Om du planerar en resa till Belgien finns det många populära turistattraktioner som du kan se. Dessa platser ger dig en inblick i landets rika historia.

En av de mest kända statyerna i Bryssel är Manneken Pis. Den föreställer en naken liten pojke som urinerar i fontänens bassäng och har blivit en ikonisk symbol för staden med tiden.

Brugge

Staden Brygge är känd för sin förgyllda arkitektur, kaféer där du kan stanna kvar, livfulla tidstunnelkonst och drömska kanaler. Den belgiska huvudstaden är också känd för sin himmelska choklad och är hem för några av världens bästa öl.

En av de mest populära turistattraktionerna i Brygge är Klocktornpalatset, ett 83 meter högt medeltida torn som går tillbaka till 1240 och har 47 klockor. Det är ett bra sätt att få ett fågelperspektiv över staden och är definitivt värt ett besök.

En annan fantastisk sak att se i Brygge är Heliga Blodets basilika, en kyrka som anses vara ett av de viktigaste kristna monumenten i Belgien och Europa. Denna medeltida byggnad är hem för en samling av förgyllda gravar, vackra sniderier och konstverk och till och med Michelangelos Madonna med barn-skulptur.

Om du vill lära dig mer om Brygges historia är Historium Bruges ett bra ställe att börja. Detta museum ligger på det berömda marknadstorget och berättar historien om stadens "guldålder" genom virtuella berättarupplevelser.

Det är också värt att utforska den natursköna Minnewater-parken och sjön, en lugn plats att ta in Brygges magi. Det är en kort avstickare från det huvudsakliga turistområdet, så det är lätt att lägga till detta i din resplan om du har lite extra tid. Det är definitivt en av de mest avkopplande och vackra platserna att se i Brygge, så se till att lägga till den på din lista!

Turister anser att hyra en bil är ett av de bästa sätten att njuta av allt som Belgien har att erbjuda. Att hyra en bil i ekonomiklass på Bryssels flygplats Charleroi kommer att kosta cirka 17 euro per dag, i Liege - cirka 16 euro per dag.

Antwerpen

Antwerpen är en livlig hamnstad och en av de mest populära turistattraktionerna i Belgien. Dess historiska byggnader, utmärkta museer och livliga shoppingscen gör det till ett toppval för kulturälskare och modefantaster.

Det kompakta centrumet av Antwerpen ställer vackra medeltida byggnader samman med moderna arkitektoniska landmärken. En fantastisk plats att utforska är Grote Markt, ett stort torg som domineras av ett magnifikt rådhus i renässansstil.

Det är också värt att besöka Saint Carolus Borromeus-kyrkan, en jesuitkyrka från 1600-talet i hjärtat av den historiska stadskärnan. Inuti hittar du rik interiör och en magnifik fasad.

För konstfantaster är Antwerpen hem för några av de finaste museerna i Europa. Det finns Museum of Fine Arts, som har en samling verk från kända europeiska målare.

En annan imponerande institution är Museum Aan de Stroom, en byggnad i röd sandsten som har högteknologiska utställningar om Antwerpens historia. Det erbjuder också gratis utsikt över staden från sitt 60 meter höga torn.

Sistligen är Red Star Line Museum en nyare turistattraktion i Antwerpen som belyser historien om europeiska migranter som använde Red Star Companys ångfartyg för att emigrera till Amerika i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Det är en fascinerande titt på människorna som trotsade resan och varför de lämnade sina hem.

Oavsett om du är en köttälskare eller vegan, har Antwerpen ett utbud av restauranger som passar dina smaklökar. Det är känt för sitt traditionella belgiska kök, men det erbjuder också en mängd internationella rätter från hela världen.

Waterloo

Waterloo, som ligger i den vallonska regionen i Belgien, är en stad som är känd för sina historiska platser, pulserande restaurang- och nattliv samt fritidsaktiviteter. Staden är också hem för flera turistattraktioner, inklusive Lion's Mound och Wellington Museum.

Om du är en historiefantast, se till att besöka Waterloo för att se vad som hände i slaget vid Waterloo. Detta var en strid mellan Napoleon och hertigen av Wellington som ägde rum 1815.

Du kan besöka platsen för slaget till fots eller med bil och det finns ett museum med artefakter från slaget. Du kan också bestiga Lion's Mound för en spektakulär utsikt över slagfältet.

Panorama av slaget vid Waterloo är en annan populär attraktion i området, med en målning av kända konstnärer. Det är ett bra sätt att få en uppfattning om stridens storhet och de många saker som var inblandade i den.

Om du dessutom är intresserad av att utforska landsbygden kan du vandra eller cykla genom Sonian Forest, en tät skog som sträcker sig från Bryssel till nordost om Waterloo. Skogen är ett bra ställe att tillbringa dagen på och det finns flera vandringsleder att välja mellan.

