Európa legészakibb pontjának, a Nordkapp lélegzetelállító szépsége megragadja az érintetlen vadon esszenciáját és a nyers szépséget, amely teljesen egyedi. Ha egy szokatlan kalandra vágyik, egy kirándulás erre a zord észak-európai földnyelvre kitörölhetetlen emlékeket fog hagyni.

Bergenből indulva

Utad Európa tetejére Bergenből indul. Az UNESCO Világörökség részét képező Bryggen városa Norvégia második legnagyobb városa. Egy festői tengerparti autóút az E39-es autópálya mentén elvezet néhány lenyűgöző természeti tájhoz, például a híresen gyönyörű fjordokhoz. A bergeni nemzetközi repülőtéren a Bookingautos kiváló szolgáltatásán keresztül autóbérlésről is gondoskodhat. Szolgáltatásaik alacsony költségű autóbérlési lehetőségeket garantálnak, sokféle modell közül választhat. Ez a legegyszerűbb és legrugalmasabb módja az utazás megkezdésének.

Az útvonal Nordkapp felé

Bergenből Nordkapp városába vezetni kétségtelenül Európa egyik leghangulatosabb országúti utazása. Ez az út egy utazás az északi kultúrán keresztül, miközben páratlan norvég tájak szemtanúja lehet. Ezenkívül betekintést nyújt az őslakos számi kultúrába, miközben áthalad a számi fővároson, Karasjokon.

És igen! Útközben ne felejtse el ellátogatni a festői szépségű Reine városba Lofotenben. Ez a lenyűgöző halászfalu lenyűgöző látványt nyújt hagyományos vörös-fehér halászkunyhóival a tengerparton, és a fjord felett magasodó hegyekkel.

A csúcs elérése – Nordkapp

Miután eléri Nordkapp-ot, Európa szakadékán fog állni. Ez a meredek szikla lenyűgöző magassága 307 méter, és a Barents-tenger kavargó vizére néz. Ez nem csak egy földrajzi hely, hanem egy olyan hely is, ahol nyáron nem megy le a nap – így egyedülálló élményben lehet része az éjféli napsütésben.

A Nordkappban szánjon egy kis időt a North Cape Hall meglátogatására, amely lenyűgöző panorámafilmet kínál a helyi Finnmark régióról, és innen küldhet levelet speciális North Cape bélyegzővel. Ráadásul a szelfirajongók számára az ikonikus földgömb emlékmű kötelező látogatási hely.

Oslo felé tart

Miután kalandvágyó szellemét a Nordkappnál táplálta, érdemes Norvégia fővárosába, Oslóba kalandozni. Ez a város gyönyörűen ötvözi a városi életet a szabadba való könnyű hozzáféréssel. A Vigeland Park csodálatos szobraitól az impozáns Akershus-erődig rengeteg felfedeznivaló akad.

Oslói utazáshoz a Bookingautos olcsó autóbérlési lehetőségeket is kínál. A jármű birtoklásának szabadsága lehetővé teszi, hogy a saját tempójában tapasztalja meg ennek a nyüzsgő városnak minden szegletét. Kerékkészletével navigálhat a helyi látnivalókhoz, például a híres Viking Hajó Múzeumhoz, vagy megtekintheti a királyi palotát.

A tökéletes társ – Bookingautos

Európa csúcsa felé vezető csodálatos utazás során megbízható útitársra lesz szüksége, és a Bookingautos a tökéletes választás. Kiváló szolgáltatásukkal a legjobb last minute autóbérlési ajánlatokat kapja Norvégiában, így stílusosan és kényelemben fedezheti fel Nordkapp, Bergen és Oslo városokat.

Ha olcsón foglalhat egy autót Bergen nemzetközi repülőterén vagy Oslóban, garantáltan egy felejthetetlen kilátással, lenyűgöző kilátással és mély élményekkel teli utazásban lesz része. Mire vársz? Pakold össze a csomagjaidat, foglald le a fuvarodat a Bookingautos segítségével, és indulj el élete utazására!