Det finns mer än 3000 sjöar och många små floder i Brandenburg. Dessutom kan du här hitta en stor nationalpark och olika naturparker som bevarar Brandenburgs fantastiska natur och gör den tillgänglig för besökare.

Söt natur

Det breda utbudet av flora och fauna skapar olika rekreationsmöjligheter för både unga och gamla, särskilt inom vattensportområdet. På sommaren kan du bada i stränderna och sjöarna, eller bara njuta av solen med en vacker bakgrund. Du kan också utforska området i båtar och kanoter, eller fiska i lugn och ro på stranden av floder och sjöar.

Varje dag åker turister till Tyskland och förbeställer en hyrbil. På Dusseldorf flygplats är den genomsnittliga kostnaden för en kompakt bil 17 euro per dag, på Dresden flygplats - 18 euro per dag.

Naturen kan också utforskas från landet eftersom det finns många vandringsleder, cykel- och hästleder och skridskoåkningsleder.
För dem som lider av stress finns det olika spa, som stentermalbaden i Belzig , där du kan koppla av och få fantastisk avkoppling.
Brandenburg har mycket mer att erbjuda: många slott, museer och gallerier gör Brandenburg till en fristad för människor som är intresserade av kultur.

Nära det berömda Sanssouci-slottet, Fredrik den Stores sommarresidens, finns det många fler arkitektoniska underverk, allt från barock och renässans till tidig klassicism. Semesterfirare har möjlighet att bo på ett av de många slottshotellen, som naturligtvis har restaurerats och är utrustade med alla moderna bekvämligheter.



Alltid festligt

En gång om året äger "Potsdam Palace Night" rum i Sanssouci Park: kompositioner av Bach, Debussy, Dvorak framförs av ledande musiker och tolkas av dansensembler i barockstil. För att göra firandet så autentiskt som möjligt bär artister och besökare barockdräkter.

Regionens två större städer, Cottbus och delstatens huvudstad Potsdam, har många butiker, Potsdam State Theatre, Babelsberg Film Park och andra museer och utställningar. Om det inte räcker, tack vare den bra infrastrukturen, kan du också göra en kort resa till Berlin.



Och vad är det till frukost

Efter en händelserik dag är det värt att återvända till ett av de många pensionat på landet och upptäcka det sofistikerade i det brandenburgska köket. Menyn innehåller fisk- och potatisrätter samt färska lokala produkter. Vad kan vara bättre än att njuta av sparris eller pickles på terrassen på lantrestaurangen Beelitzer och till efterrätt Frst-Pckler-glass (en kombination av choklad, jordgubbar och vaniljglass).

Vinälskare kan inte missa den "blommande trädfestivalen", en traditionell folkfest i Werder, som inbjuder dig att smaka på olika typer av lokala fruktviner.