Norveç, kartpostalları andıran manzarası, efsanevi fiyortları, büyüleyici dağları ve vahşi doğada dolaşan kutup ayılarıyla büyülü bir ülkedir. Ayrıca Dünya Mutluluk Raporu'na göre dünyanın en mutlu ülkesi.

İlginç fiyort köylerini ziyaret edin ve ikonik Trolltunga kayalıklarında yürüyüş yapın. Alternatif olarak, kışın ziyaret ediyorsanız, mükemmel güzellikteki yamaçlarda kayak yapmayı deneyin ve vahşi doğada kar ayakkabısıyla yürüyüşe veya husky kızakla kaymaya gidin.

1. Kuzey Işıkları

Kuzey Işıkları, dünyadaki en büyülü doğa olaylarından biridir. Güneşten gelen elektrik yüklü parçacıklar Dünya'nın manyetik alanı tarafından Kuzey Kutup Dairesi'ne doğru akıtılırken, farklı renklerde ışıklar gökyüzünde dans eder.

Sonbahar (Eylül - Kasım)

Sonbahar, sonbahar ekinoksundan sonra karanlık geceler geri döndüğünden, Norveç'te Kuzey Işıklarını görmeyi umabileceğiniz en erken zamandır. Daha uzun geceler, sabah 3'e kadar ayakta kalmak zorunda kalmadan onları görme şansının artması anlamına geliyor!

Tromso, Kuzey Işıkları'nın popüler bir destinasyonudur, ancak şehirden uzaklaşıp kendinizi Lyngenfjord veya Senja adası gibi manzaralı alanlarda ışıkların altında bulabilirsiniz. Hatta Alta'nın dışında bir husky çiftliğinde kalabilirsiniz; bu, Kuzey Işıklarını görme şansınızı artırırken seyahatinize rahat bir kış deneyimi katar.

Norveç'te araba ile seyahat etmeyi sevenler için, Norveç'in tüm popüler yerlerinde araba kiralama fırsatı vardır: ana tren istasyonlarında, şehir merkezinde, en yakın havalimanlarında. Tarifeler çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir: kiralama süresi, aracın sınıfı, aracın teslim alındığı yer. Örneğin, Oslo'da kompakt sınıf bir arabayı günlük 19 Euro'dan ve Bodo havaalanında günlük 18 Euro'dan kiralayabilirsiniz. gün.

2. Fiyortlar

Daha önce Norveç'ten bir kartpostal gördüyseniz, bunun bir fiyort olma olasılığı yüksektir. Bu doğal şaheserler, bozulmamış güzellikleriyle gezginleri büyülüyor.

"Fiyortların Mücevheri" lakaplı Geirangerfjord böyle bir fiyorttur. Sarp dağlar ve etkileyici şelalelerle çevrili olması onu yürüyüş için mükemmel bir yer yapar. UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'ne de eklendi!

Fiyortların canlanmasına tanık olmak için ilkbaharda ziyaret edin. Bu süre zarfında sonbaharda ayrılan göçmen kuşlar yuvalarına dönerek ürerler. Daha rahat bir deneyim için, fiyortları en sakin haliyle görmek için bir fiyort gezisine çıkın. Dürbününüzü ve fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın! Tüm bu nefes kesici manzaraları yakalamak isteyeceksiniz. Ayrıca, Norveç'in ikonik şelalelerini ziyaret etmek için en iyi zaman. Görkemli Kjosfossen Şelalesi ve Trolltunga kayalıkları mutlaka görülmesi gereken yerlerdir.

3. Arktik

Dünyanın zirvesindeki büyüleyici bir bölge olan Kuzey Kutbu, el değmemiş doğası, gelişen kültürleri ve deniz gergedanı ve tek boynuzlu atı gibi eşsiz vahşi yaşamıyla gezginleri çağırıyor. Bu inanılmaz manzarayı gemi gezisi veya macera ile keşfedin.

Fiyortlar, Norveç'in bir başka ikonik özelliğidir; yüksek duvarları ve masmavi suları, görülmesi gereken büyüleyici bir manzaradır. Fiyortlarda yürüyüş yapabilir, kanoya binebilir ve balık tutabilirsiniz ancak kış, kayak ve köpek kızağı için ideal kar koşullarını da beraberinde getirir.

