Norjan jyskyttävä maisema on kypsä seikkailulle. Liuku peikkopolkua pitkin; Liity saamelaisten porohoitajien kanssa eeppiselle talvimuutolle arktisen Huippuvuorten halki; ja tutustu Bergenin kiehtovaan arkkitehtuuriin.

Vieraile kesällä vehreillä vuorilla ja erilaisilla ulkoiluaktiviteetteilla tai syys-maaliskuussa jahtaamaan revontulia. Muista kuitenkin pudistaa päätäsi hvalbiffille, valaanlihalle ruokalistalla, sillä Norja on vastoin kansainvälisiä kaupallista valaanpyyntiä koskevia neuvoja.

Turistit pitävät auton vuokraamista yhtenä parhaista tavoista nauttia kaikesta tästä Norjalla on tarjottavanaan. Turistiluokan auton vuokraaminen Bergenin lentokentällä maksaa noin 18 euroa päivässä, Gardermoenin lentokentällä Oslossa noin 19 euroa päivässä..

Koiravaljakkoajelu

Kun osallistut koiravaljakkoretkelle, nautit jännittävästä talviseikkailusta ja sinulla on mahdollisuus olla yhteydessä näihin rakastaviin eläimiin. Retket vaativat runsaan lumipeiteen, joten on parasta mennä talvikuukausina tammi-, maalis- ja huhtikuussa. Voit osallistua usean päivän matkoille Altasta, Karasjoelta ja Kirkkoniemeltä.

Istut Alaskan malamuuttien tai huskyjen vetämän kelkan kuljettajan istuimella ja nautit Norjan arktisen alueen dramaattisista maisemista. Huskyt rakastavat juosta, joten he ovat iloisia ja innoissaan kuljettaessaan kelkkaa heilutellen häntäänsä.

Koiravaljakkoretkiä järjestävät oppaat, jotka kouluttavat sinua paikallisesta villieläimistä ja kulttuurista. He myös opettavat sinua olemaan vuorovaikutuksessa rekikoirien kanssa ja käsittelemään niitä turvallisesti. Vaatii tietty määrä taitoa, ja sinun on opittava ohjaamaan kelkkaa. Tämä pitää kelkan radalla, vaikka koirat olisivat uteliaita ja haluavat seurata nenänsä.

Sen lisäksi, että koiravaljakkoajelu on innostava kokemus, se on erittäin suosittu harrastus Norjassa. Tämä johtuu suurelta osin sen ympäristöystävällisyydestä. Vähennät hiilijalanjälkeäsi, jos et käytä moottoria liikkumiseen, ja autat myös paikallista taloutta.

Koiravaljakkomatkat ovat hienoa toimintaa ystävien ja perheen kanssa. Voit kokea jännityksen yhdessä samalla kun opit Norjan kulttuuriperinnöstä. Voit myös tehdä siitä todella erikoisen varaamalla koiravaljakkoajelun ja revontulet yhdessä. Tämä on unohtumaton kokemus, jota et unohda pian.

Pilkkiminen

Norjan häikäisevän karu maisema tarjoaa loputtomia seikkailumahdollisuuksia, halusitpa sitten meloa vuonoissa keskiyön auringon alla tai nähdä arktisen alueen villieläimiä safarilla. Mutta tämä upea erämaa tarjoaa myös mahdollisuuden kokea yhden Euroopan onnellisimmista kansakunnista, jossa ulkoilmaelämä ja lämmin vieraanvaraisuus ovat norjalaisen elämäntavan ytimessä.

Norjan jyrkästi eroavat vuodenajat tarjoavat ympärivuotisen leikkipaikan jännittäville ulkoilmaseikkailuille. Kesä tuo loputonta auringonpaistetta vuonotutkimusta varten ja pakenee koskemattomalle maaseudulle hirsimökkeihin; kun taas talvi tuo syviä lunta ja rauhallisen eristäytymisen tunteen, kun kuljet koiravaljakolla tai vaeltelet koskemattomissa maisemissa, ehkä häikäisevien revontulien alla.

Jos etsit jännitystä, joka saattaa kalastustaitosi koetukselle, mikset kokeilisi pilkkimistä Norjassa? Tämä suosittu harrastus on mahdollista koko maassa, kiitos tuhansien jäätyneiden järvien, jotka ovat kalastajien paratiisi talvisin.

Liity paikallisen oppaan seuraan tähän ainutlaatuiseen toimintaan ja opi poraamaan reikiä jäähän tuoreen turskan saattamiseksi. Palaa sitten takaisin perusleirille saaliisi kanssa ja opi valmistamaan se aidolla norjalaisella tyylillä.

Mikään ei ole samanlaista kuin kaveriporukka jäällä, joka nauraa ja kiusoittelee toisiaan yrittäessään saada kalaa ja jakaa aterian hyvässä seurassa. Tämä jännittävä kokemus on saatavilla Kirkenesissä tammikuusta huhtikuuhun, ja se sisältää kuljetuksen moottorikelkalla, kalastusvälineet ja välipalan.

