Den hisnande skönheten i Nordkapp, Europas nordligaste punkt, är en som fångar essensen av orörd vildmark och en rå skönhet som är helt unik. Om du är sugen på ett äventyr utöver det vanliga, kommer en resa till denna robusta nordeuropeiska udde att ge dig outplånliga minnen.

Börjar i Bergen

Din resa till toppen av Europa börjar i Bergen. Staden, känd för UNESCO:s världsarvslista Bryggen, är den näst största i Norge. En naturskön kustfärd längs motorvägen E39 tar dig till några fängslande naturlandskap som de berömda vackra fjordarna. På Bergens internationella flygplats kan du ordna hyrbil genom den utmärkta service som tillhandahålls av Bookingautos. Deras tjänster garanterar billiga biluthyrningsalternativ med ett brett utbud av modeller att välja mellan. Det är det enklaste och mest flexibla sättet för dig att börja din resa.

Ruten till Nordkapp

Att köra upp till Nordkapp från Bergen är utan tvekan en av Europas mest stämningsfulla roadtrips. Denna bilresa är en resa genom nordisk kultur när du bevittnar oöverträffade norska landskap. Det ger också inblick i den inhemska samiska kulturen när du passerar genom den samiska huvudstaden Karasjok.

Och ja! På vägen, kom ihåg att besöka den bildsköna staden Reine i Lofoten. Denna fängslande fiskeby är en riktig syn med sina traditionella röda och vita fiskarhyddor längs kusten och bergen som svävar över fjorden.

Att nå toppen - Nordkapp

När du har nått Nordkapp kommer du att stå vid Europas stup. Denna branta klippa har en imponerande höjd på 307 meter, med utsikt över Barentshavets virrande vatten. Det är inte bara en geografisk plats, utan en plats där solen inte går ner på sommaren - vilket ger dig en unik upplevelse av midnattssolen.

På Nordkapp, ta dig tid att besöka Nordkapsalen, den erbjuder en fantastisk panoramafilm om den lokala Finnmarksregionen, och du kan också skicka ett brev med speciell Nordkapstämpel härifrån. Dessutom, för selfie-entusiaster är det ikoniska jordklotmonumentet ett måste att besöka.

På väg till Oslo

Efter att ha fostrat din äventyrliga anda på Nordkapp är det värt att bege sig till Norges huvudstad, Oslo. Denna stad blandar vackert stadsliv med enkel tillgång till naturen. Från de fantastiska skulpturerna i Vigelandsparken till den imponerande Akershus fästning, det finns mycket att utforska.

För resor i Oslo erbjuder Bookingautos även billiga biluthyrningsalternativ. Friheten att ha ditt fordon gör att du kan uppleva varje hörn av denna pulserande stad i din egen takt. Med din uppsättning hjul kan du navigera till lokala attraktioner som det berömda vikingaskeppsmuseet, eller ta en rundtur i det kungliga palatset.

Den perfekta följeslagaren - Bookingautos

På denna episka resa till toppen av Europa behöver du en pålitlig resesällskap, och Bookingautos är det perfekta valet. Med deras utmärkta service får du de bästa sista minuten hyrbilserbjudanden i Norge, så att du kan utforska Nordkapp, Bergen och Oslo med stil och komfort.

Med alternativ för att boka en lågprisbil på Bergens internationella flygplats eller Oslo, är du garanterad en resa full av oförglömliga vyer, fantastiska vyer och djupa upplevelser. Vad väntar du på? Packa dina väskor, boka din resa med Bookingautos och ge dig ut på ditt livs resa!