Liege on belgialainen kaupunki, joka sijaitsee samannimisessä maakunnassa Maas-joen varrella, 90 km:n päässä maan pääkaupungista Brysselistä. Nykyään Liege on teollisuuskeskus ja yksi Pohjois-Euroopan kuuluisimmista matkailukeskuksista. Voit ostaa lippuja Liegeen merkittävällä alennuksella ottamalla yhteyttä suoraan matkanjärjestäjään. Belgia on yksi Euroopan kauneimmista maista, joka on säilyttänyt valtavan kulttuuri- ja historiallisen perinnön.
Niille, jotka haluavat matkustaa Belgiassa autolla, se on mahdollista vuokra-auton hankkiminen kaikista suosituista paikoista: päärautatieasemalta, kaupungin keskustassa, lähimmillä lentokentillä. Tariffit voivat vaihdella eri tekijöiden mukaan: vuokra-ajan kesto, auton luokka, auton vastaanottopaikka. Esimerkiksi Brysselin Charleroin lentokentällä voit vuokrata kompaktiluokan auton 18 eurosta per päivä ja Liegessä alkaen 17 eurosta. päivässä.
Liègen historia juontaa juurensa Rooman valtakunnan aikaan, jolloin sitä kutsuttiin Leodiukseksi. Keskiajalla papisto, aatelisto ja kiltakäsityöläiset taistelivat oikeudesta hallita Liegessä, minkä seurauksena kaupunkilaiset polttivat aateliston kannattajia Pyhän Martinin kirkossa. Liègen kukoistusaika osuu 1500-luvulle Lamarck-perheen Erarin hallituskauden aikaan. Vuonna 1681 kaupungin piispakunnan ja Liegen tavallisten asukkaiden välisten ristiriitojen kärjistyessä demokratia lakkautettiin kokonaan. Vuoteen 1789 mennessä, Liegen vallankumouksen aikana, piispa oli kuitenkin menettämässä valtaansa. Liegen asukkaat erottuivat myös Belgian itsenäisyyden taistelussa vuonna 1830.



Oli miten oli, mutta nykyään Liege on kukoistava maan kaupallinen, teollinen ja matkailukeskus. Kaupunki on säilyttänyt monia katedraaleja ja kirkkoja, jotka muistuttavat menneisyydestään. Niiden joukossa on huomionarvoinen romaaninen St. Barthélemyn kirkko, jonka sisällä näet upean pronssisen fontin, jonka valimokoulun mestarit ovat valaneet ja joka luotiin 12. -13-luvulla. Saint-Martinin kirkko perustettiin 1000-luvulla, mutta sai nykyaikaisen ilmeensä 1400-luvulla (entinen rakennus ei selvinnyt tulipalosta). Vähintään merkittävä on Saint-Jeanin kirkko, joka perustettiin piispa Notgerin hallituskaudella ja rakennettiin uudelleen 1700-luvulla. Sisällä on todellisia taiteellisia mestariteoksia - XIII vuosisadan "ristinnaulitseminen", Jumalanäidin kuva. Saint-Paulin kirkko on esimerkki 1300-1400-luvun goottilaisesta arkkitehtonisesta tyylistä.
Liegen muista nähtävyyksistä uusklassiseen tyyliin rakennettu kaupungintalo on kiinnostava. Siinä on muistolaatta, jossa on etsivä Maigret, joka on kuuluisa Liegestä kotoisin olevan J. Simenonin romaanien sivuilta. Suosittelemme myös vierailemaan Maaslandin arkeologisessa ja taidemuseossa, joka sijaitsee 1600-luvun renessanssitalossa. Hänen kokoelmassaan näet harvinaisia norsunluusta, kullasta ja hopeasta valmistettuja esineitä.


Ostajat rakastavat Liegeä, sillä tähän ajanviettoon on erinomaiset mahdollisuudet. Kaupungissa on suuria ostoskeskuksia, kauppoja, pieniä kauppoja, ja lauantaisin Maasjoen rannalla järjestetään messuja, joista voi ostaa edullisia vaatteita, kenkiä, matkamuistoja, ja ruokaa. Matkamuistoista turistit ostavat pääsääntöisesti Liege-mestarien käsitöitä, esimerkiksi huiveja, huiveja tai muita keskiajan koristeilla koristeltuja vaatteita tai Val Saint Lambert -kiteitä.
Liigessä vieraillessa kannattaa varata aikaa. tutustua sen kulinaarisiin perinteisiin. Voit maistaa erilaisia belgialaisen suklaan, juuston tai oluen lajikkeita yhdessä kaupungin ravintoloista. Liegen hotellisektori erottuu myös monimuotoisuudestaan ja mikä tärkeintä, kohtuullisista hinnoista. Voit valita yöpymispaikaksi luksushotellin keskustassa tai edullisen retkeilymajan.


Helppoin tapa liikkua Liegessä on autolla, bussilla tai polkupyörällä , jälkimmäisen kuljetustyypin voi vuokrata yhdestä monista vuokratoimistoista. Pääset Liegeen kuljetuksella Brysselin, Amsterdamin tai muiden Euroopan suurten kaupunkien lentokentällä.