Länsi-Euroopassa pieni Luxemburgin herttuakunta herättää huomiota. Matkailijoita, jotka lähtevät sen kaupunkeihin ja kyliin, kehotetaan varaamaan itse hotellit kohteistaan ​​etukäteen. Tämä säästää majoituksessa eikä tuhlaa aikaa majoituksen etsimiseen saapumisen yhteydessä.

Monet turistit varaavat auton Luxemburgista verkosta saadakseen edullisen matkan. vuokrahinta, katso lisää nähtävyyksiä äläkä ole riippuvainen matkaryhmistä. Myös hotellin online-varaus on hyödyllistä, esimerkiksi DoubleTree by Hilton Luxembourg voi varata alkaen 83 eurosta per yö.


Läheisyys herttuakunnan pääkaupunkiin houkuttelee värikäs Mersch. Se on maan tärkeä kulttuurikeskus. Mersh on yksi pääkaupunkiseudun turistihelmistä. Täällä on hiljaista ja viihtyisää, antiikin tunnelma vallitsee. Pääkaupunkiin verrattuna Merschille on ominaista edulliset majoitus- ja viihdehinnat. Sieltä pääsee helposti Luxemburgin kaupunkiin, joten lomalle lähtiessä on täysin mahdollista luottaa runsaaseen retkiohjelmaan.

Pienessä Mershissä ei ole nähtävyyksiä. Tämä pääkaupunkiseudulla sijaitseva kaupunki on kuuluisa Luxemburgin kansallisarkistosta. Myös Kirjallisuuskeskuksen runsas kirjasto kiinnostaa täällä. Kansallisarkisto toimii näyttelykeskuksena. Täällä järjestetään säännöllisesti erilaisia ​​näyttelyitä. Rakennus toimii myös konserttisalina. Kulttuurinen vapaa-aika Mershissä on rikasta ja mielenkiintoista. Pääkaupungin lähellä sijaitsevassa kaupungissa ei ole yhtään aikaa tylsistyä.


Huumoilee Mershiä ja muinaista historiaa. Tiedemiehet kaupungin läheisyydestä ovat löytäneet primitiivisten siirtokuntien jäänteitä. Paikallisten standardien mukaan suuri asutus ilmestyi alueelle gallo-roomalaisella aikakaudella. Ensimmäinen linna rakennettiin Merscheen keskiajalla. Sen jälkeen asutus kasvoi ja sai myöhemmin kaupungin aseman. Merschin linna on nykyään kaupungin tärkein arkkitehtoninen maamerkki.

Rakennus sijaitsee kaupungin historiallisessa keskustassa. Se on peräisin 1200-luvulta. Linna rakennettiin maakuntakaupunkiin ritari Theodrichille, Luxemburgin kreivitär Ermesinden palvelijalle. Rakennuksen alkuperäisestä ulkonäöstä tiedetään vain vähän. Linna on säilynyt tähän päivään asti kunnostettuna ja sisustettu renessanssityyliin. Viimeinen jälleenrakennus suoritettiin kompleksissa XVIII vuosisadalla. Suunnittelutyyli jätettiin ennalleen.



Moderni Merschin linna palvelee hallinnollisia tarkoituksia. Siinä on useiden laitosten ja yritysten toimistot. Mutta sivusto on avoin turisteille. Mielenkiintoisia ovat stukkikoristeiset katot ja seinät, hallien korkeat kaaret, vanha piippu 1200-luvulta peräisin olevine reliefeineen. Omatoiminen kierros rakennuksessa on kaikkien saatavilla. Merschin arkkitehtonisiin nähtävyyksiin kuuluu myös linnaan kiinnitetty 1700-luvun kappeli.

Kaupungin ympäristö on yhtä kiinnostava kuin itse kaupunki. Kiertoajelujen ystäville täällä suositellaan vierailemaan muinaisessa Pettanage-linnakkeessa. Tämä rakennus on peräisin 10-luvulta. Linna kuului Pettanagen aatelissuvulle. Tämä sukunimi tunnetaan Luxemburgissa. Suvun vanhemmilla oli suuri vaikutusvalta herttuakunnan hovissa keskiajalla. On syytä huomata, että Luxemburgissa eivät vain linnakompleksit ole kiinnostavia. Tavallisten ihmisten vanhat talot voidaan lukea myös keskiaikaisen arkkitehtuurin mestariteoksiksi.