Turister som besöker Ungern förblir imponerade under lång tid. Landet erbjuder många attraktioner: gamla slott och herrgårdar, gotiska katedraler och kyrkor, gamla fästningar och museer. Mycket i Ungern påminner om de fruktansvärda händelserna under andra världskriget.

De flesta turister anser att hyra en bil är ett av de bästa sätten att njuta av allt som Ungern har att erbjuda. Att hyra en bil i ekonomiklass i Budapest kommer att kosta cirka 15 euro per dag på Budapests flygplats - cirka 16 euro per dag.


Parlamentsbyggnaden

Den mest kända byggnaden på den ungerska huvudstadens territorium ligger på den pittoreska floden Donau. Parlamentets palats är en majestätisk byggnad som höjde sig upp till 27 meter. Byggandet pågick under två decennier och blev en storslagen händelse i det ungerska folkets liv. Dess arkitektur kombinerar flera stilar och trender: nygotik, klassicism och orientalisk.

Inredningen är så lyxig att det verkar som att detta inte är en plats där myndigheterna sitter, utan ett riktigt sagopalats. Byggnaden har flera hundra rum, vindlande korridorer och trappor. Trappor är dekorerade med förgyllning, stuckatur, mosaikpaneler. Fönster och dörrar i deras dekoration har många målat glasfönster. Trappan är dekorerad med sammetsmattor. För att komma in i palatset måste du besöka en av de många utflykterna.



Visegrads fästning

På stranden av floden, på en hög kulle, finns en stenstruktur - ett försvarscitadell - Visegrads fästning. Fästningen byggdes på XIII-talet och blev den största, på den tiden, av sådana byggnader i Europa. Under medeltiden var denna plats residens för den kungliga dynastin. Många av deras tidigare föremål förstördes, men huvudattraktionen i Salomos torn har bevarats. För flera år sedan genomfördes en kraftfull återuppbyggnad på territoriet. För närvarande är fästningen ett nationalmuseum och är öppet för allmänheten.

Citadelen ser ut som en liten byggnad från utsidan, men det är det inte. Faktum är att det finns mer än 300 rum i olika storlekar inuti, inklusive stora salar. Vid återuppbyggnaden genomfördes storskaliga arbeten som gjorde det möjligt att skapa realism. Besökare på museet befinner sig i riktiga tortyrkammare, där tortyrinstrument presenteras. I salen av vaxfigurer kan du möta damer i balklänningar och riddare i rustningar.

Kedjebrygga

En annan symbol för Budapest är en metallkonstruktion som löpte från den ena sidan av floden till den andra och förband de två delarna av den antika staden. Szechenyi-kedjebron invigdes i mitten av 1800-talet, vilket blev en storslagen händelse i stadsbornas liv. På den tiden ansågs Budapestbron vara den största strukturen i världen. När mörkret börjar slås bakgrundsbelysningen på, vilket gör spektaklet mycket imponerande. Ungern är ett land med långa traditioner, som invånarna håller heliga. Turister kommer hit inte bara för att kasta sig in i den varma atmosfären, utan också för att förbättra sin hälsa på en av orterna, ta ett lerbad eller simma i en av de varma källorna.