Batı Avrupa'da, küçük Lüksemburg Dükalığı dikkat çekiyor. Şehirlerine ve kasabalarına geziye giden turistlerin, gidecekleri yerde önceden kendi başlarına otel rezervasyonu yapmaları tavsiye edilir. Bu, konaklamadan tasarruf sağlar ve varışta konaklama aramak için zaman kaybetmez.

Seyahatten çok önce, birçok turist uygun bir fiyat almak için Lüksemburg'da çevrimiçi bir araba rezervasyonu yapar. kiralama oranı, daha fazla cazibe merkezi görün ve tur gruplarına bağlı değil. Çevrimiçi otel rezervasyonu yapmak da faydalıdır, örneğin DoubleTree by Hilton Luxembourg, gecelik 83 Euro'dan rezerve edilebilir.


Yakınlık Dükalığın başkentine renkli Mersch çekiyor. Ülkenin önemli bir kültür merkezidir. Mersh, metropol bölgesinin turistik mücevherlerinden biridir. Burası sessiz ve rahat, antik çağın atmosferi hüküm sürüyor. Başkentle karşılaştırıldığında, Mersch, konaklama ve eğlence için uygun fiyatlar ile karakterizedir. Buradan Lüksemburg şehrine kolayca ulaşılabilir, bu nedenle tatile giderken zengin bir gezi programına güvenmek oldukça mümkündür.

Small Mersh manzaraları tutmaz. Metropol bölgesindeki bu kasaba, Lüksemburg Ulusal Arşivleri ile ünlüdür. Edebiyat Merkezi'nin zengin kütüphanesi de burada ilginç. Ulusal Arşivler bir sergi merkezi rolünü oynar. Burada düzenli olarak çeşitli sergiler düzenlenmektedir. Bina aynı zamanda konser salonu olarak da kullanılıyor. Mersh'te kültürel boş zaman zengin ve ilginç olacak. Başkente yakın bir şehirde kesinlikle sıkılmaya vakit yok.


Deniz ve antik tarihi cezbeder. Kasaba çevresinde bilim adamları ilkel yerleşim kalıntıları buldular. Gallo-Roma döneminde bölgede yerel standartlara göre büyük bir yerleşim ortaya çıktı. İlk kale Orta Çağ'da Mersche'de inşa edilmiştir. Bundan sonra yerleşim büyüdü ve daha sonra bir şehir statüsü aldı. Mersch Kalesi bugün şehrin ana mimari simgesidir.

Bina şehrin tarihi merkezinde yer almaktadır. 13. yüzyıldan kalmadır. Kale, Lüksemburg Kontes Ermesinde'nin hizmetkarı olan şövalye Theodrich için bir taşra kasabasında inşa edilmiştir. Binanın orijinal görünümü hakkında çok az şey biliniyor. Kale günümüze kadar restore edilmiş ve Rönesans tarzında dekore edilmiştir. Son yeniden yapılanma, XVIII.Yüzyılda komplekste gerçekleştirildi. Tasarım stili değişmeden kaldı.



Modern Mersch Kalesi idari amaçlara hizmet eder. Birçok kurum ve şirketin ofislerine ev sahipliği yapmaktadır. Ancak site turistlere açıktır. Burada ilgi çekici olan, sıvalı tavanlar ve duvarlar, salonların yüksek kemerleri, yakınlarda bulunan 13. yüzyıla ait kabartmalı eski baca. Binanın kendi kendine rehberli bir turu herkese açıktır. Mersch'in mimari manzaraları arasında kaleye bağlı 18. yüzyıldan kalma bir şapel de bulunmaktadır.

Şehrin çevresi, şehrin kendisinden daha az ilgi çekici değildir. Burada gezi tatili hayranlarının antik Pettanage kalesini ziyaret etmeleri önerilir. Bu yapının tarihi 10. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Kale, soylu Pettanage ailesine aitti. Bu soyadı Lüksemburg'da bilinir. Ailenin yaşlıları, Orta Çağ'da dükün mahkemesinde büyük etkiye sahipti. Lüksemburg'da sadece kale komplekslerinin ilginç olmadığını belirtmekte fayda var. Sıradan insanların eski evleri de ortaçağ mimarisinin şaheserlerine atfedilebilir.