Als je een reis naar België plant, zijn er veel populaire toeristische bezienswaardigheden die je kunt zien. Deze plaatsen geven je een kijkje in de rijke geschiedenis van het land.

Een van de beroemdste beelden in Brussel is Manneken Pis. Het beeldt een naakte kleine jongen af die in het bassin van de fontein plast en is in de loop van de tijd een iconisch symbool van de stad geworden.

Brugge

De stad Brugge staat bekend om zijn vergulde architectuur, gezellige cafés, levendige tijdtunnelkunst en dromerige grachten. De Belgische hoofdstad staat ook bekend om zijn hemelse chocolade en is de thuisbasis van enkele van 's werelds beste bieren.

Een van de populairste toeristische bezienswaardigheden in Brugge is het Belfortpaleis, een 83 meter hoge middeleeuwse toren uit 1240 met 47 klokken. Het is een geweldige manier om de stad in vogelvlucht te bekijken en is zeker een bezoek waard.

Een andere bezienswaardigheid in Brugge is de Basiliek van het Heilig Bloed, een kerk die wordt beschouwd als een van de belangrijkste christelijke monumenten in België en Europa. Dit middeleeuwse gebouw herbergt een verzameling vergulde graven, prachtig houtsnijwerk en kunstwerken en zelfs Michelangelo's beeld Madonna met Kind.

Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Brugge, dan is het Historium Brugge een prima plek om te beginnen. Dit museum bevindt zich op het beroemde marktplein en vertelt het verhaal van de 'gouden eeuw' van de stad door middel van virtuele vertelervaringen.

Het is ook de moeite waard om het schilderachtige Minnewaterpark en -meer te verkennen, een rustige plek om de magie van Brugge in je op te nemen. Het is een korte omweg van het belangrijkste toeristengebied, dus het is gemakkelijk om dit toe te voegen aan je reisschema als je wat meer tijd hebt. Het is absoluut een van de meest ontspannende en mooiste plekken om te zien in Brugge, dus zorg ervoor dat je het aan je lijst toevoegt!

Toeristen beschouwen het huren van een auto als een van de beste manieren om te genieten van alles wat België te bieden heeft. Een economy class auto huren in Brussels Airport Charleroi kost ongeveer 17 euro per dag, in Luik ongeveer 16 euro per dag.

Antwerpen

Antwerpen is een bruisende havenstad en een van de populairste toeristische trekpleisters van België. Dankzij de historische gebouwen, uitstekende musea en het levendige winkelleven is het een topkeuze voor cultuurliefhebbers en modeliefhebbers.

Het compacte centrum van Antwerpen combineert prachtige middeleeuwse gebouwen met moderne architectonische bezienswaardigheden. Een geweldige plek om te verkennen is de Grote Markt, een groot plein dat wordt gedomineerd door een prachtig stadhuis in renaissancestijl.

Het is ook de moeite waard om de Sint-Carolus Borromeuskerk te bezoeken, een 17e-eeuwse jezuïetenkerk in het hart van het historische centrum. Binnen vind je rijke interieurs en een prachtige gevel.

Voor kunstliefhebbers is Antwerpen de thuisbasis van enkele van de mooiste musea van Europa. Er is het Museum voor Schone Kunsten, dat een collectie werken van beroemde Europese schilders heeft.

Een andere indrukwekkende instelling is het Museum Aan de Stroom, een gebouw van rode zandsteen met hoogtechnologische tentoonstellingen over de geschiedenis van Antwerpen. Het biedt ook vrij uitzicht over de stad vanaf de 60 meter hoge toren.

Ten slotte is het Red Star Line Museum een nieuwere toeristische attractie in Antwerpen die het verhaal belicht van Europese migranten die eind 1800 en begin 1900 de stoomboten van de Red Star Company gebruikten om naar Amerika te emigreren. Het is een fascinerende kijk op de mensen die de reis trotseerden en waarom ze hun huizen verlieten.

Of je nu een vleesliefhebber bent of een veganist, Antwerpen heeft een scala aan restaurants die bij je smaakpapillen passen. Het staat bekend om zijn traditionele Belgische keuken, maar biedt ook een verscheidenheid aan internationale gerechten van over de hele wereld.

Waterloo

Waterloo, gelegen in de Waalse regio van België, is een stad die bekend staat om zijn historische bezienswaardigheden, levendige restaurants en uitgaansgelegenheden, en recreatieve activiteiten. De stad herbergt ook verschillende toeristische attracties, waaronder de Lion's Mound en het Wellington Museum.

Als je een geschiedenisfanaat bent, bezoek dan zeker Waterloo om te zien wat er gebeurde in de Slag bij Waterloo. Dit was een veldslag tussen Napoleon en de hertog van Wellington die plaatsvond in 1815.

Je kunt de plaats van de strijd te voet of met de auto bezoeken en er is een museum met artefacten uit de strijd. Je kunt ook de Leeuwenheuvel beklimmen voor een spectaculair uitzicht op het slagveld.

Het Panorama van de Slag bij Waterloo is een andere populaire attractie in de omgeving, met een schilderij van beroemde kunstenaars. Het is een geweldige manier om een idee te krijgen van de grootsheid van de strijd en de vele dingen die erbij betrokken waren.

