Sanssouci Kalesi'nin yakınında, Barok ve Rönesans'tan erken Klasisizm'e kadar çok daha fazla mimari harikası vardır. Tatilciler, elbette restore edilmiş ve tüm modern olanaklarla donatılmış birçok kale otelinden birinde kalma fırsatına sahip.



Daima Şenlikli

Yılda bir kez Sanssouci Parkı'nda "Potsdam Sarayı Gecesi" düzenlenir: Bach, Debussy, Dvorak'ın besteleri önde gelen müzisyenler tarafından icra edilir ve Barok üslupta dans toplulukları tarafından yorumlanır. Kutlamayı olabildiğince gerçekçi kılmak için sanatçılar ve ziyaretçiler barok kostümler giyiyor.

Bölgenin iki büyük şehri olan Cottbus ve eyalet başkenti Potsdam'da çok sayıda mağaza bulunur; Potsdam Devlet Tiyatrosu, Babelsberg Film Parkı ve diğer müzeler ve sergiler. Bu da yeterli değilse, iyi altyapı sayesinde Berlin'e kısa bir yolculuk da yapabilirsiniz.



Kahvaltıda ne var

Yoğun bir günün ardından, çok sayıdaki kır pansiyonlarından birine dönmeye ve Brandenburg mutfağının incelikli lezzetlerini keşfetmeye değer. Menüde balık ve patates yemeklerinin yanı sıra taze yerel ürünler yer almaktadır. Kırsal restoran Beelitzer'in terasında kuşkonmaz veya turşu yemekten ve tatlı olarak Frst-Pckler dondurmasından (çikolata, çilek ve vanilyalı dondurma karışımı) daha iyi ne olabilir?

Şarap severler, sizi farklı türlerde yerel meyve şaraplarını tatmaya davet eden, Werder'de geleneksel bir halk festivali olan "çiçek açan ağaç festivalini" kaçırmamalı.