Borjomi.
Vihreyden ympäröimä viihtyisä Borjomi-kaupunki sijaitsee 150 kilometriä Tbilisistä Mtkvari (Kura) -joen rotkossa pienten vuorijonojen välissä, metsien peittämien rinteiden keskellä.
Maailman maine kaupungin toi vesi, jolla on parantavia ominaisuuksia. Kaupungissa on kaksi lähdettä, joita kutsutaan yleisesti kylmäksi ja kuumaksi. Kylmä lähde sijaitsee huhtikuun 9. kadulla, lähellä Borjomi-puiston sisäänkäyntiä, ja kuuma lähde sijaitsee lasikattoisessa paviljongissa puiston keskellä.
Monet turistit käyttävät mieluummin autoa vuokrauspalvelut Georgiassa. Keskimääräinen autonvuokraushinta Batumin lentokentällä on 17 euroa päivässä, Tbilisin keskustassa - 18 euroa päivässä .
Yksi ​​kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä on 9. huhtikuuta kulkeva kävelykatu, jossa on erikoinen arkkitehtuuri. Borjomka-joen ylittävä silta, joka on tehty kiharan tai kuoren muodossa, Persian konsulin Mirza-Riz-Khanin kartano, rakennettu 1800-luvulla, tunnetaan nimellä "Firuza" (turkoosi), kiinnittää huomiota. Kivetty katu johtaa Borjomula-jokea (paikallinen nimi) pitkin Keskuspuiston sisäänkäynnille.
Borjomin keskuspuistossa on mukava kävellä - varjoisia puiden pensaikkoja, penkkejä levähdyspaikalle, lasten nähtävyyksiä, pieni vesiputous veistoksella " Prometheus", sillat Borjomkajoen yli.
Jos kuljet koko puiston läpi, joka on noin kilometri, tie johtaa metsään, ja siellä jälkeen kaksi kilometriä, se johtaa lämpölähteisiin - rikkialtaisiin, joiden vesi on noin 30 astetta. Näiden altaiden kylpyjen uskotaan auttavan moniin sairauksiin.
Puiston sisäänkäynnin edessä on köysirata-asema, joka vie sinut tasangolle, jossa voit nauttia näkymistä puistoon ja kaupunki lintuperspektiivistä. Tänne on asennettu maailmanpyörä, ja metsätie johtaa pieneen Sarovin Serafimin kirkkoon.
Kuran toisella puolella, St. Nino -kadun varrella, on paikallishistoriallinen museo, jossa on arkeologisia esineitä ja Romanovien perheen henkilökohtaiset tavarat ovat esillä. Rakennus on rakennettu vuonna 1890.
Pitkien kävelyretkien ystävät voivat vierailla Borjomi-Kharagaulin kansallispuistossa. Puistossa on 11 eritasoista vaellusreittiä. Päiväreitin lisäksi on vaikeampia, kahdesta neljään päivään laskettuna.



Bakuriani.
Borjomin lähellä sijaitsee Bakurianin kylä. Sinne pääsee minibussilla, mutta suurin osa matkailijoista valitsee kapearaiteisen, 37 km pitkän tien, koska se kulkee kauniiden paikkojen läpi, ja Tsagveri-Tsemi-sillan, jonka käki kulkee matkan varrella, on suunnitellut Gustave Eiffel.< br>Bakuriani on hiihtokeskus, jossa on useita eri tasoisia rinteitä. Voit rentoutua täällä milloin tahansa, mutta suurin osa turisteista tulee talvella.

Surami.
Sijaitsee 35 km:n päässä. Borjomilta. Suramin kylä on ilmastollinen lomakeskus, joka tunnetaan paitsi kivennäisvedestään, myös linnoituksestaan, jota pidettiin keskiajalla valloittamattomana. Se mainitaan dokumentaarisissa lähteissä 1700-luvulla, mutta siitä löydetyt rakennuskerrokset viittaavat siihen, että linnoitus oli olemassa jo 1400-1500-luvuilla. Vuonna 1984 Sergei Parajanov kuvasi elokuvan "Suramin linnoituksen legenda".


Green Monastery.
Yksi ​​vanhimmista luostareista on tunnettu 800-luvulta, ja se sijaitsee 7 km:n päässä. Borjomista, kantaa Pyhän Yrjön nimeä. Sijaitsee viehättävällä metsäalueella. Oppaiden tarinoiden mukaan ottomaanit tappoivat Shah Tamaz I:n hyökkäyksen aikana 1400-luvulla noin 300 munkkia. Kuolleiden veljien veri täytti paikallisen joen, ja sen kivet pysyvät punaisina tähän päivään asti.
Borjomin läheisyydessä ovat osittain säilyneet linnoitukset - Gogia, Petre ja Sali - tarkastettavissa.
Jos pysähdyt Borjomissa muutaman päivän ajan, voit vierailla noin sadan kilometrin päässä sijaitsevissa paikoissa - Uplistsikhen ja Vardzian luolakaupungeissa, Akhaltsikhen ja Khertvisin Rabatin linnoituksissa, Gorin Stalin-museossa.