I Västeuropa väcker det lilla hertigdömet Luxemburg uppmärksamhet. Turister som åker på en resa till dess städer rekommenderas att boka hotell på egen hand på sina destinationer i förväg. Detta kommer att spara på boende och inte slösa tid på att leta efter boende vid ankomsten.

Långt innan resan bokar många turister en bil i Luxembourg online för att få en förmånlig hyra pris, se fler attraktioner och inte beroende av resegrupper. Att boka hotell online är också fördelaktigt, till exempel kan DoubleTree by Hilton Luxembourg bokas från 83 euro per natt.


Närheten till hertigdömets huvudstad lockar färgglada Mersch. Det är ett viktigt kulturcentrum i landet. Mersh är en av storstadsområdets turistpärlor. Det är tyst och mysigt här, antikens atmosfär råder. Jämfört med huvudstaden kännetecknas Mersch av överkomliga priser på boende och underhållning. Härifrån är det inom bekvämt räckhåll till staden Luxemburg, så när du åker på semester är det fullt möjligt att räkna med ett rikt utflyktsprogram.

Small Mersh har inga sevärdheter. Denna stad i storstadsområdet är känd för Luxemburgs nationalarkiv. Litteraturcentrets rika bibliotek är också intressant här. Riksarkivet spelar rollen som ett utställningscenter. Här hålls regelbundet olika utställningar. Byggnaden används även som konserthus. Kulturell fritid i Mersh kommer att vara rik och intressant. Det finns absolut ingen tid att ha tråkigt i en stad nära huvudstaden.


attraherar Mersh och antik historia. Forskare i stadens närhet har hittat resterna av primitiva bosättningar. En stor bosättning med lokala standarder dök upp på territoriet under den gallo-romerska eran. Det första slottet byggdes i Mersche på medeltiden. Därefter växte bosättningen och fick sedan status som stad. Mersch Castle idag är stadens främsta arkitektoniska landmärke.

Byggnaden ligger i stadens historiska centrum. Det är från 1200-talet. Slottet byggdes i en provinsstad åt riddaren Theodrich, grevinnan Ermesindes tjänare av Luxemburg. Lite är känt om byggnadens ursprungliga utseende. Slottet har överlevt till denna dag restaurerat och inrett i renässansstil. Den sista rekonstruktionen utfördes i komplexet på XVIII-talet. Designstilen lämnades oförändrad.



Det moderna slottet Mersch tjänar administrativa ändamål. Här finns kontor för många institutioner och företag. Men sidan är öppen för turister. Av intresse här är tak och väggar med stuckatur, salarnas höga valv, den gamla skorstenen med reliefer från 1200-talet som ligger i närheten. En självguidad rundtur i byggnaden är tillgänglig för alla. De arkitektoniska sevärdheterna i Mersch inkluderar också ett 1700-talskapell som är knutet till slottet.

Omgivningarna i staden är inte mindre intressanta än själva staden. Fans av sightseeingsemestrar här rekommenderas att besöka den antika fästningen Pettanage. Denna byggnad har anor från 1000-talet. Slottet tillhörde den adliga ätten Pettanage. Detta efternamn är känt i Luxemburg. Släktens äldre hade stort inflytande vid hertigdömets hov under medeltiden. Det är värt att notera att inte bara slottskomplex är intressanta i Luxemburg. Allmogens gamla hus kan också tillskrivas den medeltida arkitekturens mästerverk.