Münchenben rengeteg látnivaló van, de érdemes kirándulni a városból egynapos kirándulásokra. Nézze meg Dél-Németország nevezetességeit a Sound of Music és Salzburg turné során, vagy menjen el a közeli Neuschwansteinbe egy meseszerű kastélyban.

A város egyik leghíresebb látnivalója a Viktualienmarkt. Ez a hatalmas szabadtéri piac remek hely ajándéktárgyak gyűjtésére, a helyi konyha kóstolására és egy sörre.

1. Viktualienmarkt

A München első szalonjaként ismert Viktualienmarkt ideális hely a frissen sült kenyér, sütemények és hagyományos bajor ételek vásárlására. Emberek ezrei sétálnak naponta a piacon, így ez a város egyik legnépszerűbb látnivalója.

A 2,3 hektáros piac több mint 140 bódét tartalmaz, ahol bármit megvásárolhat, a friss gyümölcstől és zöldségtől kezdve a húson, halon, pékárukig és virágokig. Az ínyencek paradicsoma is, hiszen számos egzotikus különlegesség közül választhat.

Míg a piac egész évben nyitva van, általában ebédidőben és kora este zsúfolt, amikor több turista van a környéken. Ezért ajánlott ezekben az órákban ellátogatni, ha autentikus élményre vágyik.

A Viktualienmarkt számos programlehetőséget kínál, beleértve a sörkertet, ahol megkóstolhatja a város legjobb főzeteit. Tegyen egy sétát a környéken, hogy megtekinthesse a város egyéb tereptárgyait, mint például a Marienplatz és az Alter Peter.

Ez a szálloda nagyszerű helyen található, ha olyan szobát keres, amely közel van a Viktualienmarkthoz, és elérhető egy villamosmegálló mindössze két percre. Ez egy modern és kényelmes ingatlan, tiszta és jól felszerelt szobákkal.

A szálloda számos szolgáltatást kínál vendégeinek, beleértve az ingyenes Wi-Fi-t és a 24 órás recepciót. A helyszínen fitneszközpont, valamint vegytisztítás és mosodai szolgáltatások is rendelkezésre állnak. A személyzet barátságos és segítőkész, németül és angolul is beszélnek.

Azok számára, akik szeretnek autóval utazni Németországban, minden népszerű helyen lehetőség van autóbérlésre: a főpályaudvarokon, a városközpontban , a legközelebbi repülőtereken. A tarifák különböző tényezőktől függően változhatnak: a kölcsönzés időtartama, az autó osztálya, az autó átvételének helye. Például a berlini Tegel repülőtéren napi 18 eurótól bérelhet kompakt osztályú autót, a Hamburg repülőtéren pedig 17-től. euró naponta.

2. Englischer Garten

A nyüzsgő München szívében található Angol Kert (Englischer Garten) Európa egyik legnagyobb városi parkja. A városközponttól a város északkeleti határáig húzódó zöld oázis ideális hely arra, hogy elmeneküljön a város nyüzsgése elől.

A kiterjedt park számos látnivalója között számos népszerű kerthelyiség, néhány eklektikus emlékmű és egy csónakázótó, valamint számos kocogó- és kerékpárút található. A közelmúltban utazók nagyon élvezték az idejüket ezen a hatalmas zöld területen, és úgy írják le, hogy ez egy nagyszerű lehetőség a kikapcsolódásra a München látnivalóinak felfedezésével töltött fárasztó nap után.

Egy másik érdekesség az Isar folyó mesterséges mellékfolyója, amely egyedülálló állóhullámot alkot, és amely a helyiek és a látogatók kedvelt szörfözési helye. Egész évben szörfözhet ezen a hullámon, vagy csak ülhet és nézheti.

Van egy kis mesterséges tó és egy japán teaház is. A Monopteros nevű, kerek, dombtetőn lévő templomot is érdemes meglátogatni, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik München óvárosára.

Ha egy kis kikapcsolódásra vágyik, az Englischer Garten mellett van egy szálloda, gyönyörű kerttel és barátságos személyzettel. Nem a legolcsóbb, de a legjobb választás azok számára, akik el szeretnének távolodni a várostól és szeretnének egy kis időt a természetben tölteni.

Az angolkert München egyik legfigyelemreméltóbb helye, és az egyik legjobb látnivaló a városban. Ez egy hatalmas nyilvános park, amely a városközponttól a város északkeleti határáig húzódik, és sok különböző látnivalóval rendelkezik. A leghíresebbek közé tartozik a Kínai torony és a gyermekkörhinta.

3. Königsplatz

Ha Münchenbe utazik, érdemes a város néhány legjelentősebb helyére is bekerülnie. Ide tartoznak a világszínvonalú múzeumok, hatalmas parkok, gyönyörű barokk paloták és emlékhelyek.

München egyik legfigyelemreméltóbb helye a Königsplatz, egy tér, ahol a látogatók a neo-görög építészetet élvezhetik egy buja kertben. A téren található egy híres szökőkút is.

