Kesällä Batumi on täynnä turisteja. Mutta jos pystyt välttämään väkijoukkoja, tässä merenrantakaupungissa on paljon hauskaa tekemistä.

Hyvä tapa viettää iltapäivää on kävellä Batumi Boulevardilla, joka on seitsemän kilometriä pitkä rantakatu. Se on täynnä kahviloita ja ravintoloita, ja se on suosittu paikka rentoutumiseen tai kuntoiluun.

Gonio Cross

Mustanmeren helmi, Gonio on viehättävä Georgian aikainen merenrantalomakohde, jossa yhdistyy meri- ja vuoristoilmasto. Sen kristallinkirkkaat vedet ja koskematon luonto tekevät siitä täydellisen paikan rentouttavalle lomalle perheen kanssa.

Gonion risti on Georgian tunnetuin muistomerkki, ja se on kaikkien Batumiin matkustavien pakollinen käynti. Se rakennettiin 2 000 vuotta sitten, ja se on harvinainen linkki maan muinaiseen menneisyyteen, ja Georgian hallitus julisti sen museoreservaatiksi vuonna 1994.

Ristin päällä voit myös kiivetä näköalatasanteelle, jossa voit nauttia panoraamanäkymistä koko kaupunkiin ja ympäröiville vuorille. Siellä on myös muutamia tietokylttejä, jotka kertovat ristin ja sen ympäristön historiasta.

Pääset ristille kävelemällä tietä, kunnes näet polun, joka johtaa suoraan ylös. Seuraa sitä ja seuraa punaista hiekkapolkua mäen huipulle. Muutaman minuutin kuluttua saavut aukiolle.

Se on ihana kävelymatka ja loistava tapa päästä Georgian maaseudulle. Polku kiemurtelee viiniköynnösten ja saniaisten halki, ja siellä on paljon paikkoja pysähtyä ja ihailla näkymiä.

Kesällä Gonio Beachille avautuu monia kahviloita ja ravintoloita, joissa voit nauttia tuoreesta adjarialaista ruokaa ja meren antimia. Tarjolla on myös hienoja Georgian viinejä kokeiltavaksi.

Ei ole mahdollista tutustua Georgian nähtävyyksiin yhdessä päivässä eikä viikossa, mutta näet avun avulla maksimimäärän uusia paikkoja vuokra-autosta jollakin maan lentokentistä. Esimerkiksi Batumin lentokentällä voit vuokrata auton 17 eurosta per päivä, Tbilisin lentokentällä - 18 eurosta per päivä. .

Batumin ranta

Batumin ranta on yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä, joka houkuttelee vierailijoita kaikkialta maailmasta. Se on loistava paikka pulahtaa mereen tai rentoutua aurinkotuolissa katsellen aaltojen jyskyttävää rantaa.

Jos kuitenkin haluat nähdä enemmän kaupungin parhaita tekemistä, sinun on uskallettava rannan ulkopuolelle ja suunnata sisämaahan. Ensinnäkin voit tutustua tämän Georgian pääkaupungin perintöön kävelemällä Batumin vanhassakaupungissa.

Tämä alue on täynnä historiallisia rakennuksia, joista osa on peräisin 1800-luvulta ja toisissa moderneja Belle Epoque -tyylejä. Arkkitehtuuri on monipuolinen ja uskomattoman mielenkiintoinen.

Siellä on myös Georgian vanhin museo, jossa on esineitä eri aikakausilta. Jos olet kiinnostunut arkeologiasta, voit viettää muutaman tunnin tutustuen tähän pieneen mutta vaikuttavaan kokoelmaan.

Toinen hyvä vaihtoehto päiväretkelle Batumista ovat Gonion muinaiset rauniot, jotka sijaitsevat Turkin rajalla. Tämä muinainen linnoitus oli roomalainen etuvartio, ja raunioihin kannattaa tutustua ennen kuin vietät rentouttavan päivän rannalla.

Batumin kasvitieteellinen puutarha on myös vierailun arvoinen, sillä siellä kasvaa laaja valikoima kasveja eri puolilta maailmaa. Voit vierailla puutarhassa kävellen tai pyörällä.

Ali ja Nino

Yksi Batumin parhaista nähtävyyksistä on nähdä Ali & Nino, georgialaisen taiteilijan Tamara Kvesitadzen luoma eteerinen liikkuva metalliveistos. Teos perustuu Kurban Saidin romaaniin Ali ja Nino, joka on tarina Azerbaidžanin muslimi Alin ja Georgian prinsessa Ninon välisestä rakkaudesta.

7 metriä pitkät, lähes läpikuultavat ja teräksestä tehdyt Alin ja Ninon hahmot liikkuvat hitaasti toisiaan kohti ja muodostavat hetkeksi yhtenäisen kappaleen. Ne ovat henkeäsalpaava näky, ja on helppo ymmärtää, miksi niistä on tullut yksi Batumin kuuluisimmista nähtävyyksistä.

Kun kävelet rantakadulla, huomaat erilaisia monumentteja ja vastakkaisia arkkitehtuurityylejä sekä uteliaan tähtitieteellisen kellon. Siellä on myös Eurooppa-aukio, joka on täynnä toimintaa ja kulttuuria.

Toinen loistava paikka vierailla Batumissa on Borjgalon etnografinen museo, joka esittelee Adjarialaista kulttuuria mukaansatempaavien näyttelyiden kautta. Näyttelyt esittelevät alueen puuveistoksia, pukuja ja perinteisiä asuntoja.

Kaupungin ulkopuolella on myös paljon viinitiloja ja perheviinitarhoja, joihin voit tutustua. Voit suunnata Ylä-Adjaraan päiväretkelle tai lähteä paikalliselle viinireitille. Muista kokeilla Chkhaveria, erityistä paikallista ruusua, joka on valmistettu Ylä-Adjaran alueen rypäleistä.

