Er zijn meer dan 3000 meren en talrijke kleine rivieren in Brandenburg. Daarnaast vindt u hier een groot nationaal park en diverse natuurparken die de prachtige natuur van Brandenburg behouden en toegankelijk maken voor bezoekers.

Zoete natuur

Het grote aanbod aan flora en fauna zorgt voor diverse recreatiemogelijkheden voor jong en oud, met name op het gebied van watersport. In de zomer kunt u zwemmen in de stranden en meren, of gewoon genieten van de zon met een prachtig decor. U kunt ook de omgeving verkennen in boten en kano's, of in alle rust vissen aan de oevers van rivieren en meren.

Elke dag gaan toeristen naar Duitsland om een huurauto vooraf te bestellen. Op de luchthaven Dusseldorf zijn de gemiddelde kosten van een compacte auto 17 euro per dag, op de luchthaven Dresden 18 euro per dag.

Ook vanuit het land kan de natuur worden verkend, want er zijn vele wandelpaden, fiets- en ruiterpaden en skateroutes.
Voor wie last heeft van stress zijn er diverse kuuroorden voorzien, zoals de steenthermen in Belzig , waar u heerlijk kunt ontspannen.
Brandenburg heeft nog veel meer te bieden: tal van kastelen, musea en galerieën maken van Brandenburg een toevluchtsoord voor mensen die geïnteresseerd zijn in cultuur.

In de buurt van het beroemde Sanssouci-kasteel, de zomerresidentie van Frederik de Grote, zijn nog veel meer architectonische wonderen te vinden, variërend van barok en renaissance tot vroeg classicisme. Vakantiegangers hebben de mogelijkheid om te verblijven in een van de vele kasteelhotels, die uiteraard gerestaureerd zijn en van alle moderne gemakken zijn voorzien.



Altijd feestelijk

Een keer per jaar vindt de "Potsdam Palace Night" plaats in het Sanssouci-park: composities van Bach, Debussy, Dvorak worden uitgevoerd door vooraanstaande musici en vertolkt door dansensembles in barokstijl. Om de viering zo authentiek mogelijk te maken, dragen artiesten en bezoekers barokke kostuums.

De twee grote steden van de regio, Cottbus en de hoofdstad Potsdam, hebben veel winkels, het Potsdam Staatstheater, het Babelsberg Filmpark en andere musea en tentoonstellingen. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je dankzij de goede infrastructuur ook een korte trip naar Berlijn maken.



En wat is er voor ontbijt

Na een drukke dag is het de moeite waard om terug te keren naar een van de vele landelijke pensions en de verfijning van de Brandenburgse keuken te ontdekken. Op de kaart staan vis- en aardappelgerechten, maar ook verse streekproducten. Wat is er lekkerder dan genieten van asperges of augurken op het terras van Landelijk restaurant Beelitzer en als toetje Frst-Pckler-ijs (een combinatie van chocolade-aardbeien- en vanille-ijs).

Wijnliefhebbers mogen het "bloeiende boomfeest" niet missen, een traditioneel volksfeest in Werder, dat uitnodigt om verschillende soorten lokale fruitwijnen te proeven.