In West-Europa trekt het kleine hertogdom Luxemburg de aandacht. Toeristen die op reis gaan naar de steden en dorpen wordt geadviseerd om vooraf zelf hotels te boeken op hun bestemming. Dit bespaart op accommodatie en geen tijdverlies bij het zoeken naar accommodatie bij aankomst.

Lang voor de reis boeken veel toeristen online een auto in Luxemburg om een ​​gunstig huurprijs, zie meer attracties en niet afhankelijk van reisgroepen. Online een hotel boeken is ook voordelig, bijvoorbeeld DoubleTree by Hilton Luxembourg is te boeken vanaf 83 euro per nacht.


De nabijheid naar de hoofdstad van het hertogdom trekt de kleurrijke Mersch. Het is een belangrijk cultureel centrum van het land. Mersh is een van de toeristische pareltjes van het grootstedelijk gebied. Het is hier rustig en gezellig, de sfeer van de oudheid heerst. In vergelijking met de hoofdstad wordt Mersch gekenmerkt door betaalbare prijzen voor accommodatie en entertainment. Vanaf hier is de stad Luxemburg gemakkelijk te bereiken, dus als u op vakantie gaat, kunt u rekenen op een uitgebreid excursieprogramma.

Small Mersh heeft geen bezienswaardigheden. Deze stad in het grootstedelijk gebied staat bekend om het Nationaal Archief van Luxemburg. Ook de rijke bibliotheek van het Literair Centrum is hier interessant. Het Nationaal Archief vervult de rol van tentoonstellingscentrum. Hier worden regelmatig verschillende tentoonstellingen gehouden. Het gebouw wordt ook gebruikt als concertzaal. Culturele vrijetijdsbesteding in Mersh zal rijk en interessant zijn. Er is absoluut geen tijd om je te vervelen in een stad in de buurt van de hoofdstad.


Trekt Mersh en oude geschiedenis aan. Wetenschappers in de buurt van de stad hebben de overblijfselen van primitieve nederzettingen gevonden. In de Gallo-Romeinse tijd verscheen op het grondgebied een grote nederzetting naar lokale maatstaven. In de middeleeuwen werd in Mersche het eerste kasteel gebouwd. Daarna groeide de nederzetting en kreeg vervolgens de status van een stad. Kasteel Mersch is tegenwoordig het belangrijkste architectonische monument van de stad.

Het gebouw is gelegen in het historische centrum van de stad. Het dateert uit de 13e eeuw. Het kasteel werd gebouwd in een provinciestad voor de ridder Theodrich, de dienaar van gravin Ermesinde van Luxemburg. Over het oorspronkelijke uiterlijk van het gebouw is weinig bekend. Het kasteel is tot op de dag van vandaag gerestaureerd en ingericht in renaissancestijl. De laatste reconstructie werd uitgevoerd in het complex in de achttiende eeuw. De ontwerpstijl bleef ongewijzigd.



Het moderne kasteel Mersch dient voor administratieve doeleinden. Het herbergt de kantoren van vele instellingen en bedrijven. Maar de site is open voor toeristen. Van belang zijn hier de plafonds en muren met stucwerk, de hoge bogen van de zalen, de oude schoorsteen met reliëfs uit de 13e eeuw die in de buurt liggen. Een rondleiding door het gebouw is voor iedereen beschikbaar. De architectonische bezienswaardigheden van Mersch omvatten ook een 18e-eeuwse kapel die aan het kasteel is bevestigd.

De omgeving van de stad is niet minder interessant dan de stad zelf. Liefhebbers van vakanties hier worden aanbevolen om het oude fort van Pettanage te bezoeken. Dit gebouw dateert uit de 10e eeuw. Het kasteel behoorde toe aan de adellijke familie van Pettanage. Deze achternaam is bekend in Luxemburg. De senioren van de familie hadden in de middeleeuwen grote invloed aan het hof van het hertogdom. Het is vermeldenswaard dat niet alleen kasteelcomplexen interessant zijn in Luxemburg. De oude huizen van het gewone volk kunnen ook worden toegeschreven aan de meesterwerken van de middeleeuwse architectuur.