Norveç'in dudak uçuklatan manzarası macera için olgunlaşmış durumda. Trol Yolu boyunca süzülün; Arctic Spitsbergen boyunca destansı bir kış göçünde Sami ren geyiği çobanlarına katılın; ve Bergen'in büyüleyici mimarisini tanıyın.

Yaz aylarında yemyeşil dağlar ve çeşitli açık hava etkinlikleri için veya Kuzey Işıklarını takip etmek için Eylül ve Mart ayları arasında burayı ziyaret edin. Norveç, ticari balina avcılığına ilişkin uluslararası tavsiyelere karşı çıktığı için, menüdeki balina eti olan hvalbiff'e başınızı salladığınızdan emin olun.

Turistler, araba kiralamayı tüm bunların keyfini çıkarmanın en iyi yollarından biri olarak görüyor Norveç'in sunduğu şeyler. Bergen havaalanında ekonomi sınıfı bir araba kiralamak günlük yaklaşık 18 avroya, Gardermoen Oslo Havalimanı'nda - günlük yaklaşık 19 avroya mal olacak.

Köpek Kızağı

Bir köpek kızağı turuna katıldığınızda, heyecan verici bir kış macerasının tadını çıkaracak ve bu sevgi dolu hayvanlarla bağlantı kurma şansına sahip olacaksınız. Turlar bol miktarda kar örtüsü gerektirir, bu nedenle kış aylarında Ocak, Mart ve Nisan aylarında gitmek en iyisidir. Alta, Karasjok ve Kirkenes'ten birden fazla günü kapsayan gezilere katılabileceksiniz.

Alaska malamutes veya dış yapraklardan oluşan bir ekip tarafından çekilen bir kızağın sürücü koltuğunda olacaksınız ve Norveç Arktik bölgesinin dramatik manzarasını seyredeceksiniz. Dış yapraklar koşmayı sever, bu yüzden kuyruklarını sallayarak kızağı iterken mutlu ve heyecanlıdırlar.

Köpek kızağı turları, sizi yerel vahşi yaşam ve kültür konusunda eğitecek rehberler tarafından düzenlenir. Ayrıca size kızak köpekleriyle nasıl etkileşim kuracağınızı ve onları güvenli bir şekilde nasıl idare edeceğinizi öğretecekler. Belirli bir beceri gereklidir ve kızağı nasıl ters yönde çevireceğinizi öğrenmeniz gerekir. Bu, köpekler meraklı olduklarında ve burunlarını takip etmek istediklerinde bile kızağın rotasında kalmasını sağlar.

Canlandırıcı bir deneyim olmasının yanı sıra, köpek kızağı Norveç'te son derece popüler bir aktivitedir. Bu büyük ölçüde çevre dostu olmasından kaynaklanmaktadır. Etrafta dolaşmak için motor kullanmayarak karbon ayak izinizi sınırlayacak ve aynı zamanda yerel ekonomiye de yardımcı olacaksınız.

Köpek kızağı turları, arkadaşlar ve aile ile yapılacak harika bir aktivitedir. Norveç'in kültürel mirasını öğrenirken heyecanı birlikte yaşayabilirsiniz. Ayrıca köpek kızağı ve Kuzey Işıkları turunu birlikte rezerve ederek gerçekten özel bir gün haline getirebilirsiniz. Bu, yakın zamanda unutmayacağınız unutulmaz bir deneyim olacak.

Buzda Balık Tutma

İster gece yarısı güneşi altında fiyortlarda kanoyla dolaşmak, ister bir safaride Kuzey Kutbu vahşi yaşamını görmek isteyin, Norveç'in şaşırtıcı derecede engebeli manzarası sonsuz macera fırsatları sunar. Ancak bu muhteşem vahşi doğa aynı zamanda, açık havada yaşamanın ve sıcak misafirperverliğin Norveç yaşam tarzının merkezinde yer aldığı, Avrupa'nın en mutlu uluslarından birinin kültürünü deneyimleme şansı da sunuyor.

Norveç'teki keskin zıt mevsimler, yıl boyunca heyecan verici açık hava maceralarından oluşan bir oyun alanı sağlar. Yaz, fiyort keşfi için sonsuz güneş ışığı getirir ve el değmemiş kırsal kesimdeki kütük kulübelere kaçar; kış, derin kar yağışı ve belki de göz kamaştırıcı Kuzey Işıkları altında, el değmemiş arazilerde köpek kızağıyla veya yürüyüşle gelirken dingin bir yalnızlık duygusu getirir.

Balık tutma becerilerinizi sınayacak bir heyecan arıyorsanız neden Norveç'te buzda balık tutmayı denemiyorsunuz? Bu popüler aktivite, kışın bir balıkçı cenneti olan binlerce donmuş göl sayesinde ülke genelinde mümkün.

Bu benzersiz aktivite için yerel bir rehbere katılın ve biraz taze morina balığı indirmek için buzda nasıl delik açılacağını öğrenin. Ardından avınızla ana kampa geri dönün ve onu gerçek Norveç tarzında nasıl pişireceğinizi öğrenin.

Buzda bir grup arkadaşın bir yandan balık tutmaya çalışırken bir yandan da birbirlerine gülüp alay etmesi ve iyi bir arkadaşla yemek yemesi gibisi yoktur. Bu heyecan verici deneyim Ocak'tan Nisan'a kadar Kirkenes'te mevcuttur ve kar arabası ile ulaşım, olta takımı ve atıştırmalık içerir.