Tämä pienryhmäkierros on loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat kokea pohjoismaiset kulttuurit lyhyessä ajassa, kun tutustut Tromssan talven ihmemaahan ja vietät yön Kirkkoniemen lumihotellissa matkallasi North Cape. Näet häikäisevän revontulia, nautit aktiviteeteista, kuten koiravaljakkoajelusta ja pilkkimisestä, ja uppoudut samalla skandinaaviseen kulttuuriin.

Moottorikelkkailu

Lumisten vuorten, jäällisten järvien ja maagisten revontulien ansiosta Norja on ihanteellinen paikka jännittävälle moottorikelkkaretkelle. Moottorikelkkaretkellä tutustut laajaan erämaahan, ja voit valita, ajatko autoa vai matkustatko taitosi ja kokemuksesi mukaan.

Myös lapset voivat osallistua moottorikelkkasafariin, sillä he voivat vauhdittaa pienillä moottorikelkoilla, kunhan he ovat viisivuotiaita. Tämä on loistava perheaktiviteetti lomallesi Norjassa, ja se voidaan tehdä osana suurempaa kiertoajelua, joka sisältää muita aktiviteetteja, kuten koiravaljakkoajelun tai pilkkimisen.

Kun Norjassa sää kylmenee, eläimet nukkuvat talviunta ja maisema peittyy valkoiseen, mikä luo upean näkyn. Moottorikelkkaretki tarjoaa mahdollisuuden kokea Lyngenin Alppien laajoja vuonoja ja korkeita vuorenhuippuja kauneimmillaan.

Opastetulla moottorikelkkaretkellä saat ohjeet moottorikelkkasi käyttöön ja saat lämpöpuvun, kypärän ja saappaat. Tämä varmistaa, että tunnet olosi mukavaksi seikkailussasi sekä lämpimästi ja turvallisesti.

Jos etsivät jännittävämpää kokemusta, voit liittyä äärimmäiseen moottorikelkkaseikkailuun, joka menee napapiirin yläpuolelle. Tällä kiertueella matkustat valtavalla Finnmarksvidda-tasangolla, jossa uppoudut upeaan arktiseen erämaahan ja koet unohtumattoman kokemuksen.

Toinen vaihtoehto on liittyä moottorikelkkaretkelle, joka vie sinut kuuluisaan Ice Domeen, suureen rakennukseen, joka näyttää ulkopuolelta iglulta. Sisältä löydät jääbaarin, jääteatterin ja jäähotellin, joiden teemat vaihtelevat paikallisesta saamelaiskulttuurista upeisiin revontuliaisiin kauniin valaistuksen ja upeiden jääveistoksen kautta.

Jos suunnittelet moottorikelkkaseikkailua Norjassa, suosittelemme, että otat mukaan voimassa olevan ajokortin. Sinun tulee myös pakata talvivaatteita, kuten lämmin fleece, ja pari laadukkaat lumisaappaat. Suosittelemme aina Helly Hansenin paria, joka on norjalainen tuotemerkki ja tekee loistavia lumisaappaat kylmiin olosuhteisiin.

Revontulet

Revontulien näkeminen on usein ihmisten bucket-listoilla, ja harvoja parempia paikkoja nähdä se on Norjaa. Yötaivaalla vallitseva vihreiden, violettien ja vaaleanpunaisten polkujen eteerinen tanssi on seurausta auringosta peräisin olevien sähköisesti varautuneiden hiukkasten saapumisesta Maan ilmakehään. Tulos on todella upea ja saa sinut ihmettelemään kaiken taikuutta.

Revontulet näkyvät yleisimmin napapiirin yläpuolella, ja vaikka ne on mahdollista nähdä Oslossa, on parasta matkustaa kaupungin pohjoispuolelle oikean kokemuksen saamiseksi. Voit varata matkan Tromssaan ja Bodoon tai valita syrjäisemmän paikan napapiiriltä, kuten Alta. Tärkeintä on, että taivas on selkeä ja pilvetön. Jos olet kiinnostunut näkemään revontulia, suosittelemme varaamaan seikkailusi syys-huhtikuulle, sillä näinä kuukausina on pisimmät yöt ja suurempi mahdollisuus nähdä ne.

Arktisen alueen pääkaupunkia Tromssaa pidetään laajalti yhtenä Norjan parhaista paikoista nähdä revontulia. Siellä on myös lukuisia esimerkillisiä ravintoloita ja baareja, joten voit nauttia illallisen alla aurora borealis ennen kuin lähdet metsästämään valoja.

Voit nähdä revontulia itse Tromssassa, mutta optimaalisen katselukokemuksen saamiseksi sinun on päästävä eroon valosaasteesta. Suosittelemme varaamaan hotellin Altasta tai, jos olet erittäin seikkailunhaluinen, suuntaa huskyfarmille aivan kaupungin ulkopuolella maksimoidaksesi mahdollisuutesi nähdä esittely.

Auringon aktiivisuuden lisääntymisen vuoksi eri puolilla Norjaa nähtiin tällä viikolla upeita revontulia. Monet The Localin lukijat lähettivät meille kuvansa uskomattomasta ilmiöstä, ja ne ovat todella henkeäsalpaavia.