Bovendien, als u geïnteresseerd bent in het verkennen van het platteland, kunt u wandelen of fietsen door het Zoniënwoud, een dicht bos dat zich uitstrekt van Brussel tot ten noordoosten van Waterloo. Het bos is een geweldige plek om de dag door te brengen en er zijn verschillende wandelroutes om uit te kiezen.

Je kunt ook de Tomb of Lord Uxbridge’s Leg bekijken, een hut bij een tankstation die tijdens de strijd door de Britse cavalerie werd gebruikt. De site is een uniek gezicht dat u niet wilt missen.

Dinant

Dinant is een prachtige stad die verscholen ligt onder een rotswand en veel te bieden heeft. Met zijn rijke geschiedenis en prachtige uitzichten op de Maas is het een geweldige tussenstop voor elke Belgische reisroute.

De Citadel van Dinant domineert de stad vanaf een 100 meter hoge klif en is een fascinerend militair fort dat in 1051 werd gebouwd om de Maasvallei te verdedigen. Het werd in de loop der jaren verschillende keren gebruikt en verbouwd. Het is ook de thuisbasis van een museum dat echt een bezoek waard is.

Een andere aanrader is het huis waar Adolphe Sax werd geboren en de saxofoon uitvond, nu het belevingscentrum La maison de Monsieur Sax. Dit is een klein museum dat niet naar ieders smaak zal zijn, maar als je geïnteresseerd bent in muziek en saxofoon, dan is dit een bezoek waard, want het heeft interessante tentoonstellingen en een standbeeld van meneer Sax buiten het museum.

Tot slot is het zeker de moeite waard om de Grotte la Merveilleuse te bekijken, een prachtige grot die zeer dicht bij het stadscentrum ligt. Het is een heel interessante ervaring en je kunt het gemakkelijk op dezelfde dag doen als de andere attracties in Dinant.

Wat ook niet mag ontbreken is een rondvaart over de Maas. Er zijn verschillende toeristenboten die de Maas op en af varen, maar als je wat avontuurlijker wilt worden, moet je Dinant Evasion bezoeken en een boottocht boeken. Het duurt slechts ongeveer 45 minuten en geeft je een aantal van de beste uitzichten van deze schattige stad.

Leuven

Leuven is een historische stad in België met veel mooie en goed bewaarde bouwwerken. Ondanks dat ze tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog zwaar zijn gebombardeerd, bevinden deze gebouwen zich nog steeds in uitstekende staat, waardoor ze een geweldige plek zijn om te bezoeken voor liefhebbers van geschiedenis.

Als je een bierliefhebber bent, zal je blij zijn te horen dat Leuven een aantal brouwerijen en restaurants heeft waar je hun beroemde Stella Artois en andere heerlijk soepele Belgische bieren kunt proeven. Stop zeker op de Oude Markt, een levendig plein met bars en restaurants in de open lucht.

Het imposante stadhuis op de Grote Markt is een van de belangrijkste herkenningspunten van Leuven, een meesterwerk van gotische Brabantino. Het werd zwaar beschadigd tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar werd in zijn oude glorie hersteld.

Een ander UNESCO-werelderfgoed is de middeleeuwse kloosterkerk. Binnen hebben het paleis, de refter en de bibliotheek van de prelaat fijne stucwerkreliëfs.

Er is ook een prachtig 15e-eeuws schilderij Laatste Avondmaal van de Vlaamse Primitievenschilder Dirk Bouts. Maar tijdens verbouwingen aan de kerkschatkamer zal het kunstwerk niet te zien zijn.

Of ontsnap aan de drukte van het centrum en kom tot rust in Het Groot Begijnhof, een gebied vol unieke oude huizen waarvan de straten en groene steegjes nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Om uw dag af te sluiten, mag u een wandeling door de Botanische Tuin niet missen, een zorgvuldig verzorgde plantencollectie. Dit is een perfecte afsluiting van een leuke dag in Leuven!

Brussel

Als je geïnteresseerd bent in klassieke Europese architectuur en kosmopolitische bezienswaardigheden, dan is Brussel de plek voor jou. Dit UNESCO-werelderfgoed is een charmante, compacte stad vol charme van een kleine stad en een rijke geschiedenis.

De middeleeuwse Grote Markt, omzoomd met gildehuizen, is een van de meest gevierde bezienswaardigheden van België. Het plein werd uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed vanwege de uitstekende weergave van laat 17e-eeuwse architectuur.

Het gebied is het hele jaar door een populaire ontmoetingsplek voor de lokale bevolking en toeristen, maar vooral in augustus, wanneer een gigantisch bloementapijt het plein bedekt. Het is een prachtig gezicht en een interessante manier om een paar uurtjes door te brengen.

Een andere bekende bezienswaardigheid van Brussel is de Koninklijke Sint-Hubertusgalerij. De kerk is een belangrijk kunstcentrum en trekt het hele jaar door toeristen.

Hoewel het niet het meest gerenommeerde gebouw in de hoofdstad is, is het zeker de moeite van het bekijken waard vanwege het unieke ontwerp en het verbluffende interieur. Het is ook de thuisbasis van het René Magritte Museum, met een collectie schilderijen in verschillende stijlen van de kunstenaar.

Iets verder van Brussel ligt de stad Namen, een versterkte middeleeuwse citadel met sierlijke gebouwen en een van Europa's grootste oude burchten. Het is de perfecte plek voor een ontspannend bezoek met een picknick in het park en een wandeling door het historische stadscentrum.