Turiștii care vizitează Ungaria rămân impresionați mult timp. Țara oferă multe atracții: castele și conace antice, catedrale și biserici gotice, cetăți și muzee antice. Multe din Ungaria amintesc de evenimentele teribile din cel de-al Doilea Război Mondial.

Majoritatea turiștilor consideră că închirierea unei mașini este una dintre cele mai bune modalități de a vă bucura de tot ceea ce are de oferit Ungaria. Închirierea unei mașini de clasă economică în Budapest va costa aproximativ 15 euro pe zi, la aeroportul din Budapesta - aproximativ 16 euro pe zi.


Clădirea Parlamentului

Cea mai cunoscută clădire de pe teritoriul capitalei Ungare este situată pe malul pitoresc al Dunării. Palatul Parlamentului este o clădire maiestuoasă care s-a înălțat până la 27 de metri. Construcția a fost realizată timp de două decenii și a devenit un eveniment grandios în viața poporului maghiar. Arhitectura sa combină mai multe stiluri și tendințe: neogotic, clasicism și oriental.

Decorarea interioară este atât de luxoasă încât se pare că acesta nu este un loc unde stau autoritățile, ci un adevărat palat de basm. Clădirea are câteva sute de camere, coridoare întortocheate și scări. Scările sunt decorate cu panouri de aur, stuc, mozaic. Ferestrele și ușile în decorarea lor au numeroase vitralii. Scările sunt decorate cu covoare de catifea. Pentru a intra în palat, trebuie să vizitați una dintre numeroasele excursii.



Cetatea Vişegrad

Pe malul râului, pe un deal înalt, se află o structură de piatră - o cetate defensivă - Cetatea Vişegrad. Cetatea a fost construită în secolul al XIII-lea și a devenit cea mai mare, la acea vreme, dintre astfel de clădiri din Europa. În Evul Mediu, acest loc a fost reședința dinastiei regale. Multe dintre fostele lor obiecte au fost distruse, dar principala atracție a turnului lui Solomon a fost păstrată. În urmă cu câțiva ani, a fost efectuată o reconstrucție puternică a teritoriului. În prezent, cetatea este un muzeu național și este deschisă publicului.

Cetatea arată ca o clădire mică din exterior, dar nu este. De fapt, în interior sunt peste 300 de camere de diferite dimensiuni, inclusiv holuri mari. În timpul reconstrucției, au fost efectuate lucrări de mare amploare, care au făcut posibilă crearea realismului. Vizitatorii muzeului se găsesc în adevărate camere de tortură, unde sunt prezentate instrumente de tortură. În sala figurinelor de ceară, poți întâlni doamne în rochii de bal și cavaleri în armură.

Podul cu lanțuri

Un alt simbol al Budapeștei este o structură metalică care se desfășura de la o parte la alta a râului și leagă cele două părți ale orașului antic. Podul cu lanțuri Szechenyi a fost deschis la mijlocul secolului al XIX-lea, care a devenit un eveniment grandios în viața orășenilor. La acea vreme, podul de la Budapesta era considerat cea mai mare structură din lume. Odată cu apariția întunericului, lumina de fundal se aprinde, ceea ce face ca spectacolul să fie foarte impresionant. Ungaria este o țară cu tradiții lungi, pe care locuitorii o țin cu sfințenie. Turiștii vin aici nu doar pentru a se scufunda în atmosfera caldă, ci și pentru a-și îmbunătăți sănătatea la una dintre stațiuni, pentru a face o baie de nămol sau pentru a înota într-una dintre izvoarele termale.