A Magyarországra látogató turisták sokáig lenyűgözik őket. Az ország számos látnivalót kínál: ősi kastélyok és kastélyok, gótikus katedrálisok és templomok, ősi erődök és múzeumok. Magyarországon sok minden emlékeztet a második világháború szörnyű eseményeire.

A legtöbb turista úgy véli, hogy az autóbérlés az egyik legjobb módja annak, hogy élvezze mindazt, amit Magyarország kínál. Egy turista osztályú autó bérlése Budapesten körülbelül 15 euróba kerül naponta, a budapesti repülőtéren - körülbelül 16 euróba naponta.


Parlament épülete

A magyar főváros területének legismertebb épülete a festői Duna-parton található. A Parlamentpalota egy fenséges épület, amely 27 méter magasra emelkedett. Az építkezés két évtizeden át folyt, és a magyarság életének grandiózus eseményévé vált. Építészetében több stílus és irányzat ötvöződik: neogótika, klasszicizmus és keleti.

A belső dekoráció olyan fényűző, hogy úgy tűnik, ez nem az a hely, ahol a hatóságok ülnek, hanem egy igazi mesebeli palota. Az épületben több száz szoba, kanyargós folyosók és lépcsők találhatók. A lépcsőket aranyozás, stukkó, mozaik panelek díszítik. Az ablakok és ajtók díszítésükben számos ólomüveg ablakkal rendelkeznek. A lépcsőket bársony szőnyegek díszítik. Ha be akar jutni a palotába, meg kell látogatnia a számos kirándulás egyikét.



Visegrádi erőd

A folyó partján, egy magas dombon áll egy kőépítmény - egy védekező fellegvár - visegrádi erőd. Az erőd a XIII. században épült, és akkoriban a legnagyobb ilyen épület lett Európában. A középkorban ez a hely a királyi dinasztia lakhelye volt. Sok korábbi tárgyuk megsemmisült, de Salamon tornyának fő látványossága megmaradt. Néhány évvel ezelőtt erőteljes rekonstrukciót hajtottak végre a területen. Jelenleg az erőd nemzeti múzeumként működik, és nyitva áll a nyilvánosság számára.

A fellegvár kívülről egy kis épületnek tűnik, de nem az. Valójában több mint 300 különböző méretű szoba található benne, beleértve a nagy termeket is. A rekonstrukció során nagyszabású munkákat végeztek, amelyek lehetővé tették a realizmus megteremtését. A múzeum látogatói valódi kínzókamrákban találják magukat, ahol a kínzóeszközöket mutatják be. A viaszfigurák termében bálruhás hölgyekkel és páncélos lovagokkal találkozhattok.

Lánchíd

Budapest másik jelképe egy fémszerkezet, amely a folyó egyik partjától a másikig futott, és összekapcsolta az ősi város két részét. A 19. század közepén nyílt meg a Szechenyi lánchíd, amely a városlakók életének grandiózus eseményévé vált. Akkoriban a budapesti hidat a világ legnagyobb építményének tartották. A sötétedés beálltával bekapcsol a háttérvilágítás, ami nagyon lenyűgözővé teszi a látványt.Magyarország nagy hagyományokkal rendelkező ország, amelyet a lakosok szentnek tartanak. A turisták nem csak azért jönnek ide, hogy elmerüljenek a meleg légkörben, hanem azért is, hogy egészségüket javítsák valamelyik üdülőhelyen, iszapfürdőt vegyenek, vagy fürödjenek valamelyik termálforrásban.