Ha Belgiumba tervez utazást, sok népszerű turisztikai látnivalót tekinthet meg. Ezek a helyek bepillantást engednek az ország gazdag történelmébe.

Brüsszel egyik leghíresebb szobra a Manneken Pis. Egy meztelen kisfiút ábrázol, aki a szökőkút medencéjébe vizel, és az idők során a város ikonikus szimbólumává vált.

Bruges

Brugge városa híres aranyozott építészetéről, egy kis kávézóiról, élénk időalagút-művészetéről és álmodozó csatornáiról. A belga főváros mennyei csokoládéjáról is híres, és a világ legjobb söreinek ad otthont.

Brugge egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága a Harangtorony, egy 83 méter magas középkori torony, amely 1240-ből származik, és 47 harangot tartalmaz. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy madártávlatból megtekinthesse a várost, és mindenképpen megér egy látogatást.

Egy másik nagyszerű látnivaló Brugesben a Szent Vér-bazilika, egy templom, amelyet Belgium és Európa egyik legfontosabb keresztény emlékműveként tartanak számon. Ez a középkori épület aranyozott sírok, gyönyörű faragványok és műalkotások gyűjteményének ad otthont, sőt Michelangelo Madonna gyermekkel szobrának is.

Ha többet szeretne megtudni Bruges történelméről, a Historium Bruges remek kiindulópont. Ez a múzeum a híres piactéren belül található, és a város „aranykorának” történetét meséli el virtuális történetmesélési élményeken keresztül.

Érdemes a festői Minnewater parkot és a tavat is felfedezni, amely egy nyugodt hely, ahol megcsodálhatja Bruges varázsát. Ez egy rövid kitérő a fő turisztikai területtől, így könnyen felveheti ezt az útvonalba, ha van egy kis idő. Határozottan ez az egyik legpihentetőbb és legszebb hely Brugge-ban, ezért mindenképpen vegye fel a listára!

A turisták szerint az autóbérlés az egyik legjobb módja annak, hogy élvezze mindazt, amit Belgium kínál. A turista osztályú autó bérlése a brüsszeli repülőtéren Charleroi körülbelül 17 euróba kerül naponta, Liege-ben - körülbelül 16 euróba naponta.

Antwerpen

Antwerpen nyüzsgő kikötőváros és Belgium egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága. Történelmi épületei, kiváló múzeumai és nyüzsgő bevásárlóvilága kiváló választássá teszik a kultúra és a divat szerelmeseinek.

Antwerpen kompakt központjában gyönyörű középkori épületek és modern építészeti nevezetességek állnak egymás mellett. Remek hely a felfedezésre a Grote Markt, egy nagy tér, amelyet egy csodálatos reneszánsz stílusú városháza ural.

Érdemes meglátogatni a Szent Carolus Borromeus templomot is, amely egy 17. századi jezsuita templom a történelmi központ szívében. Belül gazdag belső tereket és csodálatos homlokzatot talál.

A művészet rajongói számára Antwerpen Európa legszebb múzeumainak ad otthont. Ott van a Szépművészeti Múzeum, amely híres európai festők alkotásait gyűjti össze.

Egy másik lenyűgöző intézmény a Museum Aan de Stroom, egy vörös homokkő épület, amely csúcstechnológiás kiállításokat kínál Antwerpen történetéről. A 60 méteres tornyából ingyenes kilátás nyílik a városra.

Végezetül a Red Star Line Múzeum egy újabb turisztikai látványosság Antwerpenben, amely kiemeli azoknak az európai migránsoknak a történetét, akik a Red Star Company gőzhajói segítségével emigráltak Amerikába az 1800-as évek végén és az 1900-as évek elején. Lenyűgöző pillantást vet azokra az emberekre, akik vállalták az utazást, és azt, hogy miért hagyták el otthonaikat.

Akár húsimádó vagy, akár vegán, Antwerpenben számos étterem található, amelyek megfelelnek az ízlelőbimbóinak. Hagyományos belga konyhájáról ismert, de számos nemzetközi ételt is kínál a világ minden tájáról.

Waterloo

Waterloo, Belgium Vallon régiójában található, történelmi helyszíneiről, nyüzsgő éttermeiről és éjszakai életéről, valamint szabadidős tevékenységeiről híres város. A város számos turisztikai látványosságnak is ad otthont, köztük az Oroszlándombnak és a Wellington Múzeumnak.

Ha történelemrajongó, feltétlenül látogasson el Waterloo-ba, és nézze meg, mi történt a waterlooi csatában. Ez a csata Napóleon és Wellington hercege között zajlott 1815-ben.

A csata helyszínét gyalog vagy autóval is felkeresheti, és van egy múzeum is a csata tárgyaival. Az Oroszlánhalomra is felmászhat, hogy csodálatos kilátásban legyen a csatatérre.

A Waterloo-i csata panorámája egy másik népszerű látványosság a környéken, ahol híres művészek festményei láthatók. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy képet kapjon a csata nagyszerűségéről és a sok mindenről, ami benne volt.

Ha szeretné felfedezni a vidéket, túrázhat vagy kerékpározhat a Sonian-erdőn, egy sűrű erdőn, amely Brüsszeltől Waterloo északkeleti részéig húzódik. Az erdő remek hely a nap eltöltésére, és számos túraútvonal közül választhat.

