Norja on maaginen maa, jossa on postikorttimaiset maisemat, myyttisiä vuonoja, upeita vuoria ja jääkarhuja, jotka vaeltavat luonnossa. Se on myös maailman onnellisin maa World Happiness Reportin mukaan.

Vieraile viehättävissä vuonokylissä ja vaeltele ikonisilla Trolltungan kallioilla. Vaihtoehtoisesti, jos vierailet talvella, voit kokeilla hiihtoa upeilla rinteillä ja lähteä lumikenkä- tai huskyvaljakkoajelulle erämaassa.

1. Revontulet

Revontulet ovat yksi maapallon maagisimmista luonnonilmiöistä. Eriväriset valot tanssivat taivaalla, kun Maan magneettikenttä ohjaa auringosta sähköisesti varautuneita hiukkasia alas napapiirille.

Syksy (syyskuusta marraskuuhun)

Syksy on aikaisin aika vuodesta, jolloin voit toivoa näkeväsi revontulia Norjassa, kun pimeät yöt palaavat syyspäiväntasauksen jälkeen. Pidemmät yöt antavat paremmat mahdollisuudet nähdä heidät ilman, että sinun tarvitsee olla hereillä klo 3 asti!

Tromso on suosittu revontulien kohde, mutta voit myös päästä pois kaupungista ja löytää itsesi valojen alla luonnonkauniilla alueilla, kuten Lyngenfjordissa tai Senjan saarella. Voit jopa yöpyä huskyfarilla Altan ulkopuolella, mikä lisää mahdollisuuksiasi nähdä revontulia ja lisää matkaasi mukavan talvikokemuksen.

Niille, jotka haluavat matkustaa ympäri Norjaa autolla, on mahdollisuus saada vuokra-auto kaikista suosituista paikoista Norjassa: päärautatieasemalta, kaupungin keskustassa, lähimmillä lentokentillä. Tariffit voivat vaihdella eri tekijöiden mukaan: vuokra-ajan kesto, auton luokka, auton vastaanottopaikka. Esimerkiksi Oslossa voit vuokrata kompaktiluokan auton 19 eurosta per päivä ja Bodossa lentokentällä 18 eurosta per päivä. päivä.

2. Vuonot

Jos olet koskaan nähnyt postikortin Norjasta, se on todennäköisesti vuono. Nämä luonnonmestariteokset lumoavat matkailijat koskemattomalla kauneudellaan.

Geirangerfjord, jota kutsutaan "Vuonojen jalokiviksi", on yksi tällainen vuono. Sitä ympäröivät jyrkät vuoret ja dramaattiset vesiputoukset, mikä tekee siitä täydellisen paikan patikointiin. Se on myös lisätty Unescon maailmanperintöluetteloon!

Käy keväällä todistamassa vuonojen heräävän eloon. Tänä aikana syksyllä lähteneet muuttolinnut palaavat pesiinsä ja lisääntyvät. Rentouttavamman kokemuksen saamiseksi lähde vuonoristeilylle nähdäksesi vuonot rauhallisimmillaan. Ja muista pakata kiikarit ja kamera! Haluat vangita kaikki nuo henkeäsalpaavat näkymät. Tämä on myös paras aika vierailla Norjan ikonisissa vesiputouksissa. Mahtava Kjosfossenin vesiputous ja Trolltungan kalliot ovat molemmat näkemisen arvoisia.

3. Arktinen alue

Arktinen alue on lumoava maailman huipulla sijaitseva alue, joka houkuttelee matkailijoita koskemattomalla erämaallaan, kukoistavilla kulttuureillaan ja ainutlaatuisella villieläimillään, kuten narvalalla ja meren yksisarvisella. Tutustu tähän uskomattomaan maisemaan risteilyllä tai seikkailulla.

Vuonot ovat toinen Norjan ikoninen piirre, jonka kohoavat seinät ja siniset vedet ovat upea näky. Voit patikoida vuonoilla tai käydä melomassa ja kalastamassa, mutta talvi tuo mukanaan ihanteelliset lumiolosuhteet hiihtoon ja koiravaljakkoajelulle.

