Er is genoeg te doen en te zien in München - maar het is ook de moeite waard om de stad uit te gaan voor dagtochten. Geniet van de bezienswaardigheden van Zuid-Duitsland tijdens een Sound of Music en Salzburg-tour, of ga naar het nabijgelegen Neuschwanstein voor een sprookjesachtig kasteelverblijf.

Een van de meest iconische attracties van de stad is de Viktualienmarkt. Deze enorme openluchtmarkt is een geweldige plek om souvenirs te kopen, de lokale keuken te proeven en een biertje te pakken.

1. Viktualienmarkt

De Viktualienmarkt, bekend als de voorkamer van München, is een ideale plek om te winkelen voor versgebakken brood, gebak en traditionele Beierse gerechten. Duizenden mensen slenteren elke dag over de markt, waardoor het een van de meest populaire attracties in de stad is.

De markt is 2,3 hectare groot en beschikt over meer dan 140 kraampjes waar je alles kunt kopen wat je zoekt, van verse groenten en fruit tot vlees, vis, bakkerijproducten en bloemen. Het is ook een paradijs voor fijnproevers, want er zijn veel exotische specialiteiten om uit te proberen.

Hoewel de markt het hele jaar open is, is het vaak druk tijdens de lunch en in de vroege avond wanneer er meer toeristen zijn. Het is dus aan te raden om tijdens deze uren te bezoeken als je op zoek bent naar een authentieke ervaring.

Er zijn genoeg dingen te doen op de Viktualienmarkt, waaronder een biertuin waar je enkele van de beste bieren van de stad kunt proeven. U kunt ook een wandeling maken door de omgeving om enkele van de andere bezienswaardigheden in de stad te bekijken, zoals Marienplatz en Alter Peter.

Dit hotel ligt op een geweldige locatie als u op zoek bent naar een kamer in de buurt van de Viktualienmarkt en toegang heeft tot een tramhalte op slechts twee minuten afstand. Dit is een moderne en comfortabele accommodatie, met kamers die schoon en goed ingericht zijn.

Het hotel biedt gasten een scala aan voorzieningen, waaronder gratis Wi-Fi en een 24-uurs receptie. Er is ook een fitnesscentrum op het terrein, evenals een stomerij- en wasservice. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en spreekt zowel Duits als Engels.

Voor degenen die graag met de auto door Duitsland reizen, is er een mogelijkheid om een huurauto te krijgen op alle populaire locaties: bij de centraal stations, in het stadscentrum , op de dichtstbijzijnde luchthavens. Tarieven kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren: de duur van de huur, de klasse van de auto, de plaats waar de auto werd ontvangen. Zo kunt u op Tegel vliegveld Berlijn een compact class auto huren vanaf 18 euro per dag, en op Hamburg vliegveld vanaf 17 euro per dag.

2. Engelse Garten

De Engelse Tuin (Englischer Garten), gelegen in het hart van het bruisende München, is een van de grootste stadsparken van Europa. Deze groene oase strekt zich uit van het stadscentrum tot aan de noordoostelijke stadsgrenzen en is de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Onder de vele attracties van dit uitgestrekte park bevinden zich verschillende populaire biergartens, een handvol eclectische monumenten en een roeivijver, evenals tal van jogging- en fietspaden. Recente reizigers hebben genoten van hun tijd in deze grote groene ruimte en beschrijven het als een geweldige manier om te ontspannen na een drukke dag in de bezienswaardigheden van München.

Een ander hoogtepunt is een kunstmatige zijrivier van de rivier de Isar die een unieke staande golf vormt, een populaire surfspot voor zowel lokale bewoners als bezoekers. Je kunt het hele jaar door surfen op deze golf, of gewoon zitten en kijken.

Er is ook een klein, kunstmatig meer en een Japans theehuis. Een ronde tempel op een heuvel, de Monopteros genaamd, is ook een bezoek waard en biedt een prachtig uitzicht op de oude binnenstad van München.

Als u op zoek bent naar wat ontspanning, is er een hotel net buiten de Englischer Garten met een mooie tuin en vriendelijk personeel. Het is niet de goedkoopste, maar het is de beste optie voor diegenen die even weg willen van de stad en willen genieten van wat tijd in de natuur.

De Engelse Tuin is een van de meest opvallende plekken in München en een van de leukste dingen om te doen in de stad. Het is een enorm openbaar park dat zich uitstrekt van het stadscentrum tot de noordoostelijke stadsgrenzen en heeft veel verschillende attracties. Enkele van de meest bekende zijn de Chinese Toren en een kindercarrousel.

3. Koningsplein

Als je een bezoek aan München plant, wil je een paar van de meest opvallende plekken van de stad meenemen. Deze omvatten musea van wereldklasse, uitgestrekte parken, prachtige barokke paleizen en herdenkingsplaatsen.

Een van de meest opvallende plekken in München is Königsplatz, een plein waar bezoekers kunnen genieten van neo-Griekse architectuur in een weelderige tuin. Op het plein staat ook een beroemde fontein.