Du kan också kolla in Tomb of Lord Uxbridge's Leg, en hydda nära en bensinstation som användes av det brittiska kavalleriet under striden. Webbplatsen är en unik syn som du inte vill missa.

Dinant

Dinant är en vacker stad som ligger undangömt under en klippa och har mycket att erbjuda. Med sin rika historia och vackra vyer över floden Meuse är det ett utmärkt stopp för alla belgiska resplaner.

Dinants citadell dominerar staden från en 100 meter lång klippa och är en fascinerande militär fästning som byggdes 1051 för att försvara Meusedalen. Den användes och byggdes om flera gånger under åren. Det är också hem till ett museum som verkligen är värt ett besök.

Ett annat måste-besök är huset där Adolphe Sax föddes och uppfann saxofonen, nu upplevelsecentret La maison de Monsieur Sax. Detta är ett litet museum som inte faller i smaken för alla, men om du är intresserad av musik och saxofon är det värt ett besök eftersom det har intressanta utställningar och en staty av Mr. Sax utanför museet.

Sistligen är det definitivt värt att kolla in Grotte la Merveilleuse som är en vacker grotta som ligger mycket nära stadens centrum. Det är en mycket intressant upplevelse och du kan enkelt göra det på samma dag som de andra attraktionerna i Dinant.

En annan sak som du inte bör missa är en kryssning längs floden Meuse. Det finns flera turistbåtar som går upp och ner för Meuse men om du vill bli lite mer äventyrlig bör du kolla in Dinant Evasion och boka en båttur. Det varar bara cirka 45 minuter och ger dig några av de bästa vyerna över denna söta stad.

Leuven

Leuven är en historisk stad i Belgien som är hem för många vackra och välbevarade strukturer. Trots att de bombarderades kraftigt under första och andra världskriget är dessa byggnader fortfarande i utmärkt skick, vilket gör dem till en underbar plats att besöka för historieintresserade.

Om du är en ölälskare kommer du att bli glad att höra att Leuven har ett antal bryggerier och restauranger där du kan prova deras berömda Stella Artois och andra läckra len belgiska ölsorter. Se till att stanna till på Oude Markt, ett livligt torg kantat av utomhusbarer och restauranger.

Det imponerande rådhuset i Grote Markt är ett av de viktigaste landmärkena i Leuven, ett mästerverk av gotiska Brabantino. Den skadades omfattande under första världskriget men reparerades till sin forna glans.

En annan UNESCOs världsarvslista är den medeltida klosterkyrkan. Inuti kan prelatens palats, matsal och bibliotek ståta med fina reliefer med stuckatur.

Det finns också en vacker 1400-talsmålning Nattvarden av den flamländska primitiva målaren Dirk Bouts. Men vid renoveringar på kyrkkassan kommer konstverket inte att visas.

Alternativt kan du fly det livliga liv och rörelse i centrum för en paus i Het Groot Begijnhof, ett område fyllt med unika gamla hus vars gator och gröna gränder nu är med på UNESCO:s världsarvslista.

För att avsluta din dag, missa inte en promenad genom den botaniska trädgården, en välskött växtsamling. Detta är ett perfekt sätt att avsluta en rolig dag i Leuven!

Bryssel

Om du är intresserad av klassisk europeisk arkitektur och kosmopolitiska attraktioner, då är Bryssel platsen för dig. Denna UNESCO:s världsarvslista är en charmig, kompakt stad fylld med småstadscharm och en rik historia.

Dess medeltida Grand Place, kantad av guildhouses, är ett av Belgiens mest berömda landmärken. Torget utsågs till UNESCO:s världsarv för sin enastående representation av arkitektur från det sena 1600-talet.

Området är en populär mötesplats för lokalbefolkningen och turister under alla tider på året, men särskilt i augusti när en gigantisk blommatta täcker torget. Det är en vacker syn och ett intressant sätt att spendera några timmar på.

En annan av Bryssels mest kända sevärdheter är Royal Gallery of Saint Hubert. Kyrkan är ett viktigt konstcentrum och drar turister under hela året.

Även om det inte är den mest kända byggnaden i huvudstaden, är det verkligen värt att kolla in för sin unika design och fantastiska interiör. Det är också hem för Rene Magritte Museum, som har en samling målningar i en mängd olika stilar av konstnären.

Lite längre från Bryssel ligger staden Namur, ett befäst medeltida citadell med graciösa byggnader och en av Europas största antika citadeller. Det är den perfekta platsen för ett avkopplande besök med en picknick i parken och en promenad genom den historiska stadskärnan.