İster Kuzey Işıklarını görmek ister buzlu buzulları keşfetmek isteyin, Norveç'te herkese göre bir şeyler vardır. Ziyaret etmek için en iyi zaman, ne yapmak istediğinize bağlıdır, ancak yaz ayları (Haziran-Ağustos) yürüyüş yapmak ve keşfetmek için harika, uzun ve aydınlık günler vaat eder.

4. Geceyarısı Güneşi

Tuhaf gelebilir ama Geceyarısı Güneşi, Norveç'i ziyaret etmek için gerçekten harika bir neden. Kuzey Kutup Dairesi'nin kuzeyinde, güneş ışığı haftalarca ve aylarca gece boyunca açık kalır. Bu, hiç karanlıkla karşılaşmadan dağları, fiyortları ve kumsalları keşfetmeyi mümkün kılan büyülü bir olgudur.

Bu, manzaralı takımadaların etrafında adalara atlamanın veya geleneksel bir kayıkla fiyortları gezmenin tam zamanı. Ayrıca hiç batmayan bir güneş altında golf oynayabilir, bisiklete binebilir, nehirde kürek çekebilir, deniz kanosu yapabilir ve yürüyüş yapabilirsiniz.

Aydınlık geceler ayrıca ren geyiği kızağı, köpek kızağı ve kar motosikleti gibi Norveç kış aktivitelerinin keyfini çıkarmak için mükemmeldir. Doğa sevgisi anlamına gelen “friluftsliv” adı verilen Norveç yaşam tarzını deneyimlemenin tam zamanı. Hatta Norveçlilerin "allemannsrett" adında, herkesin tüm ekilmemiş arazilere serbestçe erişmesine ve orada kamp yapmasına izin veren bir yasası bile var.

5. Kültür

Norveç, birinci sınıf sanat müzelerine ve büyüleyici mahallelere yansıyan etkileyici bir kültüre sahip bir ülkedir. Aynı zamanda İskandinavya'nın doğayla bağlantı kurma felsefesi olan "friluftsliv" konusunda tutkulu bir ülke ve Norveçliler kayak ve diğer kış sporlarına olan sevgileriyle tanınırlar.

Ülkenin kuzey kesiminde Aralık ve Ocak aylarında bir ay süren bir kutup gecesi yaşanır ve bu, Kuzey Işıklarını görmek ve kış aktivitelerinin keyfini çıkarmak için ideal koşulları oluşturur. Yerel halk geleneksel bunadlarını ve hygge'lerini yaparlar. evlerinde veya karanlık mevsimin sonunu kutlamak için Sami Grand Prix (aslında bir yoik yarışması) gibi festivallerde bir araya gelin.

İlkbaharda, fiyortların yanında on binlerce meyve ağacı çiçek açar ve karla kaplı etkileyici dağlar, pitoresk manzaraları çerçeveler. Ayrıca, hava durumu hakkında fazla endişelenmiyorsanız, keşfedilmeyi bekleyen doğal kıyı otoyolları ve zikzak çizen dağ yolları ile karayolu gezileri Norveç'i görmenin kolay ve keyifli bir yoludur.

6. Yiyecek

Manzaranın peri masallarına uygun olduğu bir ülkede, midenizi bir o kadar büyülü bir şeyle doldurmanız doğru. Neyse ki Norveç mutfağı, lezzetli deniz ürünlerinden geleneksel av etlerine kadar her şeyin sunulduğu manzara kadar çeşitlidir.

Kültür Gezisi'ne göre Norveçliler yemeklerini, özellikle de taze ürünlerini seviyorlar. Ülke, ünlü peynirlerinin yanı sıra yerel elma, böğürtlen ve armutların tadını çıkarabileceğiniz pek çok pastoral meyve köyüne ev sahipliği yapıyor.

Av etleri de ren geyiği veya geyik gibi yemekler sunan birçok restoranın temel gıda maddesidir. Gerçekten özel bir şey için, finnbiff adlı geleneksel bir Sami yemeğini deneyin. Doyurucu güveç, tuzlu bir sosta ince dilimlenmiş ren geyiği içerir ve kış gezilerinde ideal bir yemektir. Ya da kendini cesur hissediyorsan, bu Instagram gönderisinde görüldüğü gibi kızartılmış bebek ren geyiği kalplerini deneyebilirsin!

7. İnsanlar

Norveçliler kutuplaşmalarıyla ünlü olsa da, aynı zamanda son derece naziktirler. GetByBus, ülkenin açık fikirli olmasıyla ünlü toplumunun, insanların evlenmeden birlikte yaşayabildiği ve kadınlara son derece saygı duyulan bir yer haline getirdiğini bildiriyor.

