Brandenburgban több mint 3000 tó és számos kis folyó található. Ezen kívül itt található egy nagy nemzeti park és különféle természeti parkok, amelyek megőrzik Brandenburg lenyűgöző természetét, és elérhetővé teszik a látogatók számára.

Édes természet

A növény- és állatvilág széles választéka változatos kikapcsolódási lehetőségeket teremt kicsiknek és nagyoknak egyaránt, különösen a vízi sportok terén. Nyáron úszhat a strandokban és tavakban, vagy egyszerűen csak élvezheti a napsütést gyönyörű háttérben. Csónakkal és kenuval is felfedezheti a környéket, vagy nyugodtan horgászhat a folyók és tavak partján.

A turisták minden nap Németországba utaznak, és előrendelnek autót. A düsseldorfi repülőtéren egy kompakt autó átlagos költsége napi 17 euró, a drezdai repülőtéren pedig napi 18 euró.

A természet az országból is felfedezhető, mert számos túraútvonal, kerékpáros és lovas ösvény, valamint korcsolyaútvonal található.
A stressztől szenvedők számára különféle gyógyfürdők állnak rendelkezésre, mint például a belzigi kőtermálfürdő. , ahol megpihenhet és remekül kikapcsolódhat.
Brandenburg még sok mindent kínál: számos kastély, múzeum és galéria teszi Brandenburgot a kultúra iránt érdeklődők menedékévé.

A híres Sanssouci kastély, Nagy Frigyes nyári rezidenciája közelében számos építészeti csoda található, a barokktól és a reneszánsztól a korai klasszicizmusig. A nyaralóknak lehetőségük van megszállni a számos kastélyszálló egyikében, amelyeket természetesen felújítottak és minden modern kényelemmel felszereltek.



Mindig ünnepi

Évente egyszer a Sanssouci Parkban kerül megrendezésre a "Potsdami Palota Éjszakája": Bach, Debussy, Dvorak kompozícióit vezető zenészek adják elő, és táncegyüttesek tolmácsolják barokk stílusban. Az ünneplés minél hitelesebbé tétele érdekében a művészek és a látogatók barokk jelmezeket viselnek.

A régió két nagyvárosában, Cottbusban és az állam fővárosában, Potsdamban számos üzlet található, a Potsdami Állami Színház és a Babelsberg Filmpark és egyéb múzeumok és kiállítások. Ha ez nem elég, a jó infrastruktúrának köszönhetően egy rövid kirándulást is tehet Berlinbe.



És mi a reggeli

Egy eseménydús nap után érdemes visszatérni a számos vidéki vendégház egyikébe, és felfedezni a brandenburgi konyha kifinomultságát. Az étlapon hal- és burgonyaételek, valamint friss helyi termékek szerepelnek. Mi lehet jobb, mint a Beelitzer vidéki étterem teraszán spárgával vagy savanyúsággal, desszertként pedig Frst-Pckler fagylalttal (csokoládé, eper és vanília fagylalt kombinációja) fogyasztani.

A borkedvelők nem hagyhatják ki a "virágzó fa ünnepét", egy hagyományos Werder népi fesztivált, amely különféle helyi gyümölcsborok kóstolására hív.