Jos suunnittelet matkaa Belgiaan, voit nähdä monia suosittuja turistinähtävyyksiä. Nämä paikat antavat sinulle vilauksen maan rikkaaseen historiaan.

Yksi Brysselin kuuluisimmista patsaista on Manneken Pis. Se kuvaa alaston pikkupoikaa, joka virtsaa suihkulähteen altaaseen, ja siitä on tullut ajan myötä kaupungin ikoninen symboli.

Brugge

Bruggen kaupunki on kuuluisa kullatusta arkkitehtuuristaan, kahviloistaan, eläväisestä aikatunnelitaiteesta ja unenomaisista kanavista. Belgian pääkaupunki tunnetaan myös taivaallisesta suklaasta, ja siellä myydään eräitä maailman parhaista oluista.

Yksi Bruggen suosituimmista turistinähtävyyksistä on Belfry Palace, 83 metriä korkea keskiaikainen torni, joka on peräisin vuodelta 1240 ja jossa on 47 kelloa. Se on loistava tapa nähdä kaupunkia lintuperspektiivistä, ja se on ehdottomasti vierailun arvoinen.

Toinen upea nähtävyys Bruggessa on Pyhän veren basilika, kirkko, jota pidetään yhtenä Belgian ja Euroopan tärkeimmistä kristillisistä monumenteista. Tässä keskiaikaisessa rakennuksessa on kokoelma kullattuja hautoja, kauniita kaiverruksia ja taideteoksia ja jopa Michelangelon Madonna lapsen kanssa -veistos.

Jos haluat oppia lisää Bruggen historiasta, Historium Bruges on loistava paikka aloittaa. Tämä museo sijaitsee kuuluisalla kauppatorilla ja kertoo tarinan kaupungin "kultaajasta" virtuaalisten tarinankerrontakokemusten kautta.

On myös syytä tutustua luonnonkauniiseen Minnewater-puistoon ja -järveen, joka on rauhallinen paikka ihailla Bruggen taikuutta. Se on lyhyt kiertotie pääturistialueelta, joten se on helppo lisätä matkasuunnitelmaasi, jos sinulla on ylimääräistä aikaa. Se on ehdottomasti yksi Bruggen rentouttavimmista ja kauneimmista nähtävyyksistä, joten muista lisätä se listallesi!

Turistit pitävät auton vuokraamista yhtenä parhaista tavoista nauttia kaikesta, mitä Belgialla on tarjottavanaan. Turistiluokan auton vuokraaminen Brysselin lentoasemalla Charleroi maksaa noin 17 euroa päivässä, Liegessä noin 16 euroa päivässä.

Antwerpen

Antwerpen on vilkas satamakaupunki ja yksi Belgian suosituimmista turistinähtävyyksistä. Sen historialliset rakennukset, erinomaiset museot ja vilkas ostoselämä tekevät siitä parhaan vaihtoehdon kulttuurin ystäville ja muodin ystäville.

Antwerpenin kompaktissa keskustassa on kauniita keskiaikaisia rakennuksia ja moderneja arkkitehtonisia maamerkkejä. Upea paikka tutkia on Grote Markt, suuri aukio, jota hallitsee upea renessanssityylinen kaupungintalo.

On myös syytä vierailla Saint Carolus Borromeus -kirkossa, joka on 1600-luvun jesuiittakirkko historiallisen keskustan sydämessä. Sisältä löydät rikkaat sisätilat ja upean julkisivun.

Taiteen ystäville Antwerpenissä on joitakin Euroopan hienoimmista museoista. Siellä on Museum of Fine Arts, jossa on kokoelma kuuluisien eurooppalaisten maalareiden teoksia.

Toinen vaikuttava laitos on Museum Aan de Stroom, punainen hiekkakivirakennus, jossa on korkean teknologian näyttelyitä Antwerpenin historiasta. Se tarjoaa myös ilmaiset näkymät kaupunkiin sen 60 metrin tornista.