Haetpa sitten revontulia tai jäisiä jäätiköitä, Norjasta löytyy jokaiselle jotakin. Paras aika vierailla riippuu siitä, mitä haluat tehdä, mutta kesäkuukaudet (kesäkuu-elokuu) lupaavat pitkiä, valoisia päiviä – loistavat retkeilyyn ja tutkimiseen.

4. Keskiyön aurinko

Se saattaa kuulostaa oudolta, mutta keskiyön aurinko on todella hyvä syy vierailla Norjassa. Napapiirin pohjoispuolella auringonvalo pysyy koko yön viikkojen ja kuukausien ajan – maaginen ilmiö, jonka avulla on mahdollista tutkia vuoria, vuonoja ja rantoja ilman, että koskaan kohtaa pimeyttä.

Tämä on täydellinen aika saarekehyppäämiseen luonnonkauniissa saaristossa tai risteilyille vuonoilla perinteisellä skiffillä. Voit myös harrastaa golfia, pyöräilyä, melontaa, merimelontaa ja patikoida laskeutumattoman auringon alla.

Kevyet yöt sopivat täydellisesti myös norjalaisiin talviaktiviteetteihin, kuten porovaljakkoajeluihin, koiravaljakkoajeluihin ja moottorikelkkailuihin. Nyt on hyvä aika kokea norjalainen elämäntapa nimeltä "friluftsliv", joka tarkoittaa rakkautta luontoon. Norjalaisilla on jopa "allemannsrett"-niminen laki, joka sallii kaikkien vapaan pääsyn ja leiriytymisen kaikkeen viljelemättömään maahan.

5. Kulttuuri

Norja on maa, jossa on vaikuttava kulttuuri, joka näkyy maailmanluokan taidemuseoissa ja viehättävissä kaupunginosissa. Se on myös kansakunta, joka suhtautuu intohimoisesti "friluftsliviin", skandinaaviseen luontoon yhdistämisen filosofiaan, ja norjalaiset ovat tunnettuja rakkaudestaan hiihtoon ja muihin talviurheilulajeihin.

Maan pohjoisosassa koetaan kuukauden mittainen napayö joulukuussa ja tammikuussa, mikä luo ihanteelliset olosuhteet revontulien näkemiseen ja talviaktiviteeteista nauttimiseen. Paikalliset pukeutuvat perinteiseen bunadiin ja hygieniaan. koteihinsa tai kokoontua festivaaleille, kuten Sami Grand Prix (oikeastaan jokikilpailu) juhlimaan pimeän vuodenajan päättymistä.

Keväällä vuonoilla kukkii kymmeniä tuhansia hedelmäpuita, ja vaikuttavat lumipeitteiset vuoret kehystävät viehättäviä maisemia. Ja jos et ole kovin huolissasi säästä, maantiematkat ovat helppo ja nautinnollinen tapa tutustua Norjaan, sillä siellä on luonnonkauniita rannikon moottoriteitä ja siksakkiaisia vuoristoteitä.

6. Ruoka

Maassa, jossa maisema sopii satuille, on oikein, että täytät vatsasi jollakin yhtä maagisella. Onneksi norjalainen keittiö on yhtä monipuolinen kuin maisema, ja tarjolla on kaikkea herkullisista merenelävistä perinteisiin riistalihaan.

Culttuurimatkan mukaan norjalaiset rakastavat ruokaansa, erityisesti tuoretuotteitaan. Maassa on monia idyllisiä hedelmäkyliä, joissa voit nauttia paikallisista omenoista, marjoista ja päärynöistä tunnettujen juustojen ohella.

Myös riistalihat ovat perusruokaa, ja monet ravintolat tarjoavat ruokia, kuten poron tai hirven. Jos haluat jotain todella erikoista, kokeile perinteistä saamelaista finnbiffiä. Runsas muhennos sisältää ohueksi viipaloitua poroa suolaisessa kastikkeessa, mikä tekee siitä ihanteellisen aterian talviristeilyllä. Tai jos tunnet itsesi rohkeaksi, voit kokeilla paistettuja poron sydämiä, kuten tästä Instagram-postauksesta näet!

