V Braniborsku je více než 3000 jezer a četné malé řeky. Kromě toho zde můžete najít velký národní park a různé přírodní parky, které zachovávají úžasnou přírodu Braniborska a zpřístupňují ji návštěvníkům.

Sladká příroda

Široká škála flóry a fauny vytváří různé možnosti rekreace pro malé i velké, zejména v oblasti vodních sportů. V létě se můžete koupat na plážích a jezerech, nebo si jen užívat slunce s krásnou kulisou. Oblast můžete také prozkoumat na člunech a kánoích nebo v klidu rybařit na březích řek a jezer.

Každý den jezdí turisté do Německa, kde si předem objednají pronájem auta. Na letišti Dusseldorf jsou průměrné náklady na kompaktní vůz 17 eur na den, na letišti Drážďany - 18 eur na den.

Přírodu lze poznávat i z venkova, protože je zde mnoho turistických stezek, cyklistických a koňských stezek a bruslařských stezek.
Pro ty, kteří trpí stresem, jsou k dispozici různé lázně, například kamenné termální lázně v Belzigu .

V blízkosti slavného zámku Sanssouci, letního sídla Fridricha Velikého, se nachází mnoho dalších architektonických zázraků od baroka a renesance až po raný klasicismus. Rekreanti mají možnost se ubytovat v některém z mnoha zámeckých hotelů, které jsou samozřejmě zrekonstruované a jsou vybaveny veškerým moderním vybavením.



Vždy slavnostní

Jednou ročně se v parku Sanssouci koná „Potsdam Palace Night“: skladby Bacha, Debussyho, Dvořáka zazní v podání předních hudebníků a v interpretaci tanečních souborů v barokním stylu. Aby byla oslava co nejautentičtější, nosí umělci a návštěvníci barokní kostýmy.

Dvě velká města regionu, Chotěbuz a hlavní město státu Postupim, mají mnoho obchodů, Postupimské státní divadlo a Babelsberg Film Park a další muzea a výstavy. Komu by to nestačilo, díky dobré infrastruktuře si může udělat i krátký výlet do Berlína.



A co bude k snídani

Po dni plném zážitků stojí za to vrátit se do jednoho z mnoha venkovských penzionů a objevit vytříbenost braniborské kuchyně. Nabídka zahrnuje pokrmy z ryb a brambor a také čerstvé místní produkty. Co může být lepšího než si vychutnat chřest nebo okurky na terase ve venkovské restauraci Beelitzer a jako dezert zmrzlinu Frst-Pckler (kombinace čokoládové, jahodové a vanilkové zmrzliny).

Milovníci vína si nemohou nechat ujít "festival kvetoucích stromů", tradiční lidový festival ve Werderu, který zve k ochutnání různých druhů místních ovocných vín.