Norveçliler, fiyortlarıyla gurur duymalarının yanı sıra, doğanın güzelliğiyle de tanınırlar. Yüksek kayalıklardan buzullarda yürüyüşe, Kjeragbolten ve Minber Kayası gibi ikonik noktalarda selfie fırsatlarına kadar inanılmaz manzaralara hayran kalmadan ülkeyi ziyaret edemezsiniz.

Norveç'in manzaralarını görmek için en iyi zaman, havanın en sıcak ve gündüz saatlerinin en uzun olduğu Mayıs'tan Eylül'e kadardır. Ayrıca kışın Kuzey Işıklarını (Aralık sonundan Ocak başına kadar) ve güneşin ufukta hiç batmadığı kutup gecesini yaşayabilirsiniz. Ayrıca kayakçı veya snowboardcuysanız, bu aylarda Norveç'in destansı yamaçlarının da keyfini çıkarabilirsiniz.

8. Yaban Hayatı

Norveç, dünyanın en nefes kesici doğal manzaralarından bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Burada fiyortlar ve göllerden dağlara ve buz buzullarına kadar tadını çıkarabileceğiniz pek çok aktivite var.

Norveçliler, doğayla bağlantı kurmanın ve dışarıda vakit geçirmenin kültürlerinin büyük bir parçası olduğu, "friluftsliv" olarak bilinen bir yaşam tarzına tutkuyla bağlı. İster doğa yürüyüşüne çıkmak ister sadece güneşlenmek isteyin, burada bunu yapmak için pek çok fırsat var.

Kuzey Işıklarını en iyi Kuzey Kutup bölgelerinde görmek için kış aylarında da ziyaret edebilirsiniz. Kasım ve Ocak ayları arasında daha uzun süre karanlık olan kutup gecesini deneyimleyerek bu muhteşem doğa olayını daha fazla görme fırsatı elde edebilirsiniz. Bu muhteşem gösteriyi tek başınıza veya bir grupla bir tur aracılığıyla izleyebilirsiniz.

9. Dağlar

Norveç'in dağları nefes kesen bir görünüme sahiptir ve doğa tutkunları için mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Burada keşfedilmeyi bekleyen ve sizi hayran bırakacak tonlarca yürüyüş yolu, şelale, buzul ve dağ var.

En ünlülerinden biri, bir nehrin yüzlerce fit yukarısına tünemiş bir kaya oluşumu olan Trolltunga'dır. Bir diğeri ise servis otobüsleriyle kolayca ziyaret edilebilen Briksdalsbreen Buzulu.

Ayrıca yüzyıllardır değişmeyen mimariye sahip çok sayıda tenha plaj ve geleneksel kıyı kasabası da bulabilirsiniz. Hareketli şehir hayatından kaçmak istiyorsanız, bunlar ziyaret etmek için mükemmel yerlerdir. İlkbaharda, göçmen kuşlar üremek ve alacalı ışığın tadını çıkarmak için geri döndükçe ülkenin kıyı şeridi canlanır. Fiyortlar bu mevsimde de görülmeye değer.

10. Geceyarısı Güneşi

Geceyarısı Güneşi, Norveç'in en eşsiz doğa olaylarından biridir. Güneş, Kuzey Kutup Dairesi'nin kuzeyinde batmaz ve güneş ışığının manzarayı haftalarca ve aylarca aydınlatmasına izin verir. TripSavvy'ye göre bu, Norveçlileri mutlu ve enerjik hissettiren özel bir atmosfer yaratıyor.

Norveç'i yaz aylarında ziyaret etmek en iyisidir; bu yaz, doğal takımadaların etrafında adalara atlayabilir veya hiç batmayan güneşin altında fiyortlarda gezinebilirsiniz. Ancak bu aynı zamanda ülkenin en yoğun sezonu olduğundan daha yüksek fiyatlar ve kalabalıklar bekleyebilirsiniz. Daha sessiz ve daha ılıman bir deneyim için ilkbahar veya sonbaharda ziyaret etmeyi düşünün. Daha fazla ayrıntı için bir seyahat uzmanıyla görüşün. Bu, özel ihtiyaçlarınız için mükemmel Norveç tatilini planlamanıza yardımcı olacaktır. Hatta yılın ziyaret etmek istediğiniz zamanına göre nerede kalacağınız konusunda tavsiye bile verebilirler.