7. Ihmiset

Vaikka norjalaiset ovat tunnetusti polarisoituneita, he ovat myös erittäin ystävällisiä. GetByBus raportoi, että maan tunnetusti avarakatseinen yhteiskunta tekee siitä paikan, jossa ihmiset voivat asua yhdessä ilman naimisissa ja jossa naisia arvostetaan suuresti.

Paitsi että norjalaiset ovat ylpeitä vuonoistaan, he ovat myös tunnettuja luonnon kauneudesta. Et voi vierailla maassa ihailematta upeita maisemia kohoavista kallioista jäätikkövaellukseen ja selfie-mahdollisuuksiin ikonisissa paikoissa, kuten Kjeragboltenissa ja saarnatuolissa.

Paras aika nähdä Norjan maisemat on toukokuusta syyskuuhun, jolloin sää on lämpimin ja päivänvaloajat pisimmät. Voit myös kokea revontulia talvella (joulukuun lopusta tammikuun alkuun) ja napayötä, jolloin aurinko ei koskaan laske horisontin yläpuolelle. Ja jos olet hiihtäjä tai lumilautailija, voit nauttia Norjan eeppisistä rinteistä myös näinä kuukausina.

8. Wildlife

Norjassa on maailman henkeäsalpaavimpia luonnonmaisemia. Vuonoista ja järvistä vuoriin ja jäätikköihin, voit nauttia täällä lukuisista aktiviteeteista.

Norjalaiset suhtautuvat intohimoisesti "friluftsliv"-nimiseen elämäntapaan, jossa luonto ja ulkona viettäminen ovat suuri osa heidän kulttuuriaan. Haluatpa sitten patikoida tai vain ottaa aurinkoa, täällä on paljon mahdollisuuksia.

Voit myös käydä talvikuukausina katsomassa revontulia, jotka näkyvät parhaiten arktisilla alueilla. Voit kokea marraskuun ja tammikuun välisen napayön, jossa on pidempään pimeää, mikä tarjoaa enemmän mahdollisuuksia nähdä tämä hämmästyttävä luonnonilmiö. Voit tutustua tähän upeaan esitykseen yksin tai ryhmän kanssa kiertueen kautta.

9. Vuoret

Norjan vuoret ovat hämmästyttävän jyrkät, ja luonnonystäville on ehdottomasti nähtävä ne. Täällä on paljon vaelluksia, vesiputouksia, jäätiköitä ja vuoria, jotka saavat sinut hämmästymään.

Yksi tunnetuimmista on Trolltunga, joka on satojen jalkojen korkeudella joen yläpuolella oleva kalliomuodostelma. Toinen on Briksdalsbreen Glacier, jonne pääsee helposti sukkulabussilla.

Löydät myös runsaasti suojaisia rantoja ja perinteisiä rannikkokaupunkeja, joiden arkkitehtuuri ei ole muuttunut vuosisatojen aikana. Nämä ovat täydellisiä vierailukohteita, jos haluat paeta kaupungin vilkkaasta elämästä. Keväällä maan rantaviiva herää eloon, kun muuttolinnut palaavat pesimään ja nauttimaan täplästä valosta. Vuonot ovat näkemisen arvoisia myös tänä aikana.

10. Keskiyön aurinko

Keskiyön aurinko on yksi Norjan ainutlaatuisimmista luonnonilmiöistä. Aurinko ei laske napapiirin pohjoispuolelle, joten auringonvalo valaisee maisemaa viikoiksi ja kuukausiksi. TripSavvyn mukaan tämä luo erityisen tunnelman, joka saa norjalaiset tuntemaan olonsa onnelliseksi ja energisiksi.

Norjassa on parasta vierailla kesällä, jolloin voit kiipeillä luonnonkauniissa saaristossa tai risteilyt vuonoille laskeutumattoman auringon alla. Tämä on kuitenkin myös maan sesonkiaika, joten voit odottaa korkeampia hintoja ja väkijoukkoja. Jos haluat hiljaisemman ja leutokokemuksen, harkitse vierailua keväällä tai syksyllä. Keskustele matkailuasiantuntijan kanssa saadaksesi lisätietoja. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan täydellisen Norjan loman erityistarpeisiisi. He voivat jopa antaa neuvoja yöpymispaikasta riippuen vuodenajasta, johon haluat vierailla.