Seafront Promenade

Seafront Promenade on Batumin kuuluisin nähtävyys, ja se on pitkään ollut sekä paikallisten että turistien suosikkikohde. Tämä 1800-luvun lopulla julkisena puistona alkanut lumoava kävelykatu on laajentunut yli kolminkertaiseksi alkuperäiseen pituuteensa ja koostuu nyt värikkäistä suihkulähteistä, tenniskentistä, pylväikköistä, moderneista veistoksista, valoveistoksista ja Alphabet Tower -tornista. hauskanpitoa, romantiikkaa ja mielijohteisuutta.

Yksi parhaista tavoista nauttia rantakadulta on vuokrata polkupyörä ja ajaa merkittyjä kaistaa pitkin Batumi Boulevardin poikki, pysähtyä ihailemaan tanssivia suihkulähteitä, upeaa Ali & Nino -patsasta ja liota panoraamanäkymiä Musta meri. Voit myös suunnata kasvitieteelliseen puutarhaan, jossa on kävely- ja vaellusreittejä sekä kokoelma luonnonkauniita näköalapaikkoja.

Batumissa syömisen suhteen voit kokeilla monia herkullisia paikallisia ruokia. Suosittu valinta on khinkali, lampaanlihasta tehty kokkare (lihaa voi maustaa erilaisilla mausteilla) sekä buglama, lammaspata.

Useita ravintoloita sijaitsee Batumin vanhassakaupungissa. Täältä löydät erilaisia ruokia, mukaan lukien intialaista ja georgialaista ruokaa.

Kaupungissa on myös monia baareja, joissa voit nauttia paikallista viiniä, cocktaileja ja artesaaniolutta. Parhaita ovat Georgian Naturale Wine & Food, Bu&Khari, Garage Wines ja ChaCha Time.

Tanssivat suihkulähteet

Yksi parhaimmista asioista Batumissa on vierailla tanssivilla suihkulähteillä. Tämä vuonna 2009 asennettu järvi houkuttelee väkeä joka ilta, kun vesi liikkuu ja muuttaa väriä musiikin tahtiin.

Esitys pidetään yleensä auringonlaskun jälkeen; Jos haluat katsella tanssivia suihkulähteitä, sinun on kuitenkin käveltävä järven ympäri. Suihkulähteet "tanssivat" modernin popin, rockin ja klassisen musiikin ääniraidan tahdissa, joten kannattaa käydä yöllä saadaksesi erikoistehosteen.

Hauska tapa viettää kesäilta Batumissa on suunnata Ardagani-järven tanssivien suihkulähteiden luo. Tämä on merkittävä turistinähtävyys maan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa, ja se on ihana paikka rentoutua pitkän tutkimuspäivän jälkeen.

Pääset tanssiville suihkulähteille ohittamalla Batumi Boulevardin, joka on elegantti tie, jolla on paljon söpöjä kahviloita ja kärryjä, joissa myydään paikallista ruokaa. Boulevardiin kuuluu myös delfinaario, rantakatu ja kourallinen muita nähtävyyksiä.

Toinen nähtävyys Boulevardilla on Batumin kesäteatteri. Tämä neuvostotyylinen rakennelma on yksi Boulevardin erottuvimmista rakennuksista, ja siinä on puinen julkisivu, joka on rakennettu ilman nauloja!

Se on yksi parhaista paikoista nähdä Batumin kuuluisa delfiinipalko meressä leikkimässä. Voit usein vakoilla niitä Seafront Promenadilta lähellä merisatamaa ja Ali & Ninoa.

Kalatori

Batumi on yksi Mustanmeren rannikon viehättävimmistä paikoista, ja se on loistava valinta hauskoja aktiviteetteja etsiville turisteille. Löydät rantoja, luksushotelleja, kasinoita, upeita ravintoloita, yöelämää ja aurinkoista säätä!

Viime vuosina Batumi on saanut valtavia sisäisiä ja ulkoisia investointeja, jotka ovat muuttaneet kaupungin melko tylsästä vaikuttavaksi ja jännittäväksi vierailukohdeksi. Kaupunkia kunnostetaan jatkuvasti, ja joka kolkassa voi nähdä uusia rakennuksia epätavallisilla muodoilla tai erikoisvalaistuksella.

Batumin kalamarkkinat ovat Georgian suurimmat, ja meren antimien ystäville se on pakollinen vierailu. Rannalla sijaitseva se tarjoaa erilaisia kaloja, kuten lohta, ostereita, mustekalaa, rapuja, katkarapuja, doradoa ja sampi.

Se on myös suosittu paikka romanttiselle kävelylle, koska voit nauttia kaupungin näkymistä toisella puolella. Tänne on asennettu myös muutamia musiikkisuihkulähteitä, joten älä missaa niitä!

Voit myös kokeilla kvassia, joka on tummasta leivästä valmistettu fermentoitu juoma. Siinä on erittäin vähäinen alkoholipitoisuus ja herkullinen, hedelmäinen maku.

Batumi on loistava paikka tutustua Georgian ainutlaatuiseen Adjara-alueeseen ja tutustua siihen. Batumista on tarjolla runsaasti puolen päivän retkiä ja koko päivän retkiä, jotka esittelevät sinulle enemmän aluetta kuin vain kaupungin nähtävyyksiä. Esimerkiksi Gonio Apsaroksen linnoitus on 12 kilometriä Batumista etelään, ja voit tehdä veneretken upeaan Kolkheti-kansallispuistoon, joka on 70 kilometriä Batumista pohjoiseen.