Norges häpnadsväckande landskap är moget för äventyr. Glid längs Trollleden; följ med samiska renskötare på en episk vintervandring över arktiska Spetsbergen; och lär känna Bergens fascinerande arkitektur.

Besök på sommaren för grönskande berg och en mängd olika utomhusaktiviteter eller mellan september och mars för att jaga norrskenet. Var noga med att skaka på huvudet åt hvalbiff, valkött, på menyn, eftersom Norge går emot internationella råd om kommersiell valfångst.

Turister anser att hyra en bil är ett av de bästa sätten att njuta av allt det

a href=" https://bookingautos.com/sv/norway/">Norge har att erbjuda. Att hyra en bil i ekonomiklass på Bergens flygplats kommer att kosta cirka 18 euro per dag, på Gardermoen flygplats Oslo - cirka 19 euro per dag.

Hundspann

När du deltar i en hundspannsturné kommer du att njuta av ett spännande vinteräventyr och få chansen att få kontakt med dessa kärleksfulla djur. Turerna kräver rikligt med snötäcke, så det är bäst att åka under vintermånaderna januari, mars och april. Du kommer att kunna delta i flerdagarsresor från Alta, Karasjok och Kirkenes.

Du kommer att sitta i förarsätet i en släde dragen av ett team av Alaska-malamuter eller husky och ta in det dramatiska landskapet i norska Arktis. Huskyarna älskar att springa, så de är glada och glada när de kör släden med sina viftande svansar.

Hundspannsturer drivs av guider som kommer att utbilda dig om det lokala djurlivet och kulturen. De kommer också att lära dig hur du interagerar med slädhundarna och hanterar dem säkert. Det krävs ett visst mått av skicklighet, och du måste lära dig att motstyra släden. Detta kommer att hålla släden på kurs, även när hundarna är nyfikna och vill följa deras nos.

Förutom att det är en spännande upplevelse är hundspann en extremt populär aktivitet i Norge. Det beror till stor del på hur miljövänligt det är. Du kommer att begränsa ditt koldioxidavtryck genom att inte använda en motor för att ta dig runt, och du kommer också att hjälpa den lokala ekonomin.

Hundspannsturer är en fantastisk aktivitet att göra med vänner och familj. Ni kan uppleva spänningen tillsammans samtidigt som ni lär er om Norges kulturarv. Du kan också göra det till ett riktigt speciellt tillfälle genom att boka en hundspann- och norrskenstur tillsammans. Detta kommer att bli en oförglömlig upplevelse som du inte kommer att glömma när som helst snart.

Isfiske

Norges fantastiskt karga landskap erbjuder oändliga äventyrsmöjligheter, oavsett om du vill paddla kajak i fjordar under midnattssolen eller upptäcka arktiskt djurliv på en safari. Men denna spektakulära vildmark erbjuder också en chans att uppleva kulturen i en av Europas lyckligaste nationer, där friluftsliv och varm gästfrihet är kärnan i den norska livsstilen.

De skarpt kontrasterande årstiderna i Norge gör det till en lekplats året runt med spännande utomhusäventyr. Sommaren ger oändligt solsken för fjordutforskning och flykter till timmerstugor på den orörda landsbygden; medan vintern ger djup snö och en känsla av fridfull isolering när du åker hundspann eller vandrar genom orörda landskap, kanske under det bländande norrskenet.

Om du letar efter en spänning som kommer att sätta dina fiskekunskaper på prov, varför inte prova på isfiske i Norge? Denna populära aktivitet är möjlig i hela landet, tack vare tusentals frusna sjöar som är ett paradis för fiskare under vintern.

Gå med en lokal guide för denna unika aktivitet och lär dig hur du borrar hål i isen för att landa lite färsk torsk. Gå sedan tillbaka till baslägret med din fångst och lär dig hur du tillagar den på äkta norsk stil.

Det finns inget som är som en grupp vänner på isen som skrattar och retar varandra medan de försöker landa lite fisk och dela en måltid i gott sällskap. Den här spännande upplevelsen är tillgänglig i Kirkenes från januari till april, och inkluderar transport på en snöskoter, fiskeredskap och ett mellanmål.

Denna liten grupptur är ett underbart alternativ för dem som vill uppleva de nordiska kulturerna på kort tid, när du utforskar Tromsö vinterlandskap och tillbringar en övernattning på ett snöhotell i Kirkenes på din resa fram till Nordkap. Du kommer att se den bländande uppvisningen av norrskenet, njuta av aktiviteter som hundspann och isfiske, och fördjupa dig i skandinavisk kultur i processen.