Megtekintheti Lord Uxbridge lábának sírját is, egy töltőállomás közelében lévő kunyhót, amelyet a brit lovasság használt a csata során. Az oldal egyedülálló látványosság, amelyet nem szeretne kihagyni.

Dinant

Dinant egy gyönyörű város, amely egy sziklafal alatt fekszik, és sok mindent kínál. Gazdag történelmével és a Meuse folyóra nyíló gyönyörű kilátással remek állomás minden belga utazáshoz.

Dinant fellegvára egy 100 méteres szikláról uralja a várost, és egy lenyűgöző katonai erőd, amelyet 1051-ben építettek a Meuse-völgy védelmére. Az évek során többször használták és átépítették. Egy múzeumnak is otthont ad, amit valóban érdemes meglátogatni.

Egy másik kötelező látogatás az a ház, ahol Adolphe Sax született és feltalálta a szaxofont, ma a La maison de Monsieur Sax élményközpont. Ez egy kicsi múzeum, amely nem fog mindenkinek megfelelni, de ha érdekli a zene és a szaxofon, akkor érdemes ellátogatni ide, mert érdekes kiállításokkal és egy Mr. Sax szoborral rendelkezik a múzeumon kívül.

Végül mindenképp érdemes megnézni a Grotte la Merveilleuse-t, amely egy gyönyörű barlang, amely nagyon közel található a városközponthoz. Ez egy nagyon érdekes élmény, és könnyedén megteheti ugyanazon a napon, mint a többi Dinant látnivaló.

Egy másik dolog, amit nem szabad kihagynia, egy hajókázás a Meuse folyó mentén. Számos turistahajó közlekedik fel és le a Meuse-n, de ha egy kicsit kalandosabbra vágyik, akkor nézze meg a Dinant Evasiont, és foglaljon magának egy hajókirándulást. Csak körülbelül 45 percig tart, és a legjobb kilátást nyújtja erre az aranyos városra.

Leuven

Leuven történelmi város Belgiumban, amely számos gyönyörű és jól megőrzött építménynek ad otthont. Annak ellenére, hogy az első és a második világháború során erősen bombázták őket, ezek az épületek még mindig kiváló állapotban vannak, így a történelem szerelmeseinek csodálatos hely a látogatásra.

Ha Ön a sör szerelmese, örömmel fogja hallani, hogy Leuvenben számos sörfőzde és étterem található, ahol megkóstolhatja híres Stella Artois-t és más finoman finom belga söröket. Ne felejtsen el megállni az Oude Marktban, egy nyüzsgő téren, ahol szabadtéri bárok és éttermek sorakoznak.

A Grote Markt impozáns városháza Leuven egyik legfontosabb nevezetessége, a gótikus Brabantino remekműve. Az első világháború során alaposan megsérült, de korábbi dicsőségére helyreállították.

Az UNESCO világörökség másik része a középkori kolostortemplom. Belül a prelátus palotája, refektóriuma és könyvtára finom stukkó domborművekkel büszkélkedhet.

Egy gyönyörű, 15. századi Utolsó vacsora festmény is található, amelyet a flamand primitívek festője, Dirk Bouts készített. Ám a templomkincstár felújítása során a műalkotás nem lesz látható.

Alternatív megoldásként meneküljön el a központ nyüzsgő nyüzsgéséből, hogy pihenjen a Het Groot Begijnhofban, amely egyedülálló régi házakkal teli terület, amelynek utcái és zöld sikátorai ma az UNESCO Világörökség része.

A nap zárásaként ne hagyjon ki egy sétát a Botanikus Kertben, egy gondosan gondozott növénygyűjteményben. Ez egy tökéletes módja annak, hogy lezárja a vidám napot Leuvenben!

Brüsszel

Ha érdekli a klasszikus európai építészet és a kozmopolita látványosságok, akkor Brüsszel a megfelelő hely. Ez az UNESCO Világörökség része egy bájos, kompakt város, tele kisvárosi bájjal és gazdag történelemmel.

A céhházakkal szegélyezett középkori Grand Place Belgium egyik leghíresebb nevezetessége. A teret a 17. század végi építészet kiemelkedő reprezentációja miatt az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították.

A terület az év minden szakában népszerű találkozóhely a helyiek és a turisták számára, de különösen augusztusban, amikor hatalmas virágszőnyeg borítja a teret. Gyönyörű látvány, és érdekes módja annak, hogy eltöltsön néhány órát.

Brüsszel másik leghíresebb látnivalója a Szent Hubert Királyi Galéria. A templom fontos művészeti központ, és egész évben vonzza a turistákat.

Bár nem ez a főváros leghíresebb épülete, mindenképpen érdemes megnézni egyedi dizájnja és lenyűgöző belső terei miatt. Itt található a Rene Magritte Múzeum is, amely a művész különféle stílusú festményeinek gyűjteményét tartalmazza.

Brüsszeltől kicsit távolabb található Namur városa, amely egy megerősített középkori fellegvár kecses épületekkel és Európa egyik legnagyobb ókori fellegvára. Tökéletes hely egy pihentető látogatáshoz egy piknikkel a parkban és egy sétával a történelmi városközpontban.