Liege este un oraș belgian situat în provincia cu același nume de pe râul Meuse, la 90 km de capitala țării, Bruxelles. Astăzi, Liege este un centru industrial, precum și unul dintre celebrele centre de turism din Europa de Nord. Puteți cumpăra bilete la Liege cu o reducere semnificativă contactând direct un tour operator. Belgia este una dintre cele mai frumoase țări din Europa, care a păstrat un uriaș moștenire culturală și istorică.
Pentru cei cărora le place să călătorească în Belgia cu mașina, este posibil pentru a obține o mașină de închiriat în toate locațiile populare: la principalele gări, în centrul orașului, la cele mai apropiate aeroporturi. Tarifele pot varia în funcție de diverși factori: durata închirierii, clasa mașinii, locul unde a fost primită mașina. De exemplu, la Aeroportul Bruxelles Charleroi poți închiria o mașină de clasă compactă de la 18 euro pe zi, iar în Liege de la 17 euro pe zi.
Istoria Liegei merge înapoi la vremea stăpânirii Imperiului Roman, la acea vreme se numea Leodius. În Evul Mediu, clerul, nobilimea și artizanii breslelor au luptat pentru dreptul de a domni în Liege, drept urmare orășenii i-au ars pe susținătorii nobilimii în biserica Sf. Martin. Perioada de glorie a Liège cade în secolul al XVI-lea, în timpul domniei lui Erar din familia Lamarck. În legătură cu agravarea contradicțiilor din oraș între episcopia și locuitorii de rând din Liege în 1681, democrația a fost complet desființată. Cu toate acestea, până în 1789, în timpul Revoluției de la Liege, episcopatul își pierdea puterea. Locuitorii din Liege s-au remarcat și în lupta pentru independența Belgiei din 1830.



Oricum ar fi, dar astăzi Liege este un centru comercial, industrial și turistic înfloritor al țării. Orașul a păstrat multe catedrale și biserici, care amintesc de trecutul său. Printre acestea, merită remarcată biserica romanică Sf. Barthélemy, în interiorul căreia veți vedea un magnific fontan de bronz, turnat de maeștrii școlii de turnătorie, creat în secolul al XII-lea. -secolele al XIII-lea. Biserica Saint-Martin a fost fondată în secolul al X-lea, dar și-a dobândit aspectul modern în secolul al XV-lea (fosta clădire nu a supraviețuit incendiului). Nu mai puțin remarcabilă este biserica Saint-Jean, fondată în timpul domniei episcopului Notger și reconstruită în secolul al XVIII-lea. În interior se află adevărate capodopere artistice - „Răstignirea” secolului al XIII-lea, chipul Maicii Domnului. Biserica Saint-Paul este un exemplu de stil arhitectural gotic din secolele XIV-XV.
Dintre celelalte atracții din Liege, primăria, creată în stil neoclasic, prezintă interes. Pe ea veți vedea o placă memorială cu numele detectivului Maigret, celebru în paginile romanelor lui J. Simenon, originar din Liege. De asemenea, vă recomandăm să vizitați Muzeul de Arheologie și Artă Maasland, găzduit într-o casă renascentista din secolul al XVII-lea. În colecția sa veți vedea obiecte rare din fildeș, aur, argint.


Cumpărătorii vor iubi Liege, deoarece există oportunități excelente pentru această distracție. Orașul are centre comerciale mari, magazine, magazine mici, iar sâmbăta are loc un târg pe malul râului Meuse, de unde puteți cumpăra haine ieftine, pantofi, suveniruri, si mancare. Din suveniruri, de regulă, turiștii cumpără obiecte de artizanat ale maeștrilor din Liege, de exemplu, eșarfe, șaluri sau alte haine decorate cu ornamente în Evul Mediu sau cristale Val Saint Lambert.
Când vizitați Liege, merită să vă luați timp. pentru a-i cunoaște tradițiile culinare. Puteți gusta diverse varietăți de ciocolată belgiană, brânză sau bere într-unul dintre restaurantele orașului. Sectorul hotelier din Liege se remarcă și prin diversitatea sa și, cel mai important, prin prețuri moderate. Puteți alege între un hotel de lux în centrul orașului și o pensiune pentru tineri ieftină ca loc de cazare.


Cea mai ușoară modalitate de a vă deplasa prin Liege este cu mașina, autobuzul sau bicicleta , acest din urmă tip de transport poate fi închiriat de la unul dintre numeroasele birouri de închiriere. Puteți ajunge la Liege cu un transfer la aeroportul din Bruxelles, Amsterdam sau alte orașe europene importante.