De adembenemende schoonheid van Nordkapp, het noordelijkste punt van Europa, is er een die de essentie van ongerepte wildernis vastlegt en een rauwe schoonheid die volledig uniek. Als je zin hebt in een buitengewoon avontuur, zal een reis naar deze ruige Noord-Europese landtong je onuitwisbare herinneringen bezorgen.

Beginnend in Bergen

Je reis naar de top van Europa begint in Bergen. De stad, bekend van het UNESCO-werelderfgoed Bryggen, is de op een na grootste van Noorwegen. Een schilderachtige kustrit langs de snelweg E39 brengt u naar een aantal fascinerende natuurlijke landschappen, zoals de beroemde prachtige fjorden. Op Bergen International Airport kunt u een autoverhuur regelen via de uitstekende service van Bookingautos. Hun diensten garanderen goedkope autoverhuuropties met een grote verscheidenheid aan modellen om uit te kiezen. Het is de gemakkelijkste en meest flexibele manier om uw reis te beginnen.

De route naar Nordkapp

Vanuit Bergen naar Nordkapp rijden is ongetwijfeld een van de meest sfeervolle roadtrips van Europa. Deze rit is een reis door de Scandinavische cultuur terwijl je getuige bent van ongeëvenaarde Noorse landschappen. Het geeft ook inzicht in de inheemse Sami-cultuur terwijl je door de Sami-hoofdstad Karasjok reist.

En ja! Vergeet onderweg niet om het beeldschone stadje Reine op de Lofoten te bezoeken. Dit boeiende vissersdorpje is een plaatje om te zien met zijn traditionele rood-witte vissershutten langs de kustlijn en de bergen die boven de fjord uitstijgen.

De top bereiken - Nordkapp

Zodra je Nordkapp hebt bereikt, sta je aan de afgrond van Europa. Deze steile klif heeft een indrukwekkende hoogte van 307 meter en kijkt uit over het kolkende water van de Barentszzee. Het is niet alleen een geografische locatie, maar een plek waar de zon in de zomer niet ondergaat, waardoor je een unieke ervaring krijgt van de middernachtzon.

Neem bij Nordkapp even de tijd om de Noordkaaphal te bezoeken, deze biedt een prachtige panoramische film over de lokale regio Finnmark, en u kunt vanaf hier ook een brief sturen met een speciale Noordkaapstempel. Bovendien is het iconische wereldbolmonument voor selfieliefhebbers een plek die je zeker moet bezoeken.

Op weg naar Oslo

Nadat je je avontuurlijke geest hebt gekoesterd bij Nordkapp, is het de moeite waard om naar de hoofdstad van Noorwegen, Oslo, te gaan. Deze stad combineert het stadsleven op prachtige wijze met gemakkelijke toegang tot het buitenleven. Van de verbazingwekkende sculpturen in Vigeland Park tot het imposante fort Akershus, er is genoeg te ontdekken.

Voor reizen in Oslo biedt Bookingautos ook goedkope autoverhuuropties. Dankzij de vrijheid van uw auto kunt u elke hoek van deze levendige stad in uw eigen tempo verkennen. Met uw set wielen kunt u naar lokale bezienswaardigheden navigeren, zoals het beroemde Vikingschipmuseum, of een rondleiding door het Koninklijk Paleis maken.

De perfecte metgezel - Bookingautos

Op deze epische reis naar de Top van Europa heeft u een betrouwbare reisgenoot nodig, en Bookingautos is de perfecte keuze. Dankzij hun uitstekende service krijgt u de beste last-minute autohuuraanbiedingen in Noorwegen, zodat u Nordkapp, Bergen en Oslo in stijl en comfort kunt verkennen.

Met de opties om een goedkope auto te boeken op Bergen International Airport of Oslo, bent u verzekerd van een reis vol onvergetelijke uitzichten, verbluffende vergezichten en diepgaande ervaringen. Waar wacht je op? Pak uw koffers, boek uw rit met Bookingautos en begin aan de reis van uw leven!