Münchenissä on paljon tekemistä ja nähtävää – mutta kannattaa lähteä myös päiväretkille kaupungin ulkopuolelle. Nauti Etelä-Saksan nähtävyyksistä Sound of Musicin ja Salzburgin kiertueella tai suuntaa läheiseen Neuschwansteiniin satumaiseen linnaan.

Yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä on Viktualienmarkt. Tämä valtava ulkotori on loistava paikka poimia matkamuistoja, maistella paikallisia ruokia ja napata olutta.

1. Viktualienmarkt

Münchenin etuhuoneena tunnettu Viktualienmarkt on ihanteellinen paikka ostaa tuoretta leipää, kakkuja ja perinteisiä baijerilaisia ruokia. Tuhannet ihmiset kävelevät torilla päivittäin, mikä tekee siitä yhden kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä.

Markkina on 2,3 hehtaarin kokoinen, ja siellä on yli 140 kioskia, joista voit ostaa mitä tahansa tuoreista hedelmistä ja vihanneksista lihaan, kalaan, leipomotuotteisiin ja kukkiin. Se on myös paratiisi herkkusuille, sillä siellä on monia eksoottisia erikoisuuksia kokeiltavaksi.

Vaikka markkinat ovat avoinna ympäri vuoden, ne ovat yleensä kiireisiä lounasaikaan ja alkuillasta, kun ympärillä on enemmän turisteja. Joten on suositeltavaa vierailla näinä aikoina, jos etsit aitoa kokemusta.

Viktualienmarktilla on paljon tekemistä, mukaan lukien biergarten, jossa voit maistella kaupungin parhaita oluita. Voit myös kävellä alueella nähdäksesi joitain muita kaupungin maamerkkejä, kuten Marienplatz ja Alter Peter.

Tämä hotelli on loistavalla paikalla, jos etsit huonetta, joka on lähellä Viktualienmarktia ja josta pääsee raitiovaunupysäkille vain kahden minuutin päässä. Tämä on moderni ja mukava majoituspaikka, jonka huoneet ovat siistejä ja hyvin varustettuja.

Hotelli tarjoaa asiakkailleen valikoiman mukavuuksia, kuten ilmaisen Wi-Fi:n ja 24h-vastaanoton. Paikan päällä on myös kuntokeskus sekä kuivapesu- ja pesulapalvelut. Henkilökunta on ystävällistä ja avuliasta, ja he puhuvat sekä saksaa että englantia.

Niille, jotka haluavat matkustaa ympäri Saksaa autolla, on mahdollisuus saada vuokra-auto kaikista suosituista paikoista: päärautatieasemalta, kaupungin keskustassa , lähimmillä lentokentillä. Tariffit voivat vaihdella eri tekijöiden mukaan: vuokra-ajan kesto, auton luokka, auton vastaanottopaikka. Esimerkiksi Berliinin Tegelin lentokentällä voit vuokrata kompaktiluokan auton 18 eurosta per päivä ja Hamburgin lentokentällä klo 17. euroa päivässä.

2. Englischer Garten

Värkeän Münchenin sydämessä sijaitseva Englantilainen puutarha (Englischer Garten) on yksi Euroopan suurimmista kaupunkipuistoista. Tämä kaupungin keskustasta kaupungin koillisrajoille ulottuva vihreä keidas on ihanteellinen paikka paeta kaupungin hälinästä.

Tämän laajan puiston monien nähtävyyksien joukossa on useita suosittuja biergarteneja, kourallinen eklektisiä monumentteja ja veneilyjärvi sekä runsaasti lenkkeily- ja pyöräilyreittejä. Viimeaikaiset matkailijat ovat nauttineet ajastaan tällä suurella viheralueella, ja he ovat pitäneet sitä loistavana tapana rentoutua kiireisen päivän jälkeen Münchenin nähtävyyksiin tutustuen.

Toinen kohokohta on ihmisen valmistama Isar-joen sivujoki, joka muodostaa ainutlaatuisen seisovan aallon. Se on suosittu surffauspaikka niin paikallisten kuin vierailijoidenkin keskuudessa. Voit surffata tällä aallolla ympäri vuoden tai vain istua ja katsella.

Siellä on myös pieni tekojärvi ja japanilainen teehuone. Pyöreä, kukkulan laella sijaitseva Monopteros-temppeli on myös vierailun arvoinen, ja sieltä on upeat näkymät Münchenin vanhaankaupunkiin.

Jos haluat nauttia rentoutumisesta, aivan Englischer Gartenin ulkopuolella on hotelli, jossa on kaunis puutarha ja ystävällinen henkilökunta. Se ei ole halvin, mutta on paras vaihtoehto niille, jotka haluavat päästä pois kaupungista ja nauttia hetkestä luonnossa.

Englantilainen puutarha on yksi Münchenin merkittävimmistä paikoista ja yksi kaupungin parhaista tekemistä. Se on valtava julkinen puisto, joka ulottuu kaupungin keskustasta kaupungin koillisrajoille ja jossa on monia erilaisia nähtävyyksiä. Tunnetuimpia ovat Kiinan torni ja lasten karuselli.

3. Königsplatz

Jos suunnittelet matkaa Müncheniin, sinun kannattaa ottaa mukaan muutamia kaupungin merkittävimmistä paikoista. Näitä ovat maailmanluokan museot, laajat puistot, kauniit barokkipalatsit ja muistopaikat.

Yksi Münchenin merkittävimmistä paikoista on Königsplatz, aukio, jossa vierailijat voivat nauttia uuskreikkalaisesta arkkitehtuurista rehevässä puutarhaympäristössä. Aukiolla on myös kuuluisa suihkulähde.

