Úchvatná krása Nordkapp, nejsevernějšího bodu Evropy, je ta, která zachycuje podstatu nedotčené divočiny a syrovou krásu, která je zcela unikátní. Pokud toužíte po dobrodružství, které je neobvyklé, výlet na tento drsný severoevropský výběžek ve vás zanechá nesmazatelné vzpomínky.

Začínáme v Bergenu

Vaše cesta na vrchol Evropy začíná v Bergenu. Město, známé díky památce světového dědictví UNESCO Bryggen, je druhé největší v Norsku. Malebná pobřežní jízda po dálnici E39 vás zavede do úchvatných přírodních krajin, jako jsou proslulé krásné fjordy. Na mezinárodním letišti v Bergenu si můžete zařídit pronájem auta prostřednictvím vynikajících služeb, které poskytuje Bookingautos. Jejich služby zaručují levné možnosti pronájmu aut s širokou škálou modelů, ze kterých si můžete vybrat. Je to nejjednodušší a nejflexibilnější způsob, jak začít svou cestu.

Trasa na Nordkapp

Jízda z Bergenu na Nordkapp je bezpochyby jedním z nejatmosféričtějších výletů v Evropě. Tato cesta je cestou severskou kulturou, kdy budete svědky jedinečné norské krajiny. Poskytuje také vhled do domorodé Sámské kultury, když procházíte hlavním Sámským městem Karasjok.

A ano! Na své cestě nezapomeňte navštívit malebné město Reine na Lofotech. Tato okouzlující rybářská vesnice je docela pohledná s jejími tradičními červenobílými rybářskými chýšemi posetými pobřežím a horami tyčícími se nad fjordem.

Dosáhnout vrcholu – Nordkapp

Jakmile dorazíte na Nordkapp, budete stát na propasti Evropy. Tento strmý útes má impozantní výšku 307 metrů s výhledem na rozbouřené vody Barentsova moře. Není to jen geografická poloha, ale místo, kde slunce v létě nezapadá – což vám dává jedinečný zážitek z půlnočního slunce.

Na Nordkappu si udělejte čas na návštěvu North Cape Hall, nabízí úžasný panoramatický film o místním regionu Finnmark a také odtud můžete poslat dopis se speciálním razítkem North Cape. Navíc pro milovníky selfie je ikonická zeměkoule místo, které musí navštívit.

Míříte do Osla

Po vychování dobrodružného ducha na Nordkapp stojí za to vydat se do hlavního města Norska, Osla. Toto město krásně spojuje městský život se snadným přístupem do přírody. Od úžasných soch v parku Vigeland až po impozantní pevnost Akershus je toho mnoho k prozkoumání.

Pro cestování v Oslu poskytuje Bookingautos také levné možnosti pronájmu auta. Svoboda mít své vozidlo vám umožní zažít každý kout tohoto pulzujícího města svým vlastním tempem. Se svou sadou kol se můžete nechat navigovat k místním atrakcím, jako je slavné muzeum vikingských lodí, nebo se vydat na prohlídku královského paláce.

Dokonalý společník – Bookingautos

Na této výpravné cestě na vrchol Evropy budete potřebovat spolehlivého společníka a Bookingautos je dokonalou volbou. S jejich vynikajícími službami získáte nejlepší nabídky na pronájem aut na poslední chvíli v Norsku, které vám umožní prozkoumat Nordkapp, Bergen a Oslo stylově a pohodlně.

S možností rezervovat si levné auto na mezinárodním letišti Bergen nebo v Oslu máte zaručenou cestu plnou nezapomenutelných výhledů, úžasných výhledů a hlubokých zážitků. Na co čekáš? Sbalte si kufry, zarezervujte si jízdu u Bookingautos a vydejte se na cestu svého života!