Det finns mycket att göra och se i München - men det är värt att åka ut ur staden för dagsutflykter också. Ta in sevärdheterna i södra Tyskland på en Sound of Music och Salzburg-turné, eller bege dig till närliggande Neuschwanstein för en sagoliknande slottsvistelse.

En av stadens mest ikoniska attraktioner är Viktualienmarkt. Denna enorma utomhusmarknad är ett utmärkt ställe att plocka souvenirer, prova det lokala köket och ta en öl.

1. Viktualienmarkt

Känd som Münchens främre salong är Viktualienmarkt en idealisk plats att handla nybakat bröd, kakor och traditionell bayersk mat. Tusentals människor promenerar på marknaden varje dag, vilket gör den till en av de mest populära attraktionerna i staden.

Marknaden är 2,3 hektar stor och har mer än 140 stånd där du kan köpa allt du letar efter från färsk frukt och grönsaker till kött, fisk, bageriprodukter och blommor. Det är också ett paradis för gourmeter eftersom det finns många exotiska specialiteter att prova.

Medan marknaden är öppen året runt, tenderar den att bli upptagen vid lunchtid och tidigt på kvällen när det finns fler turister runt omkring. Så det rekommenderas att besöka under dessa timmar om du letar efter en autentisk upplevelse.

Det finns massor av saker att göra på Viktualienmarkt, inklusive en ölträdgård där du kan prova några av de bästa bryggorna i stan. Du kan också ta en promenad runt området för att se några av de andra landmärkena i staden, som Marienplatz och Alter Peter.

Det här hotellet har ett utmärkt läge om du letar efter ett rum som ligger nära Viktualienmarkt och som har tillgång till en spårvagnshållplats bara två minuter bort. Detta är en modern och bekväm fastighet, med rum som är rena och välutrustade.

Hotellet erbjuder sina gäster en rad bekvämligheter, inklusive gratis Wi-Fi och en 24-timmarsreception. Det finns också ett fitnesscenter på plats, samt kemtvätt- och tvättservice. Personalen är vänlig och hjälpsam, och de talar både tyska och engelska.

För dem som gillar att resa runt i Tyskland med bil, finns det möjlighet att få en hyrbil på alla populära platser: på de centrala järnvägsstationerna, i stadens centrum , på närmaste flygplatser. Tarifferna kan variera beroende på olika faktorer: hyrestiden, bilens klass, platsen där bilen togs emot. Till exempel, på Tegel flygplats Berlin kan du hyra en kompaktklassbil från 18 euro per dag, och på Hamburg flygplats från 17 euro per dag.

2. Englischer Garten

Belägen i hjärtat av det livliga München, English Garden (Englischer Garten) är en av Europas största stadsparker. Den här gröna oasen sträcker sig från stadens centrum till de nordöstra stadsgränserna och är den idealiska platsen för att fly stadens liv och rörelse.

Bland de många attraktionerna i denna expansiva park finns flera populära biergartens, en handfull eklektiska monument och en båtsjö, samt massor av jogging- och cykelvägar. De senaste resenärerna har njutit av sin tid på detta stora grönområde, och beskriver det som ett bra sätt att varva ner efter en hektisk dag med att utforska Münchens sevärdheter.

En annan höjdpunkt är en konstgjord biflod till floden Isar som bildar en unik stående våg, som är en populär surfplats för både lokalbefolkningen och besökare. Du kan surfa året runt på den här vågen, eller bara sitta och titta.

Det finns också en liten konstgjord sjö och ett japanskt tehus. Ett runt tempel på en kulle som heter Monopteros är också värt ett besök, som erbjuder fantastisk utsikt över Münchens gamla stadsdel.

Om du vill njuta av lite avkoppling finns det ett hotell precis utanför Englischer Garten med en härlig trädgård och vänlig personal. Det är inte det billigaste men är det bästa alternativet för dem som vill komma bort från staden och njuta av en stund i naturen.

The English Garden är en av de mest anmärkningsvärda platserna runt München och en av de bästa sakerna att göra i staden. Det är en enorm offentlig park som sträcker sig från stadskärnan till den nordöstra stadsgränsen och har många olika attraktioner. Några av de mest kända inkluderar det kinesiska tornet och en barnkarusell.

3. Königsplatz

Om du planerar ett besök i München vill du ta med några av stadens mest anmärkningsvärda platser. Dessa inkluderar museer i världsklass, vidsträckta parker, vackra barockpalats och minnesplatser.

En av de mest anmärkningsvärda platserna runt München är Königsplatz, ett torg där besökare kan njuta av nygrekisk arkitektur i en grönskande trädgårdsmiljö. Torget är också hem för en berömd fontän.

