Norvégia lélegzetelállító tája megérett a kalandra. Suhanj végig a Troll-ösvényen; csatlakozzon a számi rénszarvaspásztorokhoz egy epikus téli vándorlásban a sarkvidéki Spitzbergákon keresztül; és ismerkedjen meg Bergen lenyűgöző építészetével.

Látogasson el nyáron a zöldellő hegyekre és különféle szabadtéri tevékenységekre, vagy szeptember és március között, hogy üldözze az északi fényt. Ügyeljen arra, hogy megrázza a fejét az étlapon szereplő hvalbiff bálnahús mellett, mivel Norvégia szembeszegül a kereskedelmi bálnavadászattal kapcsolatos nemzetközi tanácsokkal.

A turisták úgy vélik, hogy az autóbérlés az egyik legjobb módja annak, hogy élvezze mindezt Norvégia. Turista osztályú autó bérlése a bergeni repülőtéren körülbelül 18 euróba kerül naponta, az oslói Gardermoen repülőtéren pedig körülbelül 19 euróba naponta..

Kutyaszánozás

Amikor részt vesz egy kutyaszántúrán, izgalmas téli kalandban lesz része, és lehetősége nyílik kapcsolatba lépni ezekkel a szerető állatokkal. A túrákhoz bőséges hótakaró szükséges, ezért a legjobb a téli hónapokban, januárban, márciusban és áprilisban indulni. Többnapos kirándulásokon vehet részt Altából, Karasjokból és Kirkenesből.

Egy csapat alaszkai malamut vagy husky által húzott szán vezetőülésében megcsodálhatja a norvég sarkvidék drámai táját. A huskyk szeretnek futni, így boldogok és izgatottak, ahogy csóválva hajtják a szánkót.

A kutyaszántúrákat vezetők vezetik, akik megismertetik a helyi vadon élő állatokkal és kultúrával. Arra is megtanítanak, hogyan kommunikálj a szánhúzó kutyákkal, és hogyan kezeld őket biztonságosan. Szükség van bizonyos készségekre, és meg kell tanulnia ellenkormányozni a szánkót. Így a szán továbbra is a megfelelő pályán marad, még akkor is, ha a kutyák kíváncsiak és követni akarják az orrukat.

Amellett, hogy izgalmas élmény, a kutyaszánozás rendkívül népszerű tevékenység Norvégiában. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy mennyire környezetbarát. Csökkenti szénlábnyomát, ha nem használ motort a közlekedéshez, és ezzel a helyi gazdaságot is segíti.

A kutyaszántúrák nagyszerű tevékenység a barátokkal és a családdal. Együtt élheti át az izgalmat, miközben megismerheti Norvégia kulturális örökségét. Valójában különleges alkalommá is teheti, ha közösen lefoglal egy kutyaszán- és északi fénytúrát. Ez egy felejthetetlen élmény lesz, amelyet egyhamar nem fog elfelejteni.

Jégi horgászat

Norvégia lenyűgözően zord tája végtelen kalandozási lehetőségeket kínál, akár kajakozni szeretne a fjordokban az éjféli napsütésben, akár az északi-sarkvidéki vadvilágot meglátni egy szafarin. De ez a látványos vadon is lehetőséget kínál Európa egyik legboldogabb nemzetének kultúrájának megtapasztalására, ahol a norvég életforma középpontjában a szabadtéri élet és a meleg vendégszeretet áll.

Az élesen elütő évszakok Norvégiában egész évben izgalmas szabadtéri kalandok játszóterét kínálják. A nyár végtelen napsütést hoz a fjordok felfedezéséhez, és a faházakba menekül az érintetlen vidéken; míg a tél mély havat hoz, és a nyugodt elszigeteltség érzését kelti, miközben kutyaszánnal vagy érintetlen tájakon sétálsz, esetleg a vakító északi fény alatt.

Ha olyan izgalmat keres, amely próbára teszi horgásztudását, miért nem próbálja ki magát a jeges horgászatban Norvégiában? Ez a népszerű tevékenység az ország egész területén elérhető, köszönhetően a több ezer befagyott tónak, amelyek télen a halászok paradicsoma.

Csatlakozzon egy helyi idegenvezetőhöz ehhez az egyedülálló tevékenységhez, és tanulja meg, hogyan kell lyukakat fúrni a jégbe friss tőkehal kirakásához. Ezután térjen vissza az alaptáborba a fogással, és tanulja meg, hogyan kell elkészíteni igazi norvég stílusban.

Nincs semmi olyan, mint egy baráti társaság a jégen, akik nevetnek és ugratják egymást, miközben megpróbálnak kirakni halat, és jó társaságban étkeznek. Ez az izgalmas élmény Kirkenesben januártól áprilisig érhető el, és magában foglalja a motoros szánon való szállítást, a horgászfelszerelést és a harapnivalót.

