În Europa de Vest, micul Ducat al Luxemburgului atrage atenția. Turiștii care pleacă într-o excursie în orașele și orașele sale sunt sfătuiți să-și rezerve singuri hoteluri la destinații în avans. Acest lucru va economisi cazare și nu va pierde timpul căutând cazare la sosire.

Cu mult înainte de călătorie, mulți turiști rezervă online o mașină în Luxemburg pentru a obține un avantaj favorabil. tarif de închiriere, vezi mai multe atracții și nu depinzi de grupurile de tur. Rezervarea unui hotel online este, de asemenea, benefică, de exemplu, DoubleTree by Hilton Luxembourg poate fi rezervat de la 83 de euro pe noapte.


Proximitatea spre capitala ducatului atrage coloratul Mersch. Este un important centru cultural al țării. Mersh este una dintre bijuteriile turistice ale zonei metropolitane. Este liniște și confortabil aici, domnește atmosfera antichității. În comparație cu capitala, Mersch se caracterizează prin prețuri accesibile pentru cazare și divertisment. De aici, este ușor accesibil până la orașul Luxemburg, prin urmare, plecând în vacanță, este foarte posibil să contați pe un program bogat de excursii.

Small Mersh nu deține obiective turistice. Acest oraș din zona metropolitană este renumit pentru Arhivele Naționale din Luxemburg. Aici este interesantă și bogata bibliotecă a Centrului Literar. Arhivele Naționale joacă rolul unui centru expozițional. Aici sunt organizate în mod regulat diverse expoziții. Clădirea este folosită și ca sală de concerte. Agrementul cultural în Mersh va fi bogat și interesant. Nu există absolut timp să te plictisești într-un oraș din apropierea capitalei.


Atrage Mersh și istoria antică. Oamenii de știință din vecinătatea orașului au găsit rămășițele unor așezări primitive. Pe teritoriu a apărut în epoca galo-romană o așezare mare după standardele locale. Primul castel a fost construit în Mersche în Evul Mediu. După aceea, așezarea a crescut și a primit ulterior statutul de oraș. Castelul Mersch este astăzi principalul reper arhitectural al orașului.

Clădirea este situată în centrul istoric al orașului. Datează din secolul al XIII-lea. Castelul a fost construit într-un oraș de provincie pentru cavalerul Theodrich, servitorul contesei Ermesinde de Luxemburg. Se știu puține despre aspectul original al clădirii. Castelul a supraviețuit până în zilele noastre, restaurat și decorat în stil renascentist. Ultima reconstrucție a fost efectuată în complex în secolul al XVIII-lea. Stilul de design a fost lăsat neschimbat.



Castelul modern Mersch servește scopuri administrative. Acesta găzduiește birourile multor instituții și companii. Dar site-ul este deschis turiștilor. De interes aici sunt tavanele și pereții cu stucaturi, arcurile înalte ale sălilor, vechiul horn cu reliefuri din secolul al XIII-lea situat în apropiere. Un tur autoghidat al clădirii este disponibil pentru oricine. Atracțiile arhitecturale din Mersch includ și o capelă din secolul al XVIII-lea atașată castelului.

Împrejurimile orașului nu sunt mai puțin interesante decât orașul însuși. Fanilor vacanțelor de vizitare a obiectivelor turistice de aici li se recomandă să viziteze cetatea antică Pettanage. Această clădire datează din secolul al X-lea. Castelul a aparținut familiei nobiliare Pettanage. Acest nume de familie este cunoscut în Luxemburg. Seniorii familiei au avut o mare influență la curtea ducatului în Evul Mediu. Este de remarcat faptul că nu numai complexele de castele sunt interesante în Luxemburg. Casele vechi ale oamenilor de rând pot fi atribuite și capodoperelor arhitecturii medievale.