Red Star Line -museo on Antwerpenin uudempi matkailukohde, joka korostaa tarinaa eurooppalaisista siirtolaisista, jotka muuttivat Red Star Companyn höyrylaivoilla Amerikkaan 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa. Se on kiehtova katsaus ihmisiin, jotka uskalsivat matkan ja miksi he jättivät kotinsa.

Oletpa lihan ystävä tai vegaani, Antwerpenissä on useita ravintoloita, jotka sopivat makuhermoillesi. Se tunnetaan perinteisistä belgialaisista ruuistaan, mutta se tarjoaa myös erilaisia kansainvälisiä ruokia eri puolilta maailmaa.

Waterloo

Waterloo, joka sijaitsee Belgian Vallonian alueella, on kaupunki, joka on kuuluisa historiallisista kohteistaan, vilkkaasta ravintola- ja yöelämästään sekä virkistysmahdollisuuksistaan. Kaupungissa on myös useita matkailukohteita, kuten Lion's Mound ja Wellington Museum.

Jos olet historian ystävä, muista käydä Waterloossa nähdäksesi, mitä Waterloon taistelussa tapahtui. Tämä oli Napoleonin ja Wellingtonin herttuan välinen taistelu, joka käytiin vuonna 1815.

Voit vierailla taistelupaikalla kävellen tai autolla, ja siellä on museo, jossa on esillä taistelun esineitä. Voit myös kiivetä Lion's Moundille nähdäksesi upeat näkymät taistelukentälle.

Panorama of the Battle of Waterloon on toinen suosittu nähtävyys alueella, jossa on kuuluisien taiteilijoiden maalaus. Se on loistava tapa saada käsitys taistelun suuruudesta ja monista siihen liittyvistä asioista.

Lisäksi, jos olet kiinnostunut tutustumaan maaseutuun, voit patikoida tai pyöräillä Sonian Forestin läpi, joka on tiheä metsä, joka ulottuu Brysselistä Waterloon koilliseen. Metsä on loistava paikka viettää päivää, ja valittavana on useita vaellusreittejä.

Voit myös tutustua lordi Uxbridge's Legin hautaan, huoltoaseman lähellä sijaitsevaan kottiin, jota brittiläinen ratsuväki käytti taistelun aikana. Sivusto on ainutlaatuinen nähtävyys, jota et halua missata.

Dinant

Dinant on kaunis kaupunki, joka sijaitsee kallion pinnan alla ja jossa on paljon tarjottavaa. Rikas historia ja kauniit näkymät Maas-joelle tarjoavat loistavan pysäkin kaikille Belgian matkareiteille.

Dinantin linnoitus hallitsee kaupunkia 100 metrin korkeudelta. Se on kiehtova sotilaslinnoitus, joka rakennettiin vuonna 1051 puolustamaan Maasin laaksoa. Sitä on käytetty ja uusittu useita kertoja vuosien varrella. Siellä on myös museo, joka on todella vierailun arvoinen.

Toinen pakollinen vierailu on talo, jossa Adolphe Sax syntyi ja keksi saksofonin, nyt La maison de Monsieur Saxin elämyskeskus. Tämä on pieni museo, joka ei ole kaikkien makuun, mutta jos olet kiinnostunut musiikista ja saksofonista, tämä on vierailun arvoinen, sillä siinä on mielenkiintoisia näyttelyitä ja herra Saxin patsas museon ulkopuolella.

Lopuksi kannattaa ehdottomasti tutustua Grotte la Merveilleuseen, joka on kaunis luola, joka sijaitsee hyvin lähellä kaupungin keskustaa. Se on erittäin mielenkiintoinen kokemus, ja voit tehdä sen helposti samana päivänä muiden Dinantin nähtävyyksien kanssa.

Toinen asia, jota sinun ei pidä jättää väliin, on risteily Maas-jokea pitkin. On olemassa useita turistiveneitä, jotka kulkevat ylös ja alas Maasissa, mutta jos haluat olla vähän seikkailunhaluisempia, sinun kannattaa tutustua Dinant Evasioniin ja varata itsellesi venematka. Se kestää vain noin 45 minuuttia ja tarjoaa parhaat näkymät tähän suloiseen kaupunkiin.