Kun Hitleristä tuli valtakunnankansleri vuonna 1933, hän palkkasi suosikkiarkkitehtuurinsa Paul Ludwig Troostin suunnittelemaan aukion uudelleen ja pystyttämään uusia puoluerakennuksia sen itäpuolelle. Näiden oli tarkoitus osoittaa natsihallinnon valtaa ja tavoitteita heidän tukikohtastaan Münchenistä.

Tänään Königsplatz on loistava paikka rentoutua ja nauttia auringosta. Sen kutsuvat nurmikot ja varjoisat puut ovat ihanteellinen paikka viettää päivää, ja se on usein suosittu konsertti- ja elokuvatapahtumien kokoontumispaikka kesäkuukausina.

Toinen Münchenin merkittävimmistä paikoista on Residenz, suuri palatsi, joka toimi aikoinaan Wittelsbachin perheen kuninkaallisena asuinpaikkana. Tämä historiallinen rakennus on peräisin vuodelta 1385, ja se on nyt museo.

Jos rakastat historiaa, voit tutustua tämän hämmästyttävän rakennuksen vaikuttaviin sisätiloihin, joissa aikoinaan sijaitsi arvokkaita maalauksia ja muita arvokkaita esineitä Wittelsbach-dynastian ajalta. Se on myös pakko nähdä niille, jotka haluavat oppia muinaisista sivilisaatioista.

Jos olet tekniikan ja tieteen ystävä, Deutsches Museum on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Tässä museossa on laaja kokoelma historiallisia ja moderneja esineitä sekä interaktiivisia näyttelyitä.

Münchenin kaupunki on täynnä historiaa, ja menneisyyden jälkiä on helppo nähdä melkein joka kolkassa. Näitä ovat maailmanluokan museot, laajat ja historialliset puistot ja kauniit barokkipalatsit.

4. Asuinpaikka

Residenz on entinen kuninkaallinen palatsi, joka oli Baijerin hallitsijoiden koti yli 400 vuoden ajan. Nykyään se on Saksan suurin kantakaupungin palatsi, ja se on loistava paikka tutustua Münchenin kulttuuriin.

Kompleksi koostuu kolmesta pääosasta - Konigsbau, Alte Residenz ja Festsaalbau - joita yhdistää kymmenen sisäpihaa. Jotkut kohokohdista ovat Antiquarium, yksi Euroopan vanhimmista renessanssiholveista; Witwenstock (Lesken siipi), Residenz Theatre ja Court Garden.

Residenzin sisällä on yli 130 huonetta, joista jokaisessa on tarina kerrottavana ja paljon upeita taideteoksia. Jos sinulla on intohimo taiteeseen ja arkkitehtuuriin, tämä on paikka mennä Münchenissä. Palatsin tyyli on sekoitus renessanssia, barokkia, rokokooa ja uusklassismia.

Noustuaan valtaan kuningas Ludwig I tilasi arkkitehti Leo von Klenzen suunnittelemaan Residenzin vuonna 1825. Hän sai inspiraationsa italialaisista palatseista, erityisesti Firenzen palatseista.

Siellä on useita näkemisen arvoisia huoneita, kuten Antiquarium, joka on täynnä patsaita ja kauniisti maalattuja kattoja. Siellä on myös suuri yksityinen kappeli ja koristeellinen kuvagalleria.

Ulkona vierailijat voivat ihailla kauniin Kaiserhofin sisäpihan maisemia. Se on suosittu paikka vuotuiselle Christkindlmarktille, jossa myydään saksalaisia joulukoristeita ja ruokaa.

Tämä hotelli on lähellä useita kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten BMW-museo, joka on 7,2 km:n päässä. Se sijaitsee myös lähellä rautatieasemaa ja tarjoaa modernit kylpyläpalvelut sekä ravintolan, jossa tarjoillaan italialaista ruokaa.

5. Hofgarten

Odeonsplatzin ja Residenzin välissä sijaitseva Hofgarten on yksi Münchenin lumoavimmista sisäkaupungin viheralueista. Siinä on vuodelta 1615 peräisin oleva keskuspaviljonki, suihkulähteitä, pensasaitoja ja parterreja, ja se on yksi Münchenin parhaista rentoutumispaikoista.

Se on myös valokuvaajien suosittu paikka, etenkin kevät- ja kesäkuukausina. Se on hyvä paikka ottaa valokuvia kaupungista ja sen kuuluisista patsaista, mukaan lukien Pilotyn "Germanicuksen voitto" ja Auguste Rodinin "Hiipivä nainen".

Hofgartenissa sijaitsee myös Baijerin osavaltion kirjasto, jossa on laaja kokoelma käsikirjoituksia ja harvinaisia kirjoja. Se on loistava paikka oppia Münchenin ja Baijerin historiasta.

Taiteen harrastajat voivat valita useista museoista kaupungissa ja sen ympäristössä. Alte Pinakothek, New Pinakothek ja Museum Ludwig ovat kaikki tunnettuja klassisten maalausten kokoelmistaan.

Jos olet urheilun ystävä, voit pelata jalkapalloa Allianz Arena Stadiumilla. Se on suosittu kohde sekä paikallisten että turistien keskuudessa ja yksi kauneimmista paikoista katsoa peliä Münchenissä.

Toinen yksi Münchenin merkittävimmistä vierailukohteista on Asamin kirkko. Romaanistyylinen rakennus on vaikuttava nähtävyys, ja voit osallistua jumalanpalveluksiin tai kiivetä tornin huipulle ihailemaan upeaa näkymää Müncheniin.

Myös Baijerin kansallismuseossa kannattaa käydä. Tämä museo on maan suurin ja sisältää taiteen, arkeologian ja kansantaiteen kokoelmia. Sinne on ilmainen sisäänpääsy, ja se on hauska tapa tutustua alueen kulttuuriin.