Budapest múzeumok lenyűgöző tárháza, amelyek biztosan szórakoztatnak és oktatnak. Akár a kommunizmus alatti magyar történelemről, akár a flipperek világáról vagy a római építményekről szeretne tájékozódni, rengeteg lehetőség áll minden múzeumkedvelő számára!

A Magyar Nemzeti Múzeum például az ország történelmébe nyújt betekintést. Négy állandó gyűjteménye a Kárpát-medencét követi nyomon a kőkorszaktól a kommunista korszak végéig.

1. Magyar Nemzeti Múzeum

A Magyar Nemzeti Múzeum az ország legértékesebb történelmi emlékgyűjteményének ad otthont egy lenyűgöző neoklasszikus épületben. Ez egy nagyszerű hely, ahol többet megtudhat az ország gazdag történelméről.

A Magyar Nemzeti Múzeum a Budapestre látogatók számára kötelező látnivaló. Ez Magyarország legrégebbi, 1802-ben alapított múzeuma, amely hatalmas történelmi leletek gyűjteményét őrzi.

Magyarország egyik legszebb múzeuma Pollack Mihály építész neoklasszikus dizájnjával és látványos belső terével, tele márványoszlopokkal és festményekkel. Bejáratánál Petőfi Sándor forradalmár költő és Arany János, az 1848-as Habsburgok elleni forradalmat kiváltó Nemzeti dal című vers szerzőjének szobra áll.

Itt található Magyarország egyik legértékesebb koronázási köntöse és egy kétrészes állandó kiállítás is, amely Magyarország jeles múltját meséli el az őskortól napjainkig. Vannak olyan kiállítások is, amelyek bemutatják a magyar népi kultúra fejlődését, nagyszerű módja annak, hogy betekintést nyerjünk az ország történelmébe és hagyományaiba.

A múzeum minden nap nyitva tart, és lehetőség van online elővételes jegyfoglalásra is. A múzeumba azonban gyakran hosszú sorok állnak. Ennek elkerülése érdekében ajánlatos hétközben felkeresni.

Azok számára, akik szeretnek autóval utazni Magyarországon, minden népszerű helyen lehetőség van autóbérlésre: a főpályaudvarokon, a belvárosban , a legközelebbi repülőtereken. A tarifák különböző tényezőktől függően változhatnak: a kölcsönzés időtartama, az autó osztálya, az autó átvételének helye. Például a budapesti repülőtéren napi 16 eurótól, a budapesti belvárosban pedig 17 eurótól bérelhet kompakt osztályú autót. naponta.

2. Vajdahunyad vár

A budapesti túrák egyik kedvence, a Vajdahunyad vára festői látványosság a Városliget (Varosliget) árnyas fái, kavicsos ösvényei és nyugodt tavai között. Az 1896-ban, Magyarország ezeréves ünnepeire épült, építészetileg változatos komplexum a város mezőgazdasági múzeumával a palotában található.

Az Alpár Ignác által 1896-ban tervezett eredeti Vajdahunyad komplexum különböző stílusok és korszakok építészeti elemeit ötvözi. 21 különálló épületből áll, amelyek mindegyike más típusú építészetet képvisel, a romántól a gótikáig és a barokkig.

A Vajdahunyad számos alkotóeleme Erdély, Magyarország egykori királyságának nevezetes épületeinek reprodukciója. Számos reneszánsz és barokk hatást is beépít a kialakításába.

Noha az eredeti épület kartonból és egyéb anyagokból készült időszaki kiállítás volt, gyorsan népszerűvé vált a magyarok körében. 1904-1908-ban kőből és téglából építették újjá, így a Városliget virágzó, állandó elemévé változtatták.

Vajdahunyad izgalmas és romantikus látványosság. Eklektikus építészete tisztelgés az ország gazdag építészeti öröksége előtt. A kastély a turisták és a helyiek kedvelt célpontja, minden évben több kulturális rendezvény is zajlik itt.

3. Budapesti Történeti Múzeum

ban

A Budapesti Történeti Múzeum remek hely a város múltjának megismerésére. Különböző korszakokból származó leleteket tartalmaz, beleértve a római kor dokumentumait is.

A múzeumban a gótikus korszakból származó műalkotások is megtalálhatók, köztük egy koronázási palást az ókori Magyarországról. Ezen kívül számos kiállítás található az ország kultúrájáról.

A múzeum négy fő részre oszlik, amelyek mindegyike különböző időszakokat fed le. Az első rész Magyarország őstörténetét mutatja be. Egy másik az ország középkori történelmének, a harmadik pedig Budapest posztkommunista korszakát mutatja be.

4. Magyar Természettudományi Múzeum

ban

A Magyar Természettudományi Múzeum Európa egyik legnagyobb múzeuma, lenyűgöző, több mint 10 millió kiállítási tárgyból álló gyűjteményével. Öt tudományos osztálynak ad otthont: antropológiának, geológiának és őslénytannak, ásványtannak és kőzettannak.

A múzeum egy sor neoklasszikus épületben található, amelyet eredetileg a Magyar Katonai Akadémia számára terveztek. Kiállításai bemutatják a magyarországi ember és természet történetét, egy uszonyos bálna csontvázát, valamint a korallzátonyok növény- és állatvilágát.

