V Mnichově je co dělat a vidět – ale stojí za to vyrazit i na jednodenní výlety mimo město. Vydejte se za památkami jižního Německa na turné Sound of Music a Salcburk nebo se vydejte do nedalekého Neuschwansteinu na pobyt na zámku jako z pohádky.

Jednou z nejznámějších atrakcí města je Viktualienmarkt. Tento obrovský venkovní trh je skvělým místem k vyzvednutí suvenýrů, ochutnání místní kuchyně a pivu.

1. Viktualienmarkt

Mnichovský Viktualienmarkt, známý jako mnichovská přední jídelna, je ideálním místem k nákupu čerstvě upečeného chleba, koláčů a tradičních bavorských jídel. Trh denně procházejí tisíce lidí, což z něj dělá jednu z nejoblíbenějších atrakcí ve městě.

Tržiště je velké 2,3 akrů a nabízí více než 140 stánků, kde si můžete koupit vše, co hledáte, od čerstvého ovoce a zeleniny po maso, ryby, pečivo a květiny. Je to také ráj pro gurmány, protože zde můžete vyzkoušet mnoho exotických specialit.

I když je trh otevřený po celý rok, bývá rušný v době oběda a podvečer, kdy je kolem více turistů. Pokud tedy hledáte autentický zážitek, doporučujeme navštívit v těchto hodinách.

Na Viktualienmarkt je spousta věcí, které můžete dělat, včetně pivní zahrádky, kde můžete ochutnat některá z nejlepších piv ve městě. Můžete se také projít po okolí a podívat se na některé další pamětihodnosti ve městě, jako je Marienplatz a Alter Peter.

Tento hotel je na skvělém místě, pokud hledáte pokoj v blízkosti Viktualienmarkt a má přístup na tramvajovou zastávku jen dvě minuty odtud. Jedná se o moderní a pohodlný objekt s čistými a dobře vybavenými pokoji.

Hotel nabízí hostům řadu vybavení, včetně bezplatného Wi-Fi a 24hodinové recepce. Na místě je také fitness centrum a také čistírna a prádelna. Personál je přátelský a ochotný a mluví německy i anglicky.

Pro ty, kteří rádi cestují po Německu autem, je zde možnost půjčit si auto na všech oblíbených místech: na hlavních nádražích, v centru města , na nejbližších letištích. Tarify se mohou lišit v závislosti na různých faktorech: délce pronájmu, třídě vozu, místě, kde bylo auto přijato. Například na letišti Tegel v Berlíně si můžete pronajmout vůz kompaktní třídy od 18 eur na den a na letišti Hamburg od 17. eur za den.

2. Englischer Garten

Anglická zahrada Anglická zahrada (Englischer Garten), která se nachází v srdci rušného Mnichova, je jedním z největších evropských městských parků. Tato zelená oáza, která se rozprostírá od centra města až po severovýchodní hranice města, je ideálním místem k úniku od shonu města.

Mezi mnoha atrakcemi tohoto rozsáhlého parku je několik oblíbených pivních zahrad, několik eklektických památek a jezero pro plavbu na člunech, stejně jako spousta stezek pro jogging a cyklisty. Nedávní cestovatelé si užili čas na tomto velkém zeleném prostranství a popisují ho jako skvělý způsob, jak si odpočinout po náročném dni stráveném prohlídkou památek Mnichova.

Další zajímavostí je uměle vytvořený přítok řeky Isar, který tvoří jedinečnou stojatou vlnu, která je oblíbeným místem pro surfování místních obyvatel i návštěvníků. Na této vlně můžete surfovat po celý rok, nebo jen sedět a dívat se.

Je zde také malé umělé jezírko a japonská čajovna. Za návštěvu stojí také kulatý chrám na kopci zvaný Monopteros, který nabízí úžasný výhled na mnichovské staré město.

Pokud si chcete užít trochu odpočinku, kousek od Englischer Garten je hotel s krásnou zahradou a přátelským personálem. Není to nejlevnější, ale je to nejlepší volba pro ty, kteří se chtějí dostat pryč z města a užít si nějaký čas v přírodě.

Anglická zahrada je jedním z nejpozoruhodnějších míst v okolí Mnichova a jednou z nejlepších věcí ve městě. Je to obrovský veřejný park, který se táhne od centra města až po severovýchodní hranice města a má mnoho různých atrakcí. Mezi nejznámější patří Čínská věž a dětský kolotoč.

3. Königsplatz

Pokud plánujete návštěvu Mnichova, budete chtít uvést několik nejvýznamnějších míst města. Patří mezi ně muzea světové třídy, rozlehlé parky, krásné barokní paláce a pamětní místa.

Jedním z nejpozoruhodnějších míst v okolí Mnichova je Königsplatz, náměstí, kde si návštěvníci mohou vychutnat novořeckou architekturu ve svěžím zahradním prostředí. Na náměstí se také nachází slavná kašna.

