Unkarissa vierailevat turistit ovat vaikuttuneita pitkään. Maa tarjoaa monia nähtävyyksiä: muinaisia linnoja ja kartanoita, goottilaisia katedraaleja ja kirkkoja, muinaisia linnoituksia ja museoita. Unkarissa paljon muistuttaa toisen maailmansodan kauheista tapahtumista.

Useimmat turistit pitävät auton vuokraamista yhtenä parhaista tavoista nauttia kaikesta, mitä Unkarilla on tarjottavanaan. Turistiluokan auton vuokraus Budapestissa maksaa noin 15 euroa päivässä, Budapestin lentokentällä noin 16 euroa päivässä.


Parlamenttitalo

Unkarin pääkaupungin alueen tunnetuin rakennus sijaitsee viehättävällä Tonavan rannalla. Parlamenttipalatsi on majesteettinen rakennus, joka kohotti jopa 27 metriä. Rakennustyöt kestivät kaksi vuosikymmentä, ja siitä tuli mahtava tapahtuma Unkarin kansan elämässä. Sen arkkitehtuurissa yhdistyy useita tyylejä ja suuntauksia: uusgootti, klassismi ja itämainen.

Sisustus on niin ylellinen, että näyttää siltä, ​​että tämä ei ole paikka, jossa viranomaiset istuvat, vaan todellinen satupalatsi. Rakennuksessa on useita satoja huoneita, mutkaisia käytäviä ja portaita. Portaat on koristeltu kullauksella, stukko- ja mosaiikkipaneeleilla. Koristeellisissa ikkunoissa ja ovissa on lukuisia lasimaalauksia. Portaat on koristeltu samettimatoilla. Päästäksesi palatsiin, sinun tulee käydä jollakin monista retkistä.



Visegradin linnoitus

Joen rannalla korkealla kukkulalla on kivirakennelma - puolustava linnoitus - Visegradin linnoitus. Linnoitus rakennettiin XIII vuosisadalla ja siitä tuli tuolloin suurin tällaisista rakennuksista Euroopassa. Keskiajalla tämä paikka oli kuninkaallisen dynastian asuinpaikka. Monet heidän entisistä esineistään tuhoutuivat, mutta Salomonin tornin päänähtävyys on säilynyt. Useita vuosia sitten alueella tehtiin voimakas jälleenrakennus. Tällä hetkellä linnoitus on kansallismuseo ja on avoinna yleisölle.

Sitadelli näyttää ulkopuolelta pieneltä rakennukselta, mutta sitä se ei ole. Itse asiassa sisällä on yli 300 erikokoista huonetta, mukaan lukien suuret salit. Jälleenrakennuksen aikana tehtiin laajamittaista työtä, joka mahdollisti realismin luomisen. Museon vierailijat joutuvat todellisiin kidutuskammioihin, joissa esitellään kidutusvälineitä. Vahahahmojen salissa voit tavata juhlapukuisia naisia ja panssariritareja.

Ketjusilta

Toinen Budapestin symboli on metallirakenne, joka kulki joen toiselta puolelta toiselle ja yhdisti muinaisen kaupungin kaksi osaa. Szechenyin ketjusilta avattiin 1800-luvun puolivälissä, ja siitä tuli suuri tapahtuma kaupunkilaisten elämässä. Budapestin siltaa pidettiin tuolloin maailman suurimpana rakennuksena. Pimeyden tullessa taustavalo syttyy, mikä tekee spektaakkelista erittäin vaikuttavan.Unkari on maa, jolla on pitkät perinteet, jota asukkaat pitävät pyhänä. Turistit eivät tule tänne vain sukeltaakseen lämpimään ilmapiiriin, vaan myös parantamaan terveyttään jossain lomakeskuksessa, ottamaan mutakylvyn tai uidakseen jossakin lämpölähteistä.