Na turisty, kteří navštíví Maďarsko, zůstává dojem na dlouhou dobu. Země nabízí mnoho atrakcí: starobylé hrady a zámky, gotické katedrály a kostely, starobylé pevnosti a muzea. Hodně v Maďarsku připomíná strašné události druhé světové války.

Většina turistů považuje pronájem auta za jeden z nejlepších způsobů, jak si užít vše, co Maďarsko nabízí. Pronájem auta ekonomické třídy v Budapešti bude stát asi 15 eur na den, na letišti v Budapešti - asi 16 eur na den.


Budova parlamentu

Nejznámější budova na území hlavního města Maďarska se nachází na malebném břehu Dunaje. Palác parlamentu je majestátní budova, která se tyčila do výšky 27 metrů. Stavba trvala dvě desetiletí a stala se grandiózní událostí v životě maďarského lidu. Jeho architektura kombinuje několik stylů a trendů: novogotiku, klasicismus a orientální.

Výzdoba interiéru je tak luxusní, že se zdá, že nejde o místo, kde sedí úřady, ale o skutečný pohádkový palác. Budova má několik stovek místností, klikaté chodby a schodiště. Schody jsou zdobeny zlacením, štukem, mozaikovými panely. Okna a dveře ve své výzdobě mají četná vitrážová okna. Schody jsou zdobeny sametovými koberci. Abyste se dostali dovnitř paláce, musíte navštívit jednu z mnoha exkurzí.



Visegrádská pevnost

Na břehu řeky, na vysokém kopci, stojí kamenná stavba - obranná citadela - visegrádská pevnost. Pevnost byla postavena v 13. století a stala se v té době největší z takových staveb v Evropě. Ve středověku bylo toto místo sídlem královské dynastie. Mnoho z jejich bývalých objektů bylo zničeno, ale hlavní atrakce Šalamounovy věže zůstala zachována. Před několika lety byla na území provedena rozsáhlá rekonstrukce. V současné době je pevnost národním muzeem a je přístupná veřejnosti.

Citadela vypadá zvenčí jako malá budova, ale není. Ve skutečnosti je uvnitř více než 300 místností různých velikostí, včetně velkých sálů. Při rekonstrukci byly provedeny rozsáhlé práce, které umožnily vytvořit realismus. Návštěvníci muzea se ocitnou ve skutečných mučírnách, kde jsou prezentovány mučicí nástroje. V sále voskových figurín můžete potkat dámy v plesových šatech a rytíře v brnění.

Řetězový most

Dalším symbolem Budapešti je kovová konstrukce, která se táhla z jedné strany řeky na druhou a spojovala obě části starověkého města. Szechenyiho řetězový most byl otevřen v polovině 19. století, což se stalo grandiózní událostí v životě měšťanů. Budapešťský most byl v té době považován za největší stavbu na světě. S nástupem tmy se rozsvítí podsvícení, což činí podívanou velmi působivou. Maďarsko je země s dlouhými tradicemi, které obyvatelé považují za posvátné. Turisté se sem jezdí nejen ponořit do vřelé atmosféry, ale také zlepšit své zdraví v některém z letovisek, dát si bahenní koupel nebo zaplavat v některém z termálních pramenů.