Toeristen die Hongarije bezoeken, blijven lang onder de indruk. Het land biedt vele bezienswaardigheden: oude kastelen en landhuizen, gotische kathedralen en kerken, oude forten en musea. Veel in Hongarije herinnert aan de verschrikkelijke gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog.

De meeste toeristen beschouwen het huren van een auto als een van de beste manieren om te genieten van alles wat Hongarije te bieden heeft. Een economy class auto huren in Boedapest kost ongeveer 15 euro per dag, op de luchthaven van Boedapest - ongeveer 16 euro per dag.


Parlementsgebouw

Het meest herkenbare gebouw op het grondgebied van de Hongaarse hoofdstad staat aan de schilderachtige oever van de Donau. Het Paleis van het Parlement is een majestueus gebouw dat tot 27 meter hoog is. De bouw duurde twee decennia en werd een grandioze gebeurtenis in het leven van het Hongaarse volk. De architectuur combineert verschillende stijlen en trends: neogotiek, classicisme en oriëntaals.

Het interieur is zo luxueus dat het lijkt alsof dit geen plek is waar de autoriteiten zetelen, maar een echt sprookjesachtig paleis. Het gebouw heeft enkele honderden kamers, kronkelende gangen en trappen. Trappen zijn versierd met verguldsel, stucwerk, mozaïekpanelen. Ramen en deuren in hun decoratie hebben talrijke glas-in-loodramen. De trappen zijn versierd met fluwelen tapijten. Om het paleis binnen te komen, moet je een van de vele excursies bezoeken.



Visegrad-fort

Aan de oever van de rivier, op een hoge heuvel, staat een stenen bouwwerk - een verdedigingscitadel - Visegrad Fortress. Het fort werd gebouwd in de 13e eeuw en werd in die tijd het grootste van dergelijke gebouwen in Europa. In de Middeleeuwen was deze plek de residentie van de koninklijke dynastie. Veel van hun voormalige objecten werden vernietigd, maar de belangrijkste attractie van Salomo's toren is bewaard gebleven. Enkele jaren geleden werd op het grondgebied een krachtige reconstructie uitgevoerd. Momenteel is het fort een nationaal museum en is het open voor het publiek.

De citadel ziet er van buiten uit als een klein gebouw, maar is het niet. In feite zijn er binnen meer dan 300 kamers van verschillende groottes, waaronder grote zalen. Tijdens de reconstructie werden grootschalige werkzaamheden uitgevoerd, waardoor realisme kon worden gecreëerd. Bezoekers van het museum bevinden zich in echte martelkamers, waar martelwerktuigen worden gepresenteerd. In de hal met wassen beelden ontmoet je dames in baljurken en ridders in harnassen.

Kettingbrug

Een ander symbool van Boedapest is een metalen structuur die van de ene kant van de rivier naar de andere liep en de twee delen van de oude stad met elkaar verbond. De Szechenyi-kettingbrug werd in het midden van de 19e eeuw geopend en werd een grandioze gebeurtenis in het leven van de stedelingen. In die tijd werd de brug van Boedapest beschouwd als het grootste bouwwerk ter wereld. Bij het invallen van de duisternis gaat de achtergrondverlichting aan, wat het schouwspel zeer indrukwekkend maakt.Hongarije is een land met lange tradities, die de inwoners als heilig beschouwen. Toeristen komen hier niet alleen om zich onder te dompelen in de warme sfeer, maar ook om hun gezondheid te verbeteren in een van de resorts, een modderbad te nemen of te zwemmen in een van de thermale bronnen.