Nyugat-Európában a kis Luxemburgi Hercegség vonzza a figyelmet. Azoknak a turistáknak, akik kirándulnak a városokba, javasoljuk, hogy előre maguk foglaljanak szállodát úti céljukon. Ezzel megtakaríthatja a szállást, és nem vesztegeti az időt érkezéskor a szállás keresésére.

Jóval az utazás előtt sok turista online foglal autót Luxemburgban, hogy kedvező áron kapjon bérleti díj, több látnivalót láthat, és nem függ a túracsoportoktól. Az online szállodafoglalás is előnyös, például a DoubleTree by Hilton Luxembourg éjszakánként 83 eurótól foglalható.


A közelség a hercegség fővárosába vonzza a színes Mersch. Az ország fontos kulturális központja. Mersh a nagyvárosi térség egyik turisztikai gyöngyszeme. Itt csendes, hangulatos, az ókor hangulata uralkodik. Merschre a fővároshoz képest megfizethető szállás- és szórakozási árak a jellemzőek. Innen könnyen elérhető Luxemburg városa, így nyaralni indulva gazdag kirándulási programra lehet számítani.

A Small Mersh nem tartogat látnivalókat. Ez a nagyvárosi városka a Luxemburgi Nemzeti Levéltárról híres. Érdekes itt az Irodalmi Központ gazdag könyvtára is. Az Országos Levéltár a kiállítási központ szerepét tölti be. Rendszeresen rendeznek itt különféle kiállításokat. Az épületet koncertteremnek is használják. A kulturális szabadidő Mershben gazdag és érdekes lesz. Egy fővároshoz közeli városban végképp nincs idő unatkozni.


Vonzza a Mersh-t és az ókori történelmet. A tudósok a város környékén primitív települések maradványait találták meg. A területen a gall-római korszakban jelent meg a helyi mércével mért nagy település. Az első kastély Merschében épült a középkorban. Ezt követően a település megnövekedett, majd városi rangot kapott. A Mersch-kastély ma a város fő építészeti nevezetessége.

Az épület a város történelmi központjában található. A 13. századból származik. A kastélyt egy tartományi városban építették Theodrich lovagnak, Ermesinde luxemburgi grófnő szolgálójának. Az épület eredeti megjelenéséről keveset tudunk. A kastély a mai napig fennmaradt reneszánsz stílusban felújítva és díszítve. Az utolsó rekonstrukciót a XVIII. században végezték el a komplexumban. A tervezési stílus változatlan maradt.



A modern Mersch-kastély adminisztratív célokat szolgál. Számos intézmény és cég irodájának ad otthont. De az oldal nyitva áll a turisták előtt. Érdekesek itt a stukkós mennyezetek és falak, a csarnokok magas ívei, a közelben található régi kémény 13. századi domborművekkel. Az önálló épületbejárás bárki számára elérhető. Mersch építészeti nevezetességei közé tartozik a várhoz csatolt 18. századi kápolna is.

A város környéke nem kevésbé érdekes, mint maga a város. A városnéző nyaralás kedvelőinek ajánljuk, hogy látogassák meg Pettanage ősi erődjét. Ez az épület a 10. századból származik. A kastély a Pettanage nemesi családé volt. Ez a vezetéknév Luxemburgban ismert. A család idősebb korosztályának nagy befolyása volt a középkorban a hercegség udvarában. Érdemes megjegyezni, hogy Luxemburgban nem csak a kastélyegyüttesek érdekesek. A köznép régi házai is a középkori építészet remekeihez köthetők.