Když se Hitler v roce 1933 stal říšským kancléřem, najal svého oblíbeného architekta Paula Ludwiga Troosta, aby přepracoval náměstí a postavil nové stranické budovy na jeho východní straně. Ty měly z jejich základny v Mnichově demonstrovat moc a ambice nacistického režimu.

Dnes je Konigsplatz skvělým místem k odpočinku a nasávání slunce. Jeho příjemné trávníky a stinné stromy jsou ideálním místem pro strávení dne a v letních měsících je často oblíbeným místem setkávání koncertů a kin.

Dalším z nejpozoruhodnějších míst v okolí Mnichova je Residenz, velkolepý palác, který kdysi sloužil jako královská rezidence rodiny Wittelsbachů. Tato historická budova pochází z roku 1385 a je nyní muzeem.

Pokud máte rádi historii, můžete prozkoumat působivé interiéry této úžasné stavby, kde se kdysi nacházely cenné obrazy a další cenné předměty z dynastie Wittelsbachů. Je také nutností pro ty, kteří se rádi učí o starověkých civilizacích.

Nakonec, pokud jste milovníkem techniky a vědy, Deutsches Museum je pro vás nutností. Toto muzeum je domovem velké sbírky historických a moderních artefaktů a také interaktivních expozic.

Město Mnichov je plné historie a téměř na každém rohu je snadné vidět stopy minulosti. Patří mezi ně muzea světové třídy, rozlehlé a historické parky a krásné barokní paláce.

4. Residenz

Residenz je bývalý královský palác, který byl více než 400 let domovem bavorských panovníků. Dnes je to největší městský palác v Německu a je to skvělé místo, kde se můžete seznámit s mnichovskou kulturou.

Komplex se skládá ze tří hlavních částí – Konigsbau, Alte Residenz a Festsaalbau – které jsou propojeny deseti nádvořími. Mezi nejvýznamnější patří Antiquarium, jedna z nejstarších renesančních kleneb v Evropě; Witwenstock (Vdovské křídlo), divadlo Residenz a Dvorní zahrada.

Uvnitř Residenz je více než 130 pokojů, z nichž každý má svůj příběh a spoustu nádherných uměleckých děl. Pokud máte vášeň pro umění a architekturu, toto je místo, kam jít v Mnichově. Styl paláce je směsí renesance, baroka, rokoka a neoklasicismu.

Po nástupu k moci pověřil král Ludwig I. architekta Lea von Klenze, aby navrhl Residenz v roce 1825. Inspiroval se italskými paláci, zejména těmi ve Florencii.

Je zde řada místností, které stojí za návštěvu, včetně Antiquaria, které je plné soch a krásně malovaných stropů. Je zde také velká soukromá kaple a zdobená obrazová galerie.

Venku mohou návštěvníci obdivovat scenérii z krásného dvora Kaiserhof. Je to oblíbené místo pro každoroční Christkindlmarkt se stánky prodávajícími německé vánoční ozdoby a jídlo.

Tento hotel se nachází v blízkosti několika nejvýznamnějších atrakcí města, včetně Muzea BMW vzdáleného 7,2 km. Nachází se také v blízkosti vlakového nádraží a nabízí moderní lázeňské zařízení a restauraci, která podává italskou kuchyni.

5. Hofgarten

Hofgarten Hofgarten se nachází mezi náměstím Odeonsplatz a Residenz a je jedním z nejkouzelnějších městských zelených ploch v Mnichově. Má centrální pavilon z roku 1615, fontány, živé ploty a partery a je jedním z nejlepších míst k odpočinku v Mnichově.

Je to také oblíbené místo pro fotografy, zejména během jarních a letních měsíců. Je to dobré místo pro focení města a jeho slavných soch, včetně „Triumph of Germanicus“ od Pilotyho a „Crouching Woman“ od Augusta Rodina.

Hofgarten je také domovem Bavorské státní knihovny, která uchovává rozsáhlou sbírku rukopisů a vzácných knih. Je to skvělé místo, kde se můžete dozvědět o historii Mnichova a Bavorska.

Pro milovníky umění je ve městě a okolí k dispozici několik muzeí. Alte Pinakothek, New Pinakothek a Museum Ludwig jsou známé svými sbírkami klasických obrazů.

Pokud jste sportovní fanoušek, můžete si zahrát fotbal na stadionu Allianz Arena. Je to oblíbená destinace pro místní i turisty a je to jedno z nejkrásnějších míst, kde můžete v Mnichově sledovat zápas.

Dalším z nejpozoruhodnějších míst k návštěvě v Mnichově je kostel Asam. Budova v románském stylu je impozantní podívanou a můžete se zúčastnit bohoslužeb nebo vystoupat na vrchol věže, odkud je fantastický výhled na Mnichov.

Za návštěvu stojí také Bavorské národní muzeum. Toto muzeum je největší v zemi a nabízí sbírky umění, archeologie a lidového umění. Vstup je zdarma a je to zábavný způsob, jak se dozvědět o kultuře této oblasti.