Bu küçük grup turu, Tromso'nun kış harikalar diyarını keşfederken ve Kirkenes'teki bir kar otelinde bir gece geçirerek İskandinav kültürlerini kısa bir süre içinde deneyimlemek isteyenler için harika bir seçenek. Kuzey Burnu. Kuzey Işıklarının göz kamaştırıcı görüntüsünü görecek, köpekli kızakla kayma ve buzda balık tutma gibi etkinliklerin keyfini çıkaracak ve bu süreçte kendinizi İskandinav kültürüne kaptıracaksınız.

Kar motosikleti

Karlı dağlar, donmuş göller ve büyülü Kuzey Işıkları ile Norveç, heyecan verici bir kar motosikleti gezisi için ideal bir yerdir. Bir kar motosikleti turunda uçsuz bucaksız bir vahşi doğayı keşfedeceksiniz ve becerilerinize ve deneyiminize bağlı olarak araba kullanmakla yolcu olmak arasında seçim yapabilirsiniz.

Çocuklar, beş yaşında oldukları sürece küçük kar motosikletlerinde yürüyebildikleri için kar arabası safarisine de katılabilir. Bu, Norveç'teki tatilinizde yapabileceğiniz harika bir aile etkinliğidir ve köpek kızağı veya buzda balık tutma gibi diğer etkinlikleri içeren daha büyük bir turun parçası olarak yapılabilir.

Norveç'te havalar soğudukça hayvanlar kış uykusuna yatar ve manzara beyaza bürünerek büyüleyici bir manzara oluşturur. Bir kar arabası turu, Lyngen Alpleri'nin uçsuz bucaksız fiyortlarını ve yüksek dağ zirvelerini en güzel haliyle deneyimleme şansı sunar.

Rehberli bir kar motosikleti turunda, kar motosikletinizi nasıl kullanacağınıza ilişkin talimatlar alacaksınız ve size bir termal giysi, kask ve bot sağlanacaktır. Bu, maceranız sırasında rahat olmanın yanı sıra sıcak ve güvende olmanızı sağlar.

Daha heyecan verici bir deneyim arayanlar için, Kuzey Kutup Dairesi'nin yukarısına çıkan ekstrem bir kar motosikleti macerasına katılabilirsiniz. Bu turda, büyüleyici Kuzey Kutbu vahşi doğasına dalacağınız ve unutulmaz bir deneyim yaşayacağınız Finnmarksvidda adlı devasa bir platoda seyahat edeceksiniz.

Başka bir seçenek de, sizi dışarıdan iglo gibi görünen büyük bir bina olan ünlü Ice Dome'a götüren bir kar motosikleti turuna katılmak. İçeride yerel Sami kültüründen güzel aydınlatma ve muhteşem buz heykelleriyle aktarılan muhteşem Kuzey Işıklarına kadar değişen temalara sahip bir buz barı, bir buz tiyatrosu ve bir buz oteli bulacaksınız.

Norveç'te bir kar motosikleti macerasına katılmayı planlıyorsanız yanınızda geçerli bir ehliyet getirmenizi öneririz. Ayrıca, sizi sıcak tutan bir polar ve bir çift kaliteli kar botu gibi bazı kışlık giysilere de ihtiyacınız olacak. Her zaman bir Norveç markası olan ve soğuk ortamlar için mükemmel kar botları yapan Helly Hansen'den bir çift öneriyoruz.

Kuzey Işıkları

Kuzey Işıklarına tanık olmak, genellikle insanların yapılacaklar listelerinde yer alan bir şeydir ve onu görmek için Norveç'ten daha iyi çok az yer vardır. Gece gökyüzünü kaplayan yeşil, mor ve pembe izlerin ruhani dansı, güneşten çekilen elektrik yüklü parçacıkların Dünya atmosferine girmesinin sonucudur. Sonuç gerçekten muhteşem ve her şeyin büyüsüne şaşırmanızı sağlıyor.

Kuzey Işıkları en çok Arctic Circle üzerinde görülür ve onları Oslo'da görmek mümkün olsa da, uygun bir deneyim için şehrin kuzeyine seyahat etmek en iyisidir. Tromso ve Bodo'ya bir gezi rezervasyonu yaptırabilir veya Kuzey Kutup Dairesi'nde Alta gibi daha uzak bir yeri tercih edebilirsiniz. En önemli şey, gökyüzünün açık ve bulutsuz olmasıdır. Kuzey Işıklarını görmekle ilgileniyorsanız, maceranız için Eylül'den Nisan'a kadar rezervasyon yapmanızı öneririz, çünkü bu aylar gecelerin en uzun olduğu ve onları görme şansının daha yüksek olduğu aylardır.

Kuzey Kutbu'nun başkenti Tromso, Kuzey Işıklarını görmek için Norveç'teki en iyi yerlerden biri olarak kabul edilir. Ayrıca, altında akşam yemeğinin tadını çıkarabileceğiniz çok sayıda örnek restoran ve bara ev sahipliği yapmaktadır. ışıkları aramak için bir tura çıkmadan önce aurora borealis.

Kuzey Işıklarını Tromso'da bir an için görmek mümkündür, ancak en iyi izleme deneyimi için ışık kirliliğinden uzaklaşmanız gerekir. Alta'da bir otel rezervasyonu yapmanızı veya kendinizi çok maceracı hissediyorsanız sergi görme şansınızı en üst düzeye çıkarmak için şehrin hemen dışındaki bir husky çiftliğine gitmenizi öneririz.

Güneş etkinliğindeki artış nedeniyle, bu hafta Norveç'te bazı muhteşem Kuzey Işıkları gösterileri oldu. The Local'ın okuyucularının çoğu bize bu inanılmaz fenomenin resimlerini gönderdi ve gerçekten nefes kesiciler.