Liege, Belçika'nın aynı adlı eyaletinde, Meuse Nehri üzerinde, ülkenin başkenti Brüksel'e 90 km uzaklıkta bulunan bir şehirdir. Bugün Liege, Kuzey Avrupa'nın ünlü turizm merkezlerinden biri olduğu kadar bir sanayi merkezidir. Doğrudan bir tur operatörü ile iletişime geçerek Liege'e önemli bir indirimle bilet satın alabilirsiniz. Belçika, büyük bir kültürel ve tarihi mirası koruyan, Avrupa'nın en güzel ülkelerinden biridir.
Belçika'yı arabayla gezmeyi sevenler için, tüm popüler yerlerde araba kiralamak için: ana tren istasyonlarında, şehir merkezinde, en yakın havaalanlarında. Tarifeler çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir: kiralama süresi, aracın sınıfı, aracın teslim alındığı yer. Örneğin, Brüksel Charleroi Havalimanı'nda günlük 18 Euro'dan, Liege'de 17 Euro'dan kompakt sınıf bir araba kiralayabilirsiniz. günlük.
Liège'nin tarihi, Roma İmparatorluğu'nun yönetimi zamanına kadar uzanır, o zamanlar adı Leodius'tur. Orta Çağ'da din adamları, soylular ve lonca zanaatkârları Liege'de hüküm sürme hakkı için savaştı ve bunun sonucunda kasaba halkı soyluların destekçilerini St. Martin kilisesinde yaktı. Liège'nin altın çağı, Lamarck ailesinden Erar'ın saltanatı sırasında 16. yüzyıla denk gelir. 1681'de Liege'de piskoposluk ve sıradan sakinler arasındaki şehirdeki çelişkilerin şiddetlenmesiyle bağlantılı olarak, demokrasi tamamen kaldırıldı. Ancak 1789'da Liege Devrimi sırasında piskoposluk gücünü kaybediyordu. Liege sakinleri, 1830'da Belçika'nın bağımsızlığı mücadelesinde de öne çıktılar.



Öyle olabilir ama bugün Liege, ülkenin gelişen bir ticaret, sanayi ve turizm merkezidir. Şehir, geçmişini anımsatan birçok katedral ve kiliseyi korumuştur. Bunların arasında, içinde dökümhane okulunun ustaları tarafından dökülmüş, 12. yüzyılda yapılmış muhteşem bir bronz yazı tipi göreceğiniz Romanesk St. Barthélemy kilisesi'ni belirtmek gerekir. -13. yüzyıllar. Saint-Martin Kilisesi 10. yüzyılda kuruldu, ancak modern görünümünü 15. yüzyılda aldı (eski bina yangından kurtulamadı). Piskopos Notger döneminde kurulan ve 18. yüzyılda yeniden inşa edilen Saint-Jean kilisesi daha az dikkat çekici değildir. İçeride gerçek sanatsal şaheserler var - XIII.Yüzyılın "Çarmıha Gerilme", Tanrı'nın Annesinin görüntüsü. Saint-Paul Kilisesi, 14.-15. yüzyılların Gotik mimari tarzının bir örneğidir.
Liege'nin diğer cazibe merkezleri arasında, neoklasik tarzda yapılmış belediye binası ilgi çekicidir. Üzerinde Liege yerlisi J. Simenon'un romanlarının sayfalarında ünlü olan dedektif Maigret'in adının yazılı olduğu bir anıt plaket göreceksiniz. Ayrıca, 17. yüzyıldan kalma bir Rönesans evinde yer alan Maasland Arkeoloji ve Sanat Müzesi'ni de ziyaret etmenizi öneririz. Koleksiyonunda fildişi, altın ve gümüşten yapılmış ender parçaları göreceksiniz.


Alışveriş yapanlar, bu eğlence için mükemmel fırsatlar olduğu için Liege'e bayılacak. Şehirde büyük alışveriş merkezleri, mağazalar, küçük dükkanlar vardır ve cumartesi günleri Meuse Nehri kıyısında ucuz giysiler, ayakkabılar, hediyelik eşyalar alabileceğiniz bir panayır düzenlenir. ve yemek. Hatıralık eşyalardan, kural olarak turistler, Liege ustalarının el işlerini satın alırlar; örneğin, Orta Çağ'da süslemelerle süslenmiş eşarplar, şallar veya diğer giysiler veya Val Saint Lambert kristalleri.
Liege'i ziyaret ederken, zaman ayırmaya değer mutfak geleneklerini tanımak. Kentin restoranlarından birinde çeşitli Belçika çikolatası, peynir veya bira çeşitlerinin tadına bakabilirsiniz. Liege otel sektörü de çeşitliliği ve en önemlisi makul fiyatları ile ayırt edilir. Kalacak yer olarak şehir merkezindeki lüks bir otel ile ucuz bir gençlik yurdu arasında seçim yapabilirsiniz.


Liege'de dolaşmanın en kolay yolu araba, otobüs veya bisiklettir , ikinci ulaşım türü birçok kiralama ofisinden birinden kiralanabilir. Liege'ye Brüksel, Amsterdam veya diğer büyük Avrupa şehirlerinin havaalanından transfer ile ulaşabilirsiniz.