Rengeteg interaktív kiállítás várja a gyerekeket, valamint számos időszaki kiállítás. Nagy, gazdag ásványgyűjtemény és rengeteg dinoszaurusz is található benne.

Nagyszerű hely családok és olyan emberek számára, akik szeretnek tanulni a múltról. Ez azonban megzavarhatja azokat a turistákat, akik nem ismerik a kiállítások mögött rejlő tudományt.

A múzeum az egykori Ludovika Katonai Akadémia területén található, és rengeteg kiállítást kínál Magyarország természetrajzáról és a Kárpát-medencéről. Különösen Magyarország különböző részeiről származó ásványgyűjteményéről ismert.

5. Kiscelli Múzeum

ban

A Kiscelli Múzeum egy különleges budapesti látványosság egy 18. századi barokk kolostor romjai között. Érdekes hely, amelyet érdemes meglátogatni, különösen nyáron, amikor itt tartanak koncerteket.

Számos lenyűgöző kiállítás található itt, köztük egy barokk szoborterem a Szentháromság-egyházcsoport által 1712-ben állított szobrokkal. Emellett van egy nyomdagép- és gépgyűjtemény, valamint egy budapesti újságtörténeti kiállítás. .

Egy másik népszerű budapesti múzeum a Magyar Nemzeti Múzeum, amely a Budai Várban található. Ha többet szeretnél megtudni Magyarország gazdag történelméről, ezt kötelező ellátogatni.

Ez az egyik leglátogatottabb múzeum Budapesten, és könnyen belátható, miért: állandó és időszaki kiállítások nagy választékát kínálja, amelyeket felfedezhet. Az ókori művészettől a híres magyar művészek alkotásaiig az ország minden tájáról talál itt relikviákat.

Ha modernebb képet szeretne kapni Budapest kultúrájáról, nézze meg a Ludwig Múzeumot, amely Magyarország legbefolyásosabb kortárs művészeti gyűjteményének ad otthont. Hatalmas európai művészeti gyűjtemény, valamint mozgatható típusú gépek és magyar absztrakt művészetek találhatók benne.

6. Holokauszt Emlékközpont

A Holokauszt Emlékközpontot 1984-ben alapították, mint az első szabadon álló, a holokausztnak szentelt múzeumot az Egyesült Államokban. A könyvtár több mint 600 szóbeli történelem tanúvallomását tartalmazza a michigani túlélőktől, felszabadítóktól és megmentőktől. Tartalmazza továbbá a második világháború alatti Európa alaptérképét, egy felújított náci kori kocsit és bőröndöket az áldozatok személyes tárgyaival.

Állandó kiállítása Raoul Wallenberg, egy svéd küldött történetére összpontosít, aki zsidók ezreit mentette meg Magyarországon a náci megszállás alatt. Tartalmaz fényképeket és emléktárgyakat, valamint egy filmet az életéről.

Emellett van egy könyvtára több ezer holokauszt-könyvvel. Küldetése, hogy felvilágosítson a holokauszt borzalmairól és előmozdítsa az emberi jogokat.

A múzeum vasárnaptól csütörtökig 9:30 és 17:00, pénteken 9:30 és 15:00 között tart nyitva. A nyilvános túrák kétórásak és ingyenesek.

A múzeumot James Ingo Freed amerikai építész tervezte, aki azt akarta, hogy a nyugtalanság, a tájékozódási zavar és az elszakadás érzetét keltse. A délkeleti Jeruzsálem felé néző sötét szárny a sötétségbe süllyedést szimbolizálja, míg a világos szárny kelet felé néz a messiási kor előrejelzésében.

7. Mezőgazdasági Múzeum

ban

Magyarországon nagy hagyományai vannak a mezőgazdaságnak. 4,3 millió hektárnyi szántóterülete és állandó növényei számos növényt termelnek, köztük búzát, kukoricát, napraforgót és repcét. Az állattenyésztés is jelentős, 2,7 millió sertés és 40 millió baromfi.

Európa legnagyobb mezőgazdasági múzeuma a budapesti városligeti Vajdahunyad-kastélyban található. Alpár Ignác tervezte, aki a történelmi Magyarország különböző épületeiből származó építészeti részleteket épített be ebbe a gyönyörű épületbe.

A mezőgazdasági múzeumok a nemzeti kultúra fontos részét képezik, mivel gazdag kulturális örökséget mutatnak be a nagyközönségnek, és ösztönzik a mezőgazdasággal kapcsolatos tudományos kutatásokat. Gyakran kiemelik a mezőgazdaság fejlődésének és a társadalomra gyakorolt hatásának fontos szempontjait.

Budapest egyik legjobb múzeuma, a Mezőgazdasági Múzeum a lenyűgöző Vajdahunyad-kastélyban található, és remek hely a családok számára. Ez az ország legnagyobb és leglátogatottabb mezőgazdasági múzeuma, és rengeteg látnivalót kínál.

Egy lépcsőház vezet fel a legfelső emeletre, ahol agancsok és szarvak százai lógnak egy szentélyszerű csarnokban. Ez a szoba gyakran üres, ami azt jelenti, hogy csendes hely a vadászat emlékeinek megbecsülésére.