När Hitler blev rikskanslern 1933 anlitade han sin favoritarkitekt Paul Ludwig Troost för att göra om torget och uppföra nya partibyggnader på dess östra sida. Dessa var avsedda att visa den nazistiska regimens makt och ambitioner från sin bas i München.

I dag är Konigsplatz ett bra ställe att koppla av och njuta av solen. Dess inbjudande gräsmattor och skuggiga träd är en idealisk plats att tillbringa dagen på, och det är ofta en populär samlingspunkt för konserter och bioevenemang under sommarmånaderna.

En annan av de mest anmärkningsvärda platserna runt München är Residenz, ett storslaget palats som en gång fungerade som kungligt residens för familjen Wittelsbach. Denna historiska byggnad går tillbaka till 1385 och är nu ett museum.

Om du älskar historia kan du utforska de imponerande interiörerna i denna fantastiska struktur, som en gång inhyste ovärderliga målningar och andra värdefulla föremål från Wittelsbach-dynastin. Det är också ett måste för dem som gillar att lära sig om antika civilisationer.

Äntligen, om du älskar teknik och vetenskap är Deutsches Museum ett måste för dig. Detta museum är hem för en stor samling av historiska och moderna artefakter, samt interaktiva utställningar.

Staden München är full av historia och det är lätt att se spår från det förflutna i nästan varje hörn. Dessa inkluderar museer i världsklass, vidsträckta och historiska parker och vackra barockpalats.

4. Residenz

Residenz är ett före detta kungligt palats som var hem för bayerska härskare i över 400 år. Idag är det det största innerstadspalatset i Tyskland, och det är ett bra ställe att få en känsla för Münchens kultur.

Komplexet består av tre huvuddelar - Konigsbau, Alte Residenz och Festsaalbau - som är förbundna med tio gårdar. Några av höjdpunkterna är Antiquarium, ett av de äldsta renässansvalven i Europa; Witwenstock (Änkans flygel), Residenz Theatre och Court Garden.

Inuti Residenz finns mer än 130 rum, alla med en historia att berätta och massor av underbara konstverk. Om du har en passion för konst och arkitektur är det här platsen att gå i München. Slottets stil är en blandning av renässans, barock, rokoko och nyklassicism.

Efter att ha kommit till makten gav kung Ludwig I arkitekten Leo von Klenze i uppdrag att rita Residenz 1825. Han hämtade inspiration från italienska palats, särskilt de i Florens.

Det finns ett antal rum som är väl värda ett besök, inklusive Antiquarium, som är fyllt med statyer och vackert målade tak. Det finns också ett stort privat kapell och ett utsmyckat bildgalleri.

Utanför kan besökare njuta av landskapet från den vackra Kaiserhof-gården. Det är en populär plats för den årliga Christkindlmarkt, med stånd som säljer tyska juldekorationer och mat.

Detta hotell ligger nära flera av stadens viktigaste attraktioner, inklusive BMW-museet 7,2 km bort. Det ligger också nära en tågstation och erbjuder moderna spafaciliteter och en restaurang som serverar italienska rätter.

5. Hofgarten

Beläget mellan Odeonsplatz och Residenz, är Hofgarten en av Münchens mest förtrollande grönområden i innerstaden. Den har en central paviljong från 1615, fontäner, häckar och parterrer och är en av de bästa platserna att koppla av i München.

Det är också en populär plats för fotografer, särskilt under vår- och sommarmånaderna. Det är ett bra ställe att ta bilder av staden och dess berömda statyer, inklusive "Germanicus triumf" av Piloty och "hukande kvinna" av Auguste Rodin.

Hofgarten är också hem för det bayerska statsbiblioteket, som rymmer en omfattande samling av manuskript och sällsynta böcker. Det är ett bra ställe att lära sig om Münchens och Bayerns historia.

För konstentusiaster finns det flera museer att välja mellan i och runt staden. Alte Pinakothek, New Pinakothek och Museum Ludwig är alla kända för sina samlingar av klassiska målningar.

Om du är en sportfantast kan du se en fotbollsmatch på Allianz Arena Stadium. Det är ett populärt resmål för både lokalbefolkningen och turister och är en av de vackraste platserna att titta på en match i München.

En annan av de mest anmärkningsvärda platserna att besöka i München är Asam-kyrkan. Byggnaden i romansk stil är en imponerande syn, och du kan delta i gudstjänster eller klättra upp till toppen av tornet för en fantastisk utsikt över München.

Det är också värt att besöka Bayerns nationalmuseum. Detta museum är det största i landet och har samlingar av konst, arkeologi och folkkonst. Det är gratis att komma in och är ett roligt sätt att lära sig om kulturen i området.