Ez a kiscsoportos túra nagyszerű lehetőség azok számára, akik rövid időn belül szeretnék megtapasztalni az északi kultúrákat, amikor felfedezik Tromso téli csodaországát, és egy éjszakát töltenek egy kirkenesi hószállodában. az Északi-fok. Megnézheti a káprázatos északi fényt, élvezheti az olyan tevékenységeket, mint a kutyaszánozás és a jéghorgászat, és eközben elmerülhet a skandináv kultúrában.

Motorszánozás

Havas hegyeivel, befagyott tavaival és varázslatos északi fényével Norvégia ideális hely egy izgalmas motorosszán-expedícióhoz. A motoros szántúrán egy hatalmas vadonban fedezhetsz fel, és választhatsz a vezetés vagy az utas között, képességeidtől és tapasztalatodtól függően.

A gyerekek is csatlakozhatnak a motorosszános szafarihoz, hiszen kis motoros szánokon lépkedhetnek, egészen öt éves korukig. Ez egy nagyszerű családi tevékenység a norvégiai nyaralás során, és egy nagyobb túra részeként is megtehető, amely egyéb tevékenységeket is magában foglal, mint például a kutyaszánozás vagy a jéghorgászat.

Ahogy Norvégiában az időjárás hidegebbé válik, az állatok téli álomba merülnek, és a tájat fehér borítja, ami lenyűgöző látványt nyújt. Egy motoros szántúra lehetőséget kínál a Lyngen-Alpok hatalmas fjordjainak és magas hegycsúcsainak a legszebb megélésére.

A vezetett motoros szántúra során eligazítást kap a motorosszán kezeléséhez, és megkapja a termálruhát, a sisakot és a csizmát. Ez biztosítja, hogy kényelmesen érezze magát a kaland során, valamint melegben és biztonságban.

Azok, akik izgalmasabb élményre vágynak, csatlakozhatnak egy extrém motorosszános kalandhoz, amely az Északi-sarkkör felett halad. Ezen a túrán a Finnmarksvidda nevű hatalmas fennsíkon utazol, ahol elmerülhetsz a lenyűgöző sarkvidéki vadonban, és felejthetetlen élményben lesz részed.

Egy másik lehetőség, ha csatlakozol egy motorosszános túrához, amely elvezet a híres Jégkupolához, egy nagy épülethez, amely kívülről jégkunyhónak tűnik. A belsejében jégbár, jégszínház és jéghotel található, amelyek témái a helyi számi kultúrától a látványos északi fényig terjednek, amelyet gyönyörű világítás és lenyűgöző jégszobrok közvetítenek.

Ha azt tervezi, hogy csatlakozik egy motorosszános kalandhoz Norvégiában, javasoljuk, hogy vigyen magával érvényes vezetői engedélyt. Ezenkívül be kell csomagolnia néhány téli ruhát, például egy meleg polárt és egy jó minőségű hócsizmát. Mindig a Helly Hansen párját ajánljuk, amely egy norvég márka, és kiváló hócsizmát készít hideg környezetbe.

Északi fény

Az északi fény szemtanúja olyasvalami, ami gyakran szerepel az emberek buckat listáin, és Norvégiánál kevés jobb hely van. A zöld, lila és rózsaszín ösvények éteri tánca, amely elnyeli az éjszakai égboltot, a Napból húzott elektromosan töltött részecskék eredménye, amelyek belépnek a Föld légkörébe. Az eredmény valóban látványos, és elgondolkodtat az egész varázslatán.

Az északi fényt leggyakrabban az sarkkörön látják, és bár lehetséges Oslóban, a legjobb, ha a várostól északra utazik a megfelelő élmény érdekében. Lefoglalhat egy kirándulást Tromsoba és Bodóba, vagy választhat egy távolabbi helyet az Északi-sarkkörön, például Altát. A legfontosabb, hogy az ég tiszta és felhőtlen legyen. Ha szeretné látni az északi fényt, javasoljuk, hogy kalandját szeptembertől áprilisig foglalja le, mivel ezekben a hónapokban a leghosszabb éjszakák vannak, és nagyobb eséllyel láthatja őket.

Az Északi-sark fővárosát, Tromsót széles körben Norvégia egyik legjobb helyszíneként tartják számon az északi fény megtekintésére. Számos példaértékű étterem és bár is otthont ad, így a vacsora alatt is elfogyaszthatja a vacsorát. az aurora borealis, mielőtt elindulna egy körútra a fényekre vadászni.

Maga Tromsoban is megpillanthatja az északi fényt, de az optimális megtekintési élményhez távol kell kerülnie a fényszennyezést. Javasoljuk, hogy foglaljon szállodát Altában, vagy ha nagyon kalandvágyónak érzi magát, menjen el a városon kívüli huskyfarmra, hogy maximalizálja az esélyét, hogy megtekintsen egy kiállítást.

A naptevékenység növekedése miatt ezen a héten Norvégia-szerte látványos északi fényt mutattak be. A The Local számos olvasója elküldte nekünk képeit a hihetetlen jelenségről, és ezek valóban lélegzetelállítóak.