Leuven

Leuven on historiallinen kaupunki Belgiassa, jossa on monia kauniita ja hyvin säilyneitä rakenteita. Huolimatta siitä, että niitä pommitettiin voimakkaasti ensimmäisen ja toisen maailmansodan aikana, nämä rakennukset ovat edelleen erinomaisessa kunnossa, joten ne ovat upea paikka historian ystäville.

Jos olet oluen ystävä, olet iloinen kuullessani, että Leuvenissa on useita panimoita ja ravintoloita, joissa voit kokeilla heidän kuuluisaa Stella Artoisia ja muita herkullisen pehmeitä belgialaisia oluita. Muista pysähtyä Oude Markt -aukiolla, joka on vilkasta ulkoilmabaareja ja ravintoloita.

Vaikuttava kaupungintalo Grote Marktssa on yksi Leuvenin tärkeimmistä maamerkeistä, goottilaisen Brabantinon mestariteos. Se vaurioitui laajasti ensimmäisen maailmansodan aikana, mutta se korjattiin entiseen loistoonsa.

Toinen Unescon maailmanperintökohde on keskiaikainen luostarikirkko. Sisällä prelaatin palatsissa, ruokasalissa ja kirjastossa on hienoja stukkoreliefittejä.

Siellä on myös kaunis 1400-luvun viimeinen ehtoollinen -maalaus Flanderin primitiivien taidemaalari Dirk Boutsilta. Mutta kirkon aarreremontin aikana taidetta ei ole esillä.

Vaihtoehtoisesti voit paeta keskustan kiireistä hälinää ja hengähtää Het Groot Begijnhofiin, joka on täynnä ainutlaatuisia vanhoja taloja, joiden kadut ja vihreät kujat ovat nyt Unescon maailmanperintökohteita.

Päiväsi päätteeksi älä missaa kävelyä kasvitieteellisessä puutarhassa, joka on harkiten hoidettu kasvikokoelma. Tämä on täydellinen tapa päättää hauska päivä Leuvenissa!

Bryssel

Jos olet kiinnostunut klassisesta eurooppalaisesta arkkitehtuurista ja kosmopoliittisista nähtävyyksistä, Bryssel on oikea paikka sinulle. Tämä Unescon maailmanperintökohde on viehättävä, kompakti kaupunki, joka on täynnä pikkukaupungin charmia ja rikasta historiaa.

Sen keskiaikainen Grand Place, jota reunustavat kiltatalot, on yksi Belgian tunnetuimmista maamerkeistä. Aukio nimettiin Unescon maailmanperintökohteeksi 1600-luvun lopun arkkitehtuurin erinomaisen edustuksen vuoksi.

Alue on suosittu tapaamispaikka paikallisten asukkaiden ja turistien keskuudessa kaikkina vuodenaikoina, mutta varsinkin elokuussa, kun jättimäinen kukkamatto peittää aukion. Se on kaunis näky ja mielenkiintoinen tapa viettää muutama tunti.

Toinen Brysselin kuuluisimmista nähtävyyksistä on Saint Hubertin kuninkaallinen galleria. Kirkko on tärkeä taidekeskus ja houkuttelee turisteja ympäri vuoden.

Vaikka se ei ole pääkaupungin tunnetuin rakennus, se on ehdottomasti tutustumisen arvoinen sen ainutlaatuisen suunnittelun ja upean sisustuksen vuoksi. Siellä sijaitsee myös Rene Magritte -museo, jossa on kokoelma taiteilijan eri tyylejä maalauksia.

Hieman kauempana Brysselistä on Namurin kaupunki, linnoitettu keskiaikainen linnoitus siroine rakennuksineen ja yksi Euroopan suurimmista muinaisista linnoituksista. Se on täydellinen paikka rentouttavalle vierailulle piknikillä puistossa ja kävelylle kaupungin historiallisessa keskustassa.