Toen Hitler in 1933 Rijkskanselier werd, huurde hij zijn favoriete architect Paul Ludwig Troost in om het plein opnieuw in te richten en nieuwe partijgebouwen op te richten aan de oostkant. Deze waren bedoeld om vanuit hun basis in München de macht en ambities van het naziregime te demonstreren.

Tegenwoordig is Königsplatz een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de zon. De uitnodigende gazons en schaduwrijke bomen zijn een ideale plek om de dag door te brengen, en het is vaak een populaire ontmoetingsplaats voor concerten en bioscoopevenementen in de zomermaanden.

Een andere opvallende plek in München is de Residenz, een groots paleis dat ooit dienst deed als koninklijke residentie van de familie Wittelsbach. Dit historische gebouw dateert uit 1385 en is nu een museum.

Als je van geschiedenis houdt, kun je het indrukwekkende interieur van dit verbazingwekkende gebouw verkennen, dat ooit waardevolle schilderijen en andere waardevolle voorwerpen uit de Wittelsbach-dynastie huisvestte. Het is ook een must-see voor wie meer wil weten over oude beschavingen.

Tot slot, als je een liefhebber bent van technologie en wetenschap, is het Deutsches Museum een must-see voor jou. Dit museum herbergt een grote collectie historische en moderne kunstvoorwerpen, evenals interactieve tentoonstellingen.

De stad München zit vol geschiedenis en op bijna elke hoek zijn sporen uit het verleden te zien. Deze omvatten musea van wereldklasse, uitgestrekte en historische parken en prachtige barokke paleizen.

4. Residentie

De Residenz is een voormalig koninklijk paleis dat meer dan 400 jaar lang het huis was van Beierse heersers. Tegenwoordig is het het grootste paleis in de binnenstad van Duitsland en het is een geweldige plek om de cultuur van München te proeven.

Het complex bestaat uit drie hoofddelen - Konigsbau, Alte Residenz en Festsaalbau - die door tien binnenplaatsen met elkaar verbonden zijn. Enkele van de hoogtepunten zijn het Antiquarium, een van de oudste renaissancegewelven in Europa; de Witwenstock (Widow's Wing), het Residenz Theater en de Hoftuin.

In de Residenz bevinden zich meer dan 130 kamers, elk met een verhaal om te vertellen en tal van prachtige kunstwerken. Als je een passie hebt voor kunst en architectuur, dan is dit de plek om naartoe te gaan in München. De stijl van het paleis is een mix van renaissance, barok, rococo en neoclassicisme.

Nadat koning Ludwig I aan de macht was gekomen, gaf koning Ludwig I in 1825 architect Leo von Klenze de opdracht om de Residenz te ontwerpen. Hij liet zich inspireren door Italiaanse paleizen, met name die in Florence.

Er zijn een aantal kamers die zeker een bezoek waard zijn, waaronder het Antiquarium, dat vol staat met beelden en prachtig beschilderde plafonds. Er is ook een grote privékapel en een sierlijke fotogalerij.

Buiten kunnen bezoekers genieten van het landschap vanaf de prachtige binnenplaats Kaiserhof. Het is een populaire locatie voor de jaarlijkse Christkindlmarkt, met kraampjes die Duitse kerstversieringen en etenswaren verkopen.

Dit hotel ligt dicht bij enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, waaronder het BMW Museum op 7,2 km afstand. Het ligt ook in de buurt van een treinstation en biedt moderne spafaciliteiten en een restaurant dat Italiaanse gerechten serveert.

5. Hofgarten

De Hofgarten, gelegen tussen de Odeonsplatz en de Residenz, is een van de meest betoverende groene ruimten in de binnenstad van München. Het heeft een centraal paviljoen uit 1615, fonteinen, heggen en parterres en is een van de beste plekken om te ontspannen in München.

Het is ook een populaire plek voor fotografen, vooral tijdens de lente- en zomermaanden. Het is een goede plek om foto's te maken van de stad en haar beroemde standbeelden, waaronder de "Triumph of Germanicus" van Piloty en de "Crouching Woman" van Auguste Rodin.

In de Hofgarten bevindt zich ook de Beierse Staatsbibliotheek, die een uitgebreide collectie manuscripten en zeldzame boeken herbergt. Het is een geweldige plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van München en Beieren.

Voor kunstliefhebbers zijn er verschillende musea om uit te kiezen in en rond de stad. De Alte Pinakothek, Neue Pinakothek en Museum Ludwig staan allemaal bekend om hun collecties klassieke schilderijen.

Als je een sportliefhebber bent, kun je een voetbalwedstrijd bijwonen in het Allianz Arena Stadium. Het is een populaire bestemming voor zowel de lokale bevolking als toeristen en het is een van de mooiste plekken om een wedstrijd in München te bekijken.

Een andere opvallende bezienswaardigheid in München is de Asam-kerk. Het gebouw in romaanse stijl is een indrukwekkend gezicht en u kunt er diensten bijwonen of de toren beklimmen voor een fantastisch uitzicht over München.

Het is ook de moeite waard om het Beierse Nationale Museum te bezoeken. Dit museum is het grootste van het land en biedt collecties kunst, archeologie en volkskunst. De toegang is gratis en het is een leuke manier om meer te weten te komen over de cultuur van het gebied.