În Brandenburg există peste 3000 de lacuri și numeroase râuri mici. În plus, aici puteți găsi un mare parc național și diverse parcuri naturale care păstrează natura uimitoare a Brandenburgului și o fac accesibilă vizitatorilor.

Natura dulce

Gama largă de floră și faună creează diverse oportunități de recreere atât pentru tineri, cât și pentru bătrâni, în special în domeniul sporturilor nautice. Vara, puteți înota pe plaje și lacuri, sau pur și simplu vă puteți bucura de soare cu un fundal frumos. De asemenea, puteți explora zona cu bărci și canoe sau puteți pescui în liniște pe malurile râurilor și lacurilor.

În fiecare zi, turiștii merg în Germania, precomandând o închiriere de mașini. Pe aeroportul Dusseldorf, costul mediu al unei mașini compacte este de 17 euro pe zi, pe aeroportul Dresda - 18 euro pe zi.

Natura poate fi explorată și din țară, deoarece există multe trasee de drumeții, trasee pentru biciclete și cai și trasee de patinaj.
Pentru cei care suferă de stres, sunt oferite diverse spa-uri, cum ar fi băile termale din piatră din Belzig , unde vă puteți relaxa și beneficia de o relaxare grozavă.
Brandenburg are multe de oferit: numeroase castele, muzee și galerii fac din Brandenburg un paradis pentru oamenii interesați de cultură.

Lângă faimosul Castel Sanssouci, reședința de vară a lui Frederic cel Mare, există multe alte minuni arhitecturale, de la baroc și renaștere până la clasicismul timpuriu. Turiștii au ocazia să se cazeze într-unul dintre numeroasele hoteluri tip castel, care, desigur, au fost restaurate și sunt dotate cu toate facilitățile moderne.



Întotdeauna festiv

O dată pe an, „Noaptea Palatului Potsdam” are loc în parcul Sanssouci: compoziții de Bach, Debussy, Dvorak sunt interpretate de muzicieni de seamă și interpretate de ansambluri de dans în stil baroc. Pentru ca sărbătoarea să fie cât mai autentică posibil, artiștii și vizitatorii poartă costume baroc.

Cele două orașe mari ale regiunii, Cottbus și capitala statului Potsdam, au multe magazine, Teatrul de Stat Potsdam, Parcul de film Babelsberg și alte muzee și expoziții. Dacă acest lucru nu este suficient, datorită infrastructurii bune, puteți face și o scurtă călătorie la Berlin.



Și ce este pentru Micul dejun

După o zi plină de evenimente, merită să vă întoarceți la una dintre numeroasele pensiuni de la țară și să descoperiți rafinamentul bucătăriei Brandenburg. Meniul include preparate din pește și cartofi, precum și produse locale proaspete. Ce poate fi mai bun decât să te bucuri de sparanghel sau murături pe terasa restaurantului rural Beelitzer și la desert înghețata Frst-Pckler (o combinație de înghețată de ciocolată, căpșuni și vanilie).

Iubitorii de vin nu pot rata „festivalul copacului înflorit”, un festival popular tradițional din Werder, care vă invită să degustați diferite tipuri de vinuri locale din fructe.