Amikor Hitler 1933-ban a birodalmi kancellár lett, felbérelte kedvenc építészét, Paul Ludwig Troost, hogy tervezze újra a teret, és építsen új pártépületeket annak keleti oldalán. Ezek a náci rezsim hatalmát és ambícióit a müncheni bázisukról akarták demonstrálni.

Ma a Königsplatz remek hely a kikapcsolódásra és a napozásra. Hívogató pázsitja és árnyas fái ideális helyszínt biztosítanak a nap eltöltésére, és a nyári hónapokban gyakran népszerű gyűjtőhelye a koncerteknek és mozis rendezvényeknek.

München környékének egy másik legjelentősebb helye a Residenz, egy hatalmas palota, amely egykor a Wittelsbach család királyi rezidenciájaként szolgált. Ez a történelmi épület 1385-ből származik, és ma múzeum.

Ha szereti a történelmet, felfedezheti ennek a csodálatos épületnek a lenyűgöző belső tereit, amely egykor felbecsülhetetlen értékű festményeket és más értékes tárgyakat tartalmazott a Wittelsbach-dinasztiából. Azok számára is kötelező, akik szeretnek megismerni az ősi civilizációkat.

Végezetül, ha Ön a technológia és a tudomány szerelmese, a Deutsches Museum kötelező látnivaló. Ez a múzeum ad otthont a történelmi és modern műtárgyak nagy gyűjteményének, valamint interaktív kiállításoknak.

München városa tele van történelemmel, és szinte minden sarkon könnyű látni a múlt nyomait. Ide tartoznak a világszínvonalú múzeumok, kiterjedt és történelmi parkok és gyönyörű barokk paloták.

4. Residenz

A A Residenz egy egykori királyi palota, amely több mint 400 éven át a bajor uralkodók otthona volt. Ma ez Németország legnagyobb belvárosi palotája, és remek hely a müncheni kultúrához.

A komplexum három fő részből áll - Konigsbau, Alte Residenz és Festsaalbau -, amelyeket tíz udvar köt össze. Néhány kiemelés az Antiquarium, Európa egyik legrégebbi reneszánsz boltíve; a Witwenstock (Özvegy szárny), a Residenz Színház és az udvari kert.

A Residenz belsejében több mint 130 szoba található, amelyek mindegyike elmesélendő történettel és rengeteg gyönyörű műalkotással rendelkezik. Ha szenvedélye van a művészet és az építészet iránt, ez a hely Münchenben. A palota stílusa a reneszánsz, a barokk, a rokokó és a neoklasszicizmus keveréke.

Miután I. Ludwig király 1825-ben Leo von Klenze építészt bízta meg a Residenz megtervezésével. Ihletet merített az olasz palotákból, különösen a firenzei palotákból.

Számos szobát érdemes felkeresni, köztük az Antikváriumot, amely tele van szobrokkal és gyönyörűen festett mennyezettel. Van egy nagy privát kápolna és egy díszes képgaléria is.

Kívül a látogatók megcsodálhatják a tájat a gyönyörű Kaiserhof udvarról. Ez az éves Christkindlmarkt népszerű helyszíne, ahol német karácsonyi díszeket és ételeket árusító standokon.

A szálloda közel van a város számos legfontosabb látnivalójához, köztük a 7,2 km-re lévő BMW Múzeumhoz. A vasútállomás közelében található, és modern gyógyfürdőt, valamint egy olasz ételeket kínáló éttermet kínál.

5. Hofgarten

Az Odeonsplatz és a Residenz között található Hofgarten München egyik legvarázslatosabb belvárosi zöldterülete. Egy 1615-ből származó központi pavilonnal, szökőkutakkal, sövényekkel és parterekkel rendelkezik, és München egyik legjobb helye a kikapcsolódásra.

A fotósok körében is népszerű hely, különösen a tavaszi és nyári hónapokban. Ez egy jó hely a város és híres szobrai, köztük Piloty „Germanicus diadala” és Auguste Rodin „Gugorodó nő” című filmjének fényképezésére.

A Hofgartenben található a Bajor Állami Könyvtár is, amely kéziratok és ritka könyvek kiterjedt gyűjteményének ad otthont. Remek hely München és Bajorország történelmének megismerésére.

A művészet kedvelőinek számos múzeum közül választhatnak a városban és környékén. Az Alte Pinakothek, a New Pinakothek és a Ludwig Múzeum mind híresek a klasszikus festmények gyűjteményeiről.

Ha Ön sportrajongó, az Allianz Arena Stadionban futballmérkőzésen vehet részt. Mind a helyiek, mind a turisták kedvelt célpontja, és az egyik legszebb hely Münchenben, ahol meccseket lehet nézni.

München egyik legfigyelemreméltóbb helye az Asam-templom. A román stílusú épület lenyűgöző látvány, amelyen részt vehet az istentiszteleteken, vagy felmászhat a torony tetejére, és fantasztikus kilátás nyílik Münchenre.

Érdemes ellátogatni a Bajor Nemzeti Múzeumba is. Ez a múzeum az országban a legnagyobb, és művészeti, régészeti és népművészeti gyűjteményeket tartalmaz. A belépés ingyenes, és szórakoztató módszer a környék kultúrájának megismerésére.