Liege belga város az azonos nevű tartományban, a Meuse folyó mellett, 90 km-re az ország fővárosától, Brüsszeltől. Liege ma ipari központ, valamint Észak-Európa egyik híres turisztikai központja. Jelentős kedvezménnyel vásárolhat jegyet Liege-be, ha kapcsolatba lép egy közvetlen utazásszervezővel. Belgium Európa egyik legszebb országa, amely hatalmas kulturális és történelmi örökséget őriz.
Azok számára, akik szeretnek autóval utazni Belgiumban, lehetőség van autóbérlés minden népszerű helyen: a főpályaudvarokon, a városközpontban, a legközelebbi repülőtereken. A tarifák különböző tényezőktől függően változhatnak: a kölcsönzés időtartama, az autó osztálya, az autó átvételének helye. Például a brüsszeli Charleroi repülőtéren napi 18 eurótól, liege-ben pedig 17 eurótól bérelhet kompakt osztályú autót. naponta.
Liège története a Római Birodalom uralkodásának idejére nyúlik vissza, akkoriban Leodiusnak hívták. A középkorban a papság, a nemesség és a céhes iparosok küzdöttek az uralkodási jogért Liege-ben, aminek következtében a városlakók a Szent Márton-templomban elégették a nemesség híveit. Liège virágkora a 16. századra esik, a Lamarck családból származó Erar uralkodásának idejére. A városban 1681-ben a püspökség és a liege-i rendes lakosok közötti ellentétek súlyosbodásával összefüggésben a demokráciát teljesen felszámolták. 1789-re, a Liege-i forradalom idején azonban a püspökség elvesztette hatalmát. Liege lakosai 1830-ban a Belgium függetlenségéért vívott harcban is kitüntették magukat.



Bárhogy is legyen, Liege ma az ország virágzó kereskedelmi, ipari és turisztikai központja. A város számos katedrálist és templomot őrzött meg, amelyek a múltjára emlékeztetnek. Közülük érdemes megemlíteni a román stílusú Szent Barthélemy-templomot, melynek belsejében egy pompás, az öntödei iskola mesterei által öntött bronzbetétet láthatunk majd, amelyet a XII. -13. század. A Saint-Martin templomot a 10. században alapították, de a 15. században nyerte el modern megjelenését (az egykori épület nem élte túl a tüzet). Nem kevésbé figyelemre méltó Saint-Jean temploma, amelyet Notger püspök uralkodása alatt alapítottak, és a 18. században újjáépítettek. Belül igazi művészi remekművek - a XIII. századi "Keresztre feszítés", az Istenanya képe. A Szent Pál-templom a 14-15. századi gótikus építészeti stílus egyik példája.
Liege többi látványossága közül a neoklasszikus stílusban kialakított városháza érdekes. Rajta egy emléktábla látható Maigret nyomozó nevével, aki a liege-i születésű J. Simenon regényeinek lapjain híres. Javasoljuk továbbá, hogy látogassa meg a Maaslandi Régészeti és Művészeti Múzeumot, amely egy 17. századi reneszánsz házban kapott helyet. Gyűjteményében ritka elefántcsontból, aranyból, ezüstből készült tárgyakat láthat.


A vásárlók imádni fogják Liege-t, hiszen kiváló lehetőségek vannak erre az időtöltésre. A városban nagy bevásárlóközpontok, üzletek, kis üzletek találhatók, szombatonként pedig vásárt tartanak a Meuse folyó partján, ahol olcsón lehet vásárolni ruhákat, cipőket, ajándéktárgyakat, és élelmiszer. Az ajándéktárgyak közül a turisták általában Liege-i mesterek kézműves alkotásait vásárolják, például sálakat, kendőket vagy más, középkori díszekkel díszített ruhákat, vagy Val Saint Lambert kristályokat.
Liege látogatásakor érdemes rászánni az időt. hogy megismerje kulináris hagyományait. Különféle belga csokoládét, sajtot vagy sört kóstolhat meg a város egyik éttermében. A liege-i szállodai szektort is a sokszínűség, és ami a legfontosabb, a mérsékelt árak jellemzik. Szálláshelyként választhat egy luxusszálloda a belvárosban és egy olcsó ifjúsági szálló között.


Liege környékén a legegyszerűbb autóval, busszal vagy kerékpárral közlekedni , ez utóbbi közlekedési módot a sok kölcsönző iroda valamelyikéből lehet bérelni. Liege-be átszállással juthat el Brüsszel, Amszterdam vagy más